Alkistarmen...


Jag har en flaska vin ute i köket som vi köpte till morgondagens nyårsmiddag. Den är en nyhet, och den är ekologisk. Utifrån vad det stod på beskrivningen så verkar den vara väldans fin, och jag är sjukt nyfiken. Den ropar på mig... Den står där i fönstret och försöker förföra mig, den lilla slampan! Det är orättvist! Den lockar och pockar och vill att jag ska öppna den, hälla upp ett stort glas och njuta framför tv:n...
Attans!

LillFridan: vilken vanlig morgon som hellst.

Jag har ju då skaffat lugg. Som är jättefin när den är stylad och sådär, men på mornarna har en en tendens att leva sitt eget liv big time. Och i vår lilla familj är vi ganska mycket för att uttrycka oss på ett.... färgstarkt.... vis. Så det har ofta hänt här hemma att efter att Frida varit upp och sett sig i spegeln så kommer hon inrusande i sovrummet med något galet i blicken och börjar med en livfull show, självklart klädd så som gud skapade henne, med rullande höfter och hysterisk röst att imitera den kvinna hon påminner om i den vackra form hon vaknat upp:

"If you're lost, you can look and you will find me, time after time. If you fall I will catch you, I'll be waiting, TIME AFTER TIME!!!!"

Thomas sitter självfallet på sängkanten med förvånad uppsyn och applåterar detta skådespel alltmedan katterna flyr i panik in under valfri möbel. Och det är tur att han applåderar, för om LillFrida inte är nöjd med mottagandet kan det hända att hon klämmer i med ett extranummer med ännu större höftrörelser där hon tar i så att fastighetsägare Moberg i lägenheten ovanför för huvudbry: "GIRLS JUST WANNA HAVE... THAT`S ALL THEY REALYY WAAAAAAAAAA-HAAAAAHAAAAAHAAANT!!! SOME FUUUUUHUHUHUHUUUHUHUUUUUN!!! WHEN THE WORKIN` DAY IS DONE, OHHHOH GIRLS JUST WANNA HAVE FUN!"


26 december - julafton nr fem

Nu börjar det bli lite tjatigt och utmattat det här med julaftnar. Denna gång i Borlänge: "Vill ni ha mat? Det finns jansson och prinskorv och lite skinka i kylen." Nej nej nej, pizza låter bättre. Och skit i glöggen, ge mig en öl. Och vi behöver inte sitta och artigt vänta på jultomten, öppna paketen för bövelen! Så, tack och hej.

Förövrigt lät alla som "Mitt namn är Tony Rickardsson", Loke ser ut som dynamit-Harry  och Thomas är en mini-gay-kopia av sin pappa.
Nu dricker jag vin och äter choklad, Thomas har hyrt skräckfilm och livet är bra. Ska till Ystad 23- 25 januari. Skål.

25:e december - julafton nr fyra

Och så var det dags för den där julaftonen som består av massa jobbiga släktingar som oftast inte ens är släktingar men som man måste träffa ändå såsom pappas särbos familj och min farmor och plastfarfar och sånt. Höjdpunkten på kvällen var vid middagen då de kom in på ämnet barn och könsroller. Pappas särbos bror uttalar Fridas favorit (på fejkat stockholmsdialekt): "Det är intressant det där med pojkar och bilar. Det måste ju vara medfött asså!" Jag höll mig. Jag bet mig i läppen. Jag knöt nävarna på att knogarna vitnade. Jag bet ihop käkarna. Började kallsvettas. Jag höll mig, höll mig och höll mig tills jag trodde att huvudet skulle explodera. Minst fem sekunder höll jag mig, och det kändes som en livstid.
"Ja, det härstammar antagligen från steålderna när småpojkarna lekte med bilar utanför grottan! Det har växt fram genom evolutionen!"
Han tittade förvånat på mig en stund innan man skrockade och sa: "Ja, eller från dinosarierna kanske." Sen fann han sig och fortsatte, samtidigt som han reste sig för att hämta mer mat: "Det är mycket man tror innan man får barn själv..."
JAHA?! Så fem års beteendevetenskaplig utbildning skulle spolas ner i avloppet om jag valde att klämma ur mig en unge? Så fort gravtestet visade ett plus så skulle alla mina övertygelser och personliga åsikter bara försvinna med andra ord? På med förklädet och fram till spisen med mig bara, ihop med Klara i rosa klänning och en babydocka, och Albin iklädd en svart tröja med en racerbil på, och ett automatvapen i plast under armen! Självklart!

Av farmor fick jag en chokladask för 15 spänn från ÖB, men den var i alla fall inslagen den här gången. Det blir inga fler klappar där inte. Jag gav dem ett kakaoträd i Ghana och jag tror att de får mer användning av den är jag får för den oätliga chokladen.

24:e december- julafton nr tre

Så packar vi in katt och julklappar i systers bil och slänger av mig hemma hos pappa där jag får föra ett av mina få husmorsknep vidare - stearin på kläder får man bort genom att lägga ett kaffefilter på stearinfläcken och stryka med strykjärn. Pappa hällde upp varsitt glas rödvin och så var julafton igång. Det blev köttbullar och rödbetssallad och skinka och sill och Kalle Anka, glögg och nötter. Snöret fick en egen jultallrik som han frenetiskt krafsade över för att ingen annan skulle ta den ifrån honom. Som jag misstänkte hade jag och Thomas gett varandra nästan likadana julkappar: jag fick en kappa - han fick en kostym. Jag fick en weekend i Ystad - han fick en weekend utanför Simrishamn. Han fick en bok - jag fick en film. Men vi var bägge nöjda och glada och det kommer bli sköna månader framöver.


23:e december - julafton nr två

Så dagen före dopperadan´ spenderades i Skultuna hos mamma och hennes ohängde sambo, med syster, systers sambo och systersonen Noel. Plastbror Kalle kikade även han in och så var Snöret med på ett hörn och såg till att vi alla skötte oss. Snöret spenderade sin kväll i biblioteket under armen på mammas pervotomte som sitter där inne varje jul och pillrar sig i tomteskrevet. Julmaten undveks men julkappar öppnades dock och mamma blev nöjd och glad över sitt marockanska lerfat i storlek jättestor som jag köpt redan i september och som hunnit vara med om storm och bilolycka. Och jag fick den tuffaste vinterkappan man kan tänka sig av min äkta make. Natten var kort eftersom jag vaktade vid 05.30 och kunde inte för mitt liv somna om. Nån timme senare vaknade Thomas för att åka iväg och göra köttbullar och jag gick ned för att titta på när mamma kokade gröt.

Dagens bästa ordvits!


- Men, har du en tröja gjord av tacos-chips?
- Ja, det är min nacho-rta!




Hahahahahhahahaahohihi hooooo.....



Folket på H&M tittade underligt på mig när jag dog ihjäl.... Nåja.

22:a december: julafton nr 1

Jag hann springa runt på stan ett tag, gymma, åka till morfar och handla på doncen innan det var dags att åka till Hallstahammar. Jag känner mig ypperligt nöjd med mina insatser faktiskt. Däremot så var pappa och hans tant i den affär där jag skulle köpa julkapp åt min pappa, så jag blir tvungen att gå ner på stan i morgon också.
Hos Maria och Adam blev det granpåkläding, glögg och jultomte med tillhörande julkappsutdelning. Så en julafton är nu klar, fyra to go!
Nedan följer förra årets pepparkaks-skapelse: Gubbe på utedass (md groda på dörren så klart). Tack David!


Julcirkus

Igår satte alltihop igång med en pepparkaksbakningskväll med glögg och goda vänner här hemma på äpplehålegatan. Årets pepparkakshus blev en pyramid med tillhörande mumier, Cleopatra, en sfinx, en palm och så klart en pepparkaksThomas DiLeva och en Obilisk med tillhörande Asterisk. Hela skapelsen står nu på en kista i vardagsrummet på en bädd av ströbröd (öknen). Av resten av degen blev det pepparkakskottar, grodor, fladdermöss, pattar och en och annan penis (så klart). Det hela avslutades med gröt och skinkmacka där mitt i natten till Snörets förtjusning. Moster Johanna är lite för givmild när det kommer till Snöret som är hennes ögonsten.
Johanna blev senare kvar över natten, så det blev ännu mer gröt på morgonen till Thomas stora förtjusning.
Nu på kvällen har vi varit hemma hos pappa och klätt hans extremt fula plastgran. Det  blev lite bättre med massor med glitter och kulor, men det var fortfarande den fulaste granen jag sett. Jag hittade mina förlorade porslinstomtar där i en garderob, och de ska få följa med mig hem när julen är över.
I morgon är det måndag och jag ska försöka hinna träna, shoppa och städa innan vi åker ut till Hallstahammar vid 17. Förhoppningsvis ska det går bra om jag bara tar mig ur sängen innan 10, vilket är min nya standardtid. Vi får väl se hur det blir, men med all glögg och vin som jag fått i mig senaste veckan så kan jag behöva svettas lite på bandet. Jag har lyckats skönja en liten muskel på armen! Wee! Det enda problemet är att jag fortfarande har en massa knubb ovanpå musklerna, så de syns inte så mycket. Kanske sen när jag blir spinkig (läs "aldrig").


Synd om mig!

Varför blir man alltid magsjuk på natten? Så får man ligga i sängen med magknip och kallsvett fram tills dess kroppen säger att "enough is enough" och man äntligen får kräkas... Och varför måste man få sån ångest när man sitter på badrumsgolvet och svettas som en gris? Allt är helt jävla dåligt! Som tur är så verkar det inte som att det var någon "riktig" magsjuka, utan mer nån akut matförgiftning. Jag funderade på om vi skulle ställa in i kväll, men jag har kommit fram till att om jag mår bra under hela dagen så är det ingen fara för folk at komma hit i kväll. Matförgiftning smittar ju inte, så det ska vara säkert att besöka oss i kväll. Det ska bli kul att träffa alla ikväll!

Fräsiga gamla tanter....

Var på Konsum idag för att köpa pepparkaksdeg till lördagens bravader. Alla som känner till Västerås vet att Konsum är dit alla kärringar och gubbar går för att handla: de sätter sig i färdtjänstbilen och säger att de ska till "Dååååmus". Sen skruttar de omkring där inne, handlar sin ärtsoppa och sin standardmjölk innan de går och sätter sig på bänkarna med sina rollatorer och hoppas att färdtjänsten kommer tillbaka för att hämta dem. Det är egentligen ganska intressant att de tar sin surt förvärvade pension och åker till andra änden av stan för att handla på Dåååååmus, när de skulle få dubbelt så mycket varor för samma pengar om de bara handlade i någon butik som inte låg lika centralt. Men nu är det i alla fall så att det är Dåååmus nere på stan som gäller om man är 70+.
Så som vanligt var det en gaaaaammal, gaaaammal gumma (som hade en gaaammal, gaaaammal schyscheschla) som stod i kön. Framför sig hade hon den standardiserade rollatorn på vilken hon ställt sin korg med varor. Så självklart rasar korgen och varorna faller ut över golvet. Frida som är väldigt förtjust i gamla tanter och gubbar blir helt ifrån sig, men sen blir hon glad igen när en tjej hjälper tanten med att plocka ihop varorna och ställa upp korgen igen. Av någon anledning hamnar vi sedan bokom tanten i kassan och det dröjer inte länge innan Frida tycker att tantjäveln kunde ha fåt plocka sina egna varor:
Kassörskan: Du får dra ditt eget kort.
Tantjävel:  Ni är alltid så otrevliga här! Jag ska sluta handla här! *mummelgruff*
Kassörskan: Det blir 117 kr.
Tantjävel: Jaha!? Var ska jag dra kortet då? Det är väl själva... Att ni inte kan hjälpa till på det här stället!
Kassörskan: Mmmm, här får du tre kronor tillbaka.
Tantjävel: Jag ska handla någon annanstans! Ni är alltid så vrånga på det här stället! Jag ska sluta handla här! Så otrevliga!
Kassörskan: Ha en bra dag!
Tantjävel: Jag komer aldrig tillbaka! Så vrånga.... 
Frida blev först sur, men sen fann hon det ganska komiskt. Vi funderade på vart tant i så fall skulle handla? På ica kanske, där hon istället får dra sitt ica-kort själv och dessutom lägga ner sina egna mynt? Jag tror tant gör bäst i att stanna på Konsum där de i alla fall har tant-parkering. Jag har aldrig förr härt någon använda ordet "vrång" på allvar. det var jättekul! Jag tror det är roligare att vara en glad gammal tant än att gå omkring och vara sur jämt... Men så kan det ju vara så att tant inte mår så bra och kanske inte är sig själv längre. Men komist var det likförbannat....

 Tantjävel i egen hög person.

Jag blöder pengar....

Dammsugaren är paj, symaskinen är paj, datorn håller på att pajja, jag behöver en digitalkamera. Vi har fyra gafflar av nio kvar, vi har en soffa vi måste bli av med och julkappar kvar att köpa. Dags att prostituera Thomas. Typiskt.

Men på lördag är det iaf pepparkaksbak och glöggmys! Efter kl 18 är det bara att dyka upp med en flaska glögg och en kavel så blir det bra.

Jag: buksyster med Linda Rosing?!

Det  var en gång en Frida som var en glad, söt tjej på 16 år. Genom arosportalen kommer hon i kontakt med en betydligt äldre man som vi kan kalla Plutt, och de börjar träffas. Frida, som sedan en tid tillbaka sutiit fast i en spiral av meningslösa korta relationer och tillfälliga möten (visst uttrycker jag mig politiskt korrekt?), vill egentligen inte längre hålla på att dejta killar sporadiskt och utan mål. Hon vill bli kär, och då KÄR på riktigt. Men Plutt, som är hela 14 år äldre än Frida, är mest intresserad av att dejta en 16 åring mer än att bli kär, men han påstår att han faktiskt är seriöst inställd på ett eventuellt förhållande. Frida, som inte alls är speciell naiv utan inser ganska snabbt vad han håller på med, tänker dock ge det en chans, mest för att kunna säga till sin mamma att hon dejtar en 30-åring. Under en kortare tid spenderar de ett par helger ihop, mest i Plutts bil eller på billiga snabbrestauranger. Sen är det faktiskt Frida som tappar intresset, och hon avbryter kontakten dem emellan. Två år senare får hon ett SMS där han frågar om de kan ses och ta en drink, med Frida som precis ÄNTLIGEN faktiskt blivit KÄR (!!!) avstår. Och i nästan sex års tid har Frida inte hört ifrån eller sett Plutt, och inte heller tänkt på honom. Men så dyker han upp, leende på bild i en tidning. Frida är nu snart 24, mycket lyckligt gift och en hårmån ifrån fullt utbildad beteendevetare, och inser att hela historien med Plutt var destruktiv och på flera plan tvivelaktig. Hon har dock inga negativa känslor mot Plutt, hon har faktiskt inga åsiker alls om honom som person, men hon finner det ironiskt att Plutt nu bestämt sig för att i TV försöka fånga Linda Rosings hjärta. Han säger att han nu söker en stabilitet i sitt liv. Då MÅSTE ju en tjej som Linda Rosing vara rätt alternativ kan man tycka. Precis som det är smart att "dejta" en 14 år yngre tjej som inte ens gått ut högstadiet. Men men, alla gör vi saker som kan ifrågasättas. Och en 16 åring ska ju dessutom i laga mening ha kunskap och mognad nog att ta sådana beslut som att vuxenmysa med en 30-åring och även Linda Rosing kan ju bli en lugn, seriös kvinna som lägger mer erergi på sin familj än sina bröst.
Summan av kardemumman är i alla fall att jag har stor chans att få gå med i gruppen med tjejer som är buksystrar med allas våran Linda Rosing. Gruppen är dock ungefär lika exklusiv som åttitiotalister som någon gång haft McDonaldskalas, men ändå. Vi kan ha clubkvällar på Stureplan och skapa en facebook-grupp där vi diskuterar förhållanden, läppglans och botox, eller vilka andra viktiga spörsmål vi råkar falla över. 
Så Linda: Jag räknar med dig! Gör mig inte bsviken nu när jag har planerat för det här!

Action på nattpromenaden.

Ojojoj, här händer det grejer! Rena CSI från första parkett i actionfyllda Västerås! Efter alldeles för mycket mat behövde jag en promenad innan läggdags, så vi går ut en sväng runt kl 23. Så fort vi kommer ut från "vår" lilla gata så möter vi en hel hög med polisbilar som åker omkring med söklysen och letar efter något längs väganterna på cityringen (och det var en välsig tur för den bilist som fock för sig att det var intelligent att  göra en u-sväng mitt framför en stillastående polisbil i korsningen cityringen-Wasagatan). Vi insåg ganska snabbt att det antagligen var bättre att hålla sig till de upplysta cityvägarna istället för några genvägar över kyrkågården eller dylikt och vi låter promenaden gå längs Wasagatan. En bit längre ner inser vi att det precis har varit ett rånförsök på ur & penn, så nyligen att ingen hunnit spärra av, och vi går förbi samtidigt som en polisbil anländer och en reporter från VLT börjar ta bilder. På vägen tillbaka får vi dessutom se en polishund som är ute och jobbar och när vi kom tillbak till sista korsningen så åkte ett gäng med polisbilar iväg. Vilken action, vilken spänning! Det var som rena rama Indiana Jones! Det där polisyrket måste vara så intressant! Hälla ut folköl, patrullera gator, kontrollera nummerplåtar och leta i vägkanterna... Shit asså... Så coolt.

http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=846138


P4 Retro med Kajsa Grytt

På vägen hem från middagen hos min farbror så fastnar vi på radiokanlaen P4 med Kajsa Grytt,som berättar om sin musikaliska historia. Allt från sin mosters inspiringande i Keith Richards och Mick Jagger, till sin egen kärlek genom historien, från Cher till Bruce Springsteen, som på ett tidigt Café opera dör i hennes ögon när han på hennes kommentar "You´re music made me a musician" svarade "So what?". Deeep purple, Nazareth och Bob Dylan  avverkas i hennes historia och hon berättar om tågluffa genom Europa och hippieklder från Paris. Det slår mig hur lätt, enkelt och kort man kan berätta om så svåra perioder i sitt liv: "jag hittade tabletter i badrumsskåpet. Jag hade kunnat ta en avfartsväg där, så enkelt, ingen hade ens märkt det. Istället gick jag till ungdomsgården, till ännu en kväll vid ett rökigt biljardbord. Till slut tog min övergivna pappa tag i sig själv och träffade en ny kvinna. Hennes dotter kom att rädda mitt liv." Så enkelt har hon tagit sig igenom en period av sitt liv som säkerligen var en av de jobbigaste hon tvingats genomlida. Två korta meningar som skär igenom natten, klänger sig fast i de isiga trätopparna och rinner som sirap genom luften. Om det beror på mig eller hennes kvinnligt mörka radioröst som tar sig seg som kola eller julknäck genom luften, är  inget som jag där och då kan avgöra. Det enda jag kan avgöra är att hon är en kvinna som har sett och gjort mycket, och som kan se tillaka på sitt liv och berätta för andra om sina ävetyr, till och med en hel radiopublik. Men ingen musik har någonsin fått mig att bli musiker, trots att många omedvetet har försökt. Ingen har gjort mig tillräckligt intresserad. Så visst, Springsteen dog där den kvällen på café opera, men han hade ändå gett henne något. Han svek henne, den unge Kajsa Grytt, men han hann väcka något till liv innan han avled. Så far min tankar iväg till kvällens middag med pappas syskon med familj, och framför allt till min farbror. I kroppen ca 53, men i sinnet ung och oförstörd. En själ som fått så mycket dåliga erfarenheter att den fastnat i utvecklingen och tror sig vara i min ålder. Det är i princip mig och mina kusiner som han anser sig ha något gemensamt med, trots att han är ca 30 år äldre än oss, och han hade med sig en tjej som inte såg ut att vara äldre än 25, som helt klart hade sina egn "issues". Jag kan slå vad om att han har fler berättelser än Kajsa Grytt att berätta om, fler än de historer pappa dragit om en full, 20-årig, Magnus Uggla och en något äldre Jerry Williams i parken i Fagersta. Men vad är dessa historier värda när man knappt minns sin egen ungdom? Så jag kramar min äkta mans hand och tackar universum för att jag slipper. Jag slipper vända mig till helt okända kändisar för att finna det jag tror är jag och jag slipper röka konstiga cigaretter eller åka till underliga världsdelar för att ha något att säga om mig själv. Kajsa Grytt har onekligen gjort saker som jag aldrig kommer för göra. Det har min farbror också. Men jag har gjort något de inte gjort, och jag gjorde det vid 21. Jag älskar.
Och inte på det sätt som man säger att man gör när man är 15 och bara vill ligga, och inte heller som många gör när de är 25 och vill föröka sig. Jag ÄLSKAR. Som jag älskar den människa som suttit med mig hela dagen och stått ut med de som påstår sig vara min familj, men som jag själv knappt känner. Säkerligen bra människor, men inte mina människor. Inte mina människor alls. Jag har en människa redan. MIN människa.  


"socialt färgblind"

http://www.aftonbladet.se/kultur/article3984178.ab

En eloge till mamma Altstadt. Jag behöver egentligen inte säga så mycket, för de som förstår förstår. Resten håller bara det hetro-, genus-, hegemoni-, könsmaktsnormativa samhället om ryggen och gömmer sig bakom "samhället tillåter inte...". Jag vägrar gömma mig bakom vad sämhället accepterar eller inte accepterar. Jag vägrar gömma mig bakom mikrotänket som bromsar makroutvecklingen.

Om en klassförstånadare är så rädd för att en sexåring ska få glåprod för att han är lucia, varför initierar han inte ett toleransprojekt i förskolan och skolan istället för att avråda pojken från att vara lucia? Ja, det är säkert i välmening. Men det stora problemet ligger inte hos pojken som inte förstår att han inte kan ha ljus på huvudet eller ha en rosa tröja. Problemet ligger hos de barn som fått lära sig att det är ok att håna den som går emot strömmen. De som tror att man får vara dum bara för att någon inte gör som "alla andra". Är de då inte dessa barn man bör ta en diskusion med, inte med pojken som tycker om dockor? Eller flickan som vill vara stjärngosse? Vilka är det som lär barnen om normalt och onormalt? Vem är det som visar att det är ett vederaget skällskord att kalla någon för "bög"? Och ni kan inte gömma er bakom biologi, för det argumentet håller inte. Ni kan skrika er blå om att era flickor tycker om rosa och dockor "helt av sig själva" eller att er son gillat bilar "sen han var så liten att han inte kunde förstå". Det förändrar inte att flickor och pojkar blir olika behandlade från dagen de föds. Det förändrar inte att undersökning efter undersökning visar att till och med den mest utbildade förskolepedagogen behandlar flickor och pojkar olika och således uppmuntrar olika beteenden hos respektiva kön. Ok, du kan argumentera för att flickor tycker om dockor och pojkar är våldsamma sen stenåldern och att det är beteenden som växt fram genom evolutionen. Jag svarar bara att :Ja, absolut. Precis som att flickor tycker om rosa kläder och att pojkar gillar bilar har växt fram från stenåldern. För alla vet ju att stenålderspojkarna som inte kunde köra bil dog ut och stenålderflickorna vars pappor inte gav dem en flådd rosa panter att göra ett höftskynke av inte fick någon pojkvän att fortplanta sig med. Det är så evolutionen har fört vidare rosa tjejgener och bilintresserade pojkgener. Det hör väl till allmänbildningen att  veta det?
ALTERNATIVT är vi mer lika än vi tror och de flesta olikheter är sociala konstruktioner som vi idag för vidare utan att egentligen veta varför, förutom det att vi intalats att olikheterna är "naturliga". Men det verkar ju onekligen ganska långsökt. Evolutionen är mer trolig.

Mina goth-tomtar!



Mina små gothare sitter på dörren och håller alla dummingar borta. Så nu när det vankas mot jul så måste du ju få vara fina, så som varje år får de sina tomtedräkter så de kan visa upp sig för alla som hälsar på.

Jag såg just Björn Borg reklamen igen, och jag blir SÅ GLAD! Jag bara sitter och flinar som en idiot... Well. Nu måste jag städa för jag får snart besök!

A "I-wanna-fuck-you" moment!

Jag är inget Bruce Springsteen fan, har aldrig varit. Mamma, som så många andra tanter i 50-års åldern, är dock helt såld på "Bruusan". Hon sjunger med och dansar runt och påstår att hon tycker så mycket om hans "stil". Jag har inte fattat. Men jag har fått en liten uppenbarelse, ungefär som när jag såg "Walk the line" och insåg att jag både gillar Johnny Cash och Joaquin Phoenix och dessutom har ett starkt behov av att ligga med den senare av dem två (men det är en helt annan histora som går att läsa i min dagbok på helgon.net).
Jag råkade kolla på youtube (ovanligt va?) och sprang på videon till "we are the world" (lycka var att jag hittade en video där det står vilka det är som sjunger oxå, vilket är mycket informativt för en 23-åring som enbart känner igen Michael Jackson och Tina Turner annars). Förvisso kände jag ändå bara igen hälften av namnen, men vad gör man?
Men det mr Springsteen gör i den videon, de fyra sekunder han sjunger, är att han kvider fram något djuriskt i en stackars kvinna och tvingar henne till att helt enkelt vara tvungen till att avguda honom. Det river till i bröstkorgen, hugger i magen och det börjar trycka i tinningarna. det är nästan så jag känner hur huggtänderna växer ut, underkäken skjuts fram och viljan att kunna göra upp eld väcks till liv. Det är helt enkelt så att reptilhjärnan säger till mig att jag MÅSTE ligga med honom (OCH Joaquin Phoenix. Johnny Depp ska vi inte ens gå in på). Han ser så lidelsefull ut! Han ser så.... ut som han gör precis det som jag vill göra med honom... Och den kraften! Att pipa ut allt det där ur den lilla kroppen utan att skrika, utan att (som det ser ut) anstränga sig speciellt... Mamma kan påstå att det är hans "stil" hon gillar, men jag har genomskådat henne. Hon är bara mänsklig och vill ligga med honom. Varför inte bara säga som det är?

Och visst är det väl ändå förbaskat coolt, hela konceptet? Tänk att få ihop alla dessa divor i samma studio och skapa det de skapade? Det är så man ryser...

Enjoy!
http://se.youtube.com/watch?v=WmxT21uFRwM&feature=related
(ligga-objektet finns att skåda 2:13 samt 4:55)


ps. Vem är Kenny Rogers? James Ingram? Dionne Warwick, Willie Nelson, Al Jarreau, Kenny Loggins, Steve Perry, Daryl Hall, Huey Lewis, Kim Carnes.... Äsch, jag var ju för fan knappt född när den här spelades in! Titta in på mig sådär!
Och inte visste jag att Diana Ross var så snygg! Och har Ray Charles ALLTID varit 200 år gammal?

LYCKA!





http://se.youtube.com/watch?v=OLpfHNuhZbk&feature=related








Jag blir så lycklig. TACK för att världen är en liten, liten, liten bit närmare den värld som jag vill leva i och vara en del av. En värld där människor bedöms för vad de gör vilka de är som personer, inte vad de har för läggning, utseende, bakgrund eller andra, obetydliga detaljer! Där de blir uppmärskammade FÖR ATT de älskar, inte för vem de älskar. Där alla ser livets möjligheter istället för att försöka begränsa sig och andra.  För det är väl underbart att leva i en värld där alla har rätt att vara den de är och där man inte riskerar att bli utsatt för övergrepp bara för att de existerar i sanning?
Björn Borg, Björn Borg, min nya hjälte. När min lön kommer ska jag gå och köpa ett par Björn Borg kallingar på studs, och jag ska bära dem med stolthet!

Köpa soffa kanske?




http://www.blocket.se/vi/19435574.htm?ca=9_s

Till er alla från Snöret...

.... en riktigt god jul!


När hjärtat fryser till is...

Det har varit en omtumlande dag. Den började med att mitt liv vändes upp och ned. Sen blev det inte så mycket bättre. Dock avslutades den med godis, kakor, champagne och sex and the city - the movie (så i morgon blir det gymmet  med råge).
Det är underligt  hur två timmar av livspanik han ställa en hel dag på ände. Hur mycket det tar på krafterna att för ens en sekund överväga möjligheten att man lever i en lögn tillsammans med en drömbild av något som inte finns. Att man blivit skriven på näsan men vägrat förstå. När hjärtat för en enda sekund fryser till is, vart tar allt som bor där inne vägen?
Nu har Thomas krypit ner i sägen, så jag värmer hjärtat genom att halsa ur det sista från champagneflaskan och proppa i mig den sista hallonkakan. Men när taggtråd av oro och misstänksamhet väl satts sig där, kan man bli av med dem helt? Kan de växa bort av sig själva eller med hjälp av kakor? Eller kommer de för alltid skava och göra ont, kanske lägga sig till ro i perioder bara för att plötsligt inflammeras utan förvarning?



Mina ögon var stora och fulla av gråt

Ingen som orkade ens säga mig "förlåt"

Jag vädjade så ut till mörkret omkring:

"Men se då min smärta, gör någonting!

Gå vid min sida och bli mitt stöd

då kanske isen kan åter bli glöd...."

Men min hand var ensam och förtröstan var slut

Vart fan tar jag kraften till att härda ut?


Ensam mot världen, liten och svag

Sol blir till måne, natt blir till dag

Vet inte ännu vem jag egentligen är

Förstår inte heller hur jag hamnade här

Vem har jag varit, vem kommer jag bli?

Kommer jag tvingas att bli som ni?

Små vacklande steg på darriga ben

(Kämpar emot att få hjärta av sten)


Har åkt karusellen en slutgiltig gång

Har lämnat cirkeln med ett enda språng

Kan inte godta andras regler mer

och tänker inte sjunka ännu längre ner

Jag inte bara duger, jag är bättre än ni är

för jag vet vad både kärlek och respekt innebär

Nu väljer jag en annan väg än den jag kunde gått

och ödet blir ett annat än det jag kunde fått.


Och plötsligt med en blinkning blir allt som förbytt

Allt är som vanligt men allting är nytt

Ensam i världen, men så stark ändå

Mitt hjärta är öppet för just dig att få

Ömtålig och blottad står jag mot alla,

men inget kan få mig att vackla och falla

Era härdningsattacker bryr jag mig inte om,

Men tänk om allting vore tvärtom...


Totally enchanted

Jag har blivit lite förtrollad, och jag har funnit mitt alter-ego. (Jag är på jobbet igen, och det slutade med 31 fantastiska timmar på arbetsplasten sist.) Hur som hellst så har jag tittad på min absoluta favorit må-bra-film Förtrollad ( http://www.disney.se/DisneyFilmer/fortrollad/ ) och jag har upptäckt en ny sida hos mig som jag tror att enbart Thomas har träffat på fullt ut. Mitt alter-ego LillFridan som kryper fram ibland när jag inte orkar vara bitsk, ironisk, sur, sarkastisk , arrogant och pompös, när jag slutar se på världen som en plats av krossade drömmar och egoism och när jag river ner hårda masker och släpper ut all grå betong. Då dyker den godtrogna, naiva och idealistiska LillFridan upp, hon som dansar och sjunger, äter sockervadd och vill ha godishalsband, dricker champagne i badkaret, som köper små presenter till dem hon älskar och som tror på livslång kärlek och lycka i alla sina dagar. Hon rodnar inför tomten, hon vill ha lila knästrumpor och fluffiga kappor, hon vill att mamma ska fläta hennes hår och hon älskar polkagrisar. Det är hon som sjunker ihop som en trasig ballong när hon inte får någon chokladkalender och hon smygpyntar innan första advent och dricker yogi-thé för att inte fuska med glöggen innan jul. Det är hon som ibland kryper upp i famnen på sin Thomas och talar om för honom att han är det bästa som finns i hela världen, och hon gråter av filmer, sånger, texter och av en enda enkel mening i en annars allvarlig intervju, det är hon som ligger vaken i flera timmar om nätterna för att hon inte vill störa kissekatten som ligger och kurrar dovt på hennes bröst. Hon anfaller ytligt bekanta med kramar stora som björnars och hon går omkring på gatorna med ett dumt leende på läpparna. Hon ser något vackert i varje människa och i varje djur. Hon är blåögd och godtrogen och tror på kärlek och rättvisa då hon ser världen från en 4,5 årings perspektiv. Hon är blyg och törs inte fråga personalen om hjälp och hela världen rastar när maten inte är god eller när hon tycker att hon borde ha fått choklad istället för broccoli. Eftersom hon är naiv och godtrogen kan det så lätt gå sönder i hjärtat, och det är oftast då som den andra Fridan kommer fram igen, som skäller och muttrar och som kallar sig realist. Som tycker att man ska tänka på sig själv först, för det gör alla andra. Det har hon fått höra så många gånger, att hon inte ska engagera sig eller inte bry sig. Hon har fått höra att hon inte ska lägga sig i hur andra väljer att leva sitt liv, då det inte handlar om henne. Hon har fått höra att hon är egoistisk när hon gråter över hur andra skadar sig själva, att hon är arrogant som vill ge råd till vänner som gör om samma misstag igen och igen. LillFridan 4,5 vill att alla ska sjunga i den vackra världen, att alla ska dansa med vinden och leva lyckliga i alla sina dagar, ska söka efter lycka under stenarna och kännas disneydoften i varje vindpust. Hon vill tro på lyckliga slut och på prinsar och prinsessor, på människor som älskar varandra och som talar om för varandra att de är det bästa som finns i världen, inte tvärtom. Hon vill se sina vänner på rosa moln skapade av lycka och hon vill så gärna tro! Hon vill så gärna tro på lycka i alla dagar, mitt lilla alter-ego Frida 4,5. Och trots att hon har satt mig i många obehagliga och oerhört jobbiga situationer förr, så tror jag att jag ska försöka släppa ut henne lite oftare...


22 timmar på jobbet!

Det är en långkörare på gång och jag närmar mig sakta men säkert ett dyng på min arbetsplats. Vi har tittat på film, ätit godis och snackat skit om folk vi egentligen gillar. Så jobbar vi, och det har fungerat fint. Jag insåg i går kväll att det var dumt att åke hem bara  för att sova och sen åka tillbaka,så jag sket helt sonika i att åka hem. Jag har sovit som en liten prinsessa och det är inga problem med att spendera ett dygn på jobbet.
Eftersom det inte  blev nått Göteborg så har vi kommit fram till att vi istället måste åka till London (!?) tillsammans, och jag gråter inte över det idén. Thomas jag jag ska dit i februari hade vi tänkt oss, men det har varit ett stort uppehåll i åkandet, så jag åker gärna två gånger.

Har ni oxå märkt att man kan bli beroende av tradera? Det är en lömsk sjukdom som smyger sig på en och klänger sug fast som en igel. Och så fort man försöker skaka den av sig så kommer man på en ny idé om man kan kan söka efter, och plötsligt har man köpt en tomtedräkt för bebisar... Jaa. Farligt.


Rödvin, Fredarp och köttbulle

Jag har löst min lilla nerdeppning med köttbullar, rödbetssallad och ekologiskt vin. Till det har jag fått lite Anna Skipper
och Du är vad du äter. Själva programmet är kanske inte så himla tufft, men det presenteras av Risenta och det finns en reklam tar mig hem till Ystad och till våra kära vänner Stina och Fredrik. Reklamrutan längst till höger visar Fredarp i form av en fröpåse, dock med några glas innanför västen så att både humor och talet väckts till liv:
http://www.risenta.se/sv/breakbumpers/  När jag såg reklamen så tvärdog jag för det är en typisk one-liner från vår kära Fredarp, som först inte säger ett ljud med plötsligt vaknar till liv, slänger en kommentar och sen återgår i dvala. Till och med dialekten stämmer (antagligen just pga den som jag kom att tänka på honom... Men ändå!) Jag vill åka hem!








För att helt förstå detta med Fredarp och fröpåsen så lägger jag härmed till en förklarande bild som skall granskas när man lyssnar på ovan beskrivna reklamfilm:
 
"Jaaaahu, man haur jo poumpat ein deil"



Jag har mao blivit lite gladare fast jag inte kommer till nått Gbg. Och Raza är riktigt bra för att vara KRAV. Smakar inte dill alls!

Nähe... *suck*

Jag som skull åka till Göteborg i helgen och gå på julmarknad på Liseberg... Men så blev det ej.... Och här står jag nu.... Och tittar på mig själv och tänker: jasså, det e du...

Hon är sjuk, och shit happens och det kommer nya chanser. Men för tillfället känns det baskat tråkigt. Även för att den här månadens inarbetade timmar skiter sig en del och såklart för att jag verkligen ville gå på marknaden. Jag tycker inte att det är J:s fel, för alla kan bli sjuka. Det kan man inte rå för och det är bra att man kan säga ifrån när man inte orkar. Men jag tycker väldigt mycket om J och hennes familj, och det hade varit kul att åka iväg på en liten trip...
Well... Plö.

Snön töar. Pengarna sinar... Allt bara började suga helt plötsligt.


Handlöst ligg?

Min man har skit i kardantunneln( http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=6334 ). Han går omkring som en liten munk med knutna händer framför bröstet och jämrar sig, tappar grejer i backen och käkar tabletter som om det vore smågodis. Detta får ju självklart många konsekvenser, bland annat så är han hemma en hel del från jobbet, han skriker rakt ut som en liten flicka när han tar i nått som vibrerar och han skäller på hårda saker som gör ont att ta i. I går trodde jag att han skulle hoppa på datorn och slå den för att den, enligt honom, skickade en stöt genom handen och upp i axeln. Han slängde ifrån sig datorn med ett tjut, satte sig upp i soffan och blängde på den som om den gjort illa honom med flit. Jag fick då lugnt intala honom om att datorn inte är en ond utomjordisk maskin som kommit hit enkom för att skicka stötar genom hans händer, den skickar faktiskt inga stötar alls, och att det onda sitter i hans egen kropp. Efter ett tag accepterade han det och förlät lille Edward III.
Tydligen så lindras det onda om han har vantar på sig, och jag väntar bara på den dag så jag finner honom med stora bulliga handskar och ihålig blick, dregglandes i soffan hög på tramadol. Det är då det är kul att picka honom i sidan och vänta på reaktionen. Då sen han ut som den där skumma, missbildade skurken i dödskallegänget när han vill ha choklad, fast i ultrarapid. Inte helt hakkilt mao.
I mina ögon är det dock mest intressant att se när han blir lite gos-sugen. Eftersom händerna inte funkar så kan det resultera i underliga lösningar. I morse försökte han bland annat klämma mig på tutten med handlederna. Det är inte riktigt samma sak, måste jag säga. Så nu funderar jag på att testa hur man gör när man ligger utan att använda händerna. För att det ska vara rättvist så får ju ingen av oss i så fall använda händerna alls, inte ens till att ta stöd med. Det skulle nog sluta med att det ligger två handikappade knubbsälar bredvid varandra som krälar runt och utstöter underliga ljud. Inte helt hett. Speckiellt med tanke på att vi båda har ett klädsamt lager med må-bra-späck runt midjan och inte sett solen nyligen. Blekfeta, efterblivna knubbsälar i en dubbelsäng.... Nej, det får helt enkelt bli operation för honom, och det snabt. Han ska ju göra en undersökning på måndag, så förhoppningsvis är han back on track om.... ett halvår?? *suck*
Vad gör man inte för kärleken?

Hjälparbetare med macka som vapen!

Jag har syndat!
Thomas åkte till jobbet och lämnade mig i mitt småfeta tillstånd, utan att ha tvingat iväg mig till gymmet - en dödssynd på en måndag! Så jag har ägnat hela dagen till att rationalisera varför jag inte ska behöva gå till gymmet och som vanligt vann jag till sist över mig själv. Istället har jag suttit och kikat på tradera i timmar, gått på stan och fönstershoppat, hämtat kattmat hos syster och nu (det värsta av allt!) ätit mackor med marmelad och SKINKA! Som jag tidigare konstaterat så klarar inte min kropp av bröd så bra, och jag tror dessutom att kött förvärrar situationen ännu mer. Så jag ser inte riktigt fram emot morgondagens porslinsmöte, samtidigt som jag så gärna bara vill muffla i mig mer macka.
Jag älskar att rationalisera fram anledningar till mig själv som gör det ok för mig tátt göra som jag vill istället för att göra som jag borde. Bland annat så kan jag alltid finna någon aledning till att rödvin är bra för mig, trots att jag vet att jag egentligen inte borde. Ibland så kan det vara för att jag har svårt att sova, ibland kan det vara för att jag har jobbat hårt med nått som är tråkigt. Ibland så känner jag mig nog lite deppig om jag känner efter riiiiktigt mycket, och alla vet att rödvin är bra om man är lite nere. Men bröd är lite svårt. Jag kan rationalisera att jag borde få äta min aprikoslimpa om jag bakar den på kesella och sylt eller marmelad utan socker, för då  är det ju i princip så nyttigt som det kan bli. Och i Ystad kunde jag rationalisera att äta ekologiskt bröd för att det är bra för miljön. Men när jag VET att bröd gör att magen producerar tegelstenar så blir det svårare att komma på anledningar till att jag ska få äta massa mackor.... Men jag har kommit på att jag ska åka till Afrika med nån hjälparbetargrupp som bygger skolor. Så kan jag ta betalt i maka-valuta och bara sitta hela dagarna och käka macka och bajsa byggmaterial och producera skolor på löpande band! Så om nån känner nån som grupp som behöver lite tegelsten och murbruk så är det bara att säga till...

Tråkvecka, ful och lite småtjock

Jaha, nu är man tillbaka till ursprungsläget igen då. Jag har gått ner 6 kg och byggt på mig lite muskler, skulle gissa att jag förlorat ca 10 kg fett. Första advent har varit, så jag har pyntat klart. Lönen har kommit och gått, så nu måste jag spara de sista pengarna till Göteborg i helgen. Jaha...
Så nu sitter jag här igen i soffan under min nya pläd från Chili och är sådär lagom och vissen. Jag är inte fet längre, jag är bara lite småtjock med en kulmage som aldrig försvinner. Jag har inget julpyntande att se fram emot. Det enda inplanerade framöver är Göteborgsresan med jobbet i helgen och Luciafrukost den 13:de, sen är det massa julstök bara. Inga anledningar till att klä upp sig, så jag sitter mest här i mina mjuksbyxor och luktar fis och har hår i armhålorna. Inte ens en pepparkaka kan man äta för så fort jag började äta konhydrater så sa magen upp sig och började prodcera tegelstenar. Återgång till apelsiner och kokt ägg med andra ord. Kris.

Kaffe, någon?