Happy happy halloween....

Här sitter jag och glor i soffan. J har åkt till kompis så jag spenderar halloween på samma sätt som jag har spenderat ett antal kvällar nu: utan att göra ett jävla skit. Alla gör en massa saker, alla är utklädda och har skitkul ikväll. Utom jag och Thomas, vi bara sitter här som två pensionärer och tråkar. Fy fan. Jag är inte helt nöjd och glad över min situation just nu.

Myskväll

Idag har jag jobbat och sen skjutsat ner jobbetpäronen på stan. Jag fick mitt paket från Ellos oxå, på rekordtid. Jag och Zippen har myset en massa och han ska sova här i natt. Han får åka hem till sig i morgon bitti :)
Söta Jenny har varit här och tittat på Benjamin Buttons och ätit vindruvor och annat gott, och även druckit en kopp the med mig. Vi har skvallrat och klagat, skrattat och diskuterat stjärthår.
Det känns helt ok nu när veckan börjar gå mot sitt slut. Jag ska jobba i morgon hela dagen, men jag är ledig på söndag och ska mysa med kalrsloken. Snart är sista veckan med idet slut, och hur ska det gå sen? Fem kilo mindre är jag, vi får se hur jag känner mig och hur jeansen sitter på måndag.... Spänningen är oliiiiidlig.

Oman...

....är för rakryggad. Det är därför han har så mycket problem....









Tydligen ligger kotorna lite fel i och han har därför ingen böj i nacken som vi andra har. Han har en avplanad lordos (ahaaa!). Jag kommer ALDRIG att förlåta hans jävla läkare för att det tagit 1,5 år för honom att skicka iväg Thomas på en röntget, och under tiden har vi fått brottas med alla möjliga och omöjliga varianter av teorier om vad det är för fel på honom, inklusiva skräcktankar såsom nervsjukdomar och brott på nacken. Medan Thomas är så nöjd och glad och har ingenting att anmärka på så skulle jag kunna ta gubbjäveln och skjuta honom med kanon hela vägen tillbaka till norge. Idiot. "Man bruar ändå inte se någonting i ett tidigt stadie". Nähe?? Och hur vet du ens att det var i ett tidigt stadie när Thomas väl kom till dig med tanke på att hon har betydligt högre smärtgräns än de flesta? Och hur fan kan du veta att det inte skulle synas just på Thomas?? Statistik säger ingenting och den enskillda fallet, det vet vem som hellst som har någon form av högre utbildning, och många som inte har det också för den delen. TVI för Borka.

Snöret, vad jag du i stjärten?

Jag har varit dålig på att skirva här, och det beror faktiskt på att jag helt enkelt inte har haft nått att säga: så spännande är mitt liv för stunden. Igår, när jag spenderade hela eftermiddan och kvällen åt att sitta i soffan och flyta ut som en tallrik kräm, fick ha dock se en ganska intressant syn i hallen. Numera reagerar man inte så mycket längre på allt knäppt som katterna gör, utan jag gick helt lungt förbi för att hämta kameran.





Alla har rätt att mysa som dom vill, inte sant?

Kanske, kanske....

Det finns en möjlighet att jag kanske får fylla år ändå trots att inte ens min mamma tycker att den är tillräckligt intressant att stanna i landet för. Om det går som jag hoppas, om, om, om.... Så kommer det att bli SKITBRA!! :D

Helgskräck!

Det var en mycket skämmande upplevelse att vara ledig samtidigt som sin älskling en hel helg. Jag förstår inte hur vanliga människor överlever. Vi har en sängstomme som behövdes laseras, så vi satte oss i bilen för att åka ut till Runes färger. Det var så mycket bilar att jag höll på att gå åt. Jag tror inte att jag sett så mycket bilar på en gång i hela mitt liv. det var köbildning och hela omöjligt att komma ur en korsning om man inte hade en jävla massa is i magen och inte så stor kärlek till livet. Till sist lyckades vi ta oss till Biltema, den enda parkeringen som det faktiskt gick att komma in och ut från och vi köpte vår lasyr. Sen var det till att ta sig därifrån igen... Jag hade sån lust att mörda så det var skrämmande. I går, söndadg, kom vi på att vi skulle åka till IKEA och köpa mindre tallrikar eftersom de vi har är enorma och gör att man tror sig behöva dubbelt så mycket mat än vad man faktiskt behöver. Fy fan IKEA på en söndag! Jag höll på att sprängas fler gånger när folk kommer på att "Här ska jag ställa mig vagn, för folk brukar ju ändå inte vilja gå i gångarna". HATA! Och ICa Maxi???
Hur klarar sig alla svenssons?
Tråkigt nog blev retreat inställt eftersom det var för få anmälda. *suck* Jag som verkligen sett fram emot att åka. Nu blir det alltså en till helt ibikad helg hemma med karln. Den här gången ska vi dock INTE ge oss ut bland svenssonfolket. Tvi vale, dom skrämmer mig!

Jävla november!

Igår var det julfilm på tv... Och det säljs redan massa julprydnader och vi har fått reklam med julpynt och gardiner... Snart kommer julsångerna igång på radion...
Jag har börjat älska julen efter några år då jag och julen inte riktigt drog jämt. Jag pyntar redan första december och det dricks yogi-the flera veckor innan eftersom det smakar jul men eftersom det är ett vanligt the så fuskar man inte. Vi har köpt julklappar till tre familjemedlemmar redan, andra är planerade för. Kvällarna är mlrka och det börjar kännas som att det är läge för tända ljus och glöggdoft. Glögg brukar stå hemma och vänta långt innan första december, men inte förrän alla ljusstakar är framme, julgardiner är hängda, punkarna på dörren fått sina tomtekläder och glittret hänger lite här och var får jag sjunka ner i soffan och njuta av ett stooooooort glas glögg. Och därefter ljuder julsångerna ständigt här hemma. Det bakas pepparkakor med vänner, det äts gröt och griljeras skinka, det är julefrid och högtidsstämning. Och jag mår som bäst.
Allt skulle vara frid och fröjd, om det inte vore för en sak.... November.
Heeeela, låååånga november ligger mellan mig och mitt julmysande. Långa, mörka, elaka november... Dumma, dumma, dumma november. Plö.

Trevlig helg!

Vi har omorganiserat lite på jobbet och gjort att jag och min kollega ska arbeta varannan helg istället för att jobba nån helgdag här och nån helgdag där. Den här helgen var alltså min första lediga hemmahelg på... jag minns inte ens när det skedde sist. Det jag har gjort tidigare för att få vara ledig är att jag har skrivit i en del helger då vi har planerat att åka bort. Det är med andra ord de gånger vi varit bortresta som varit de enda helgerna jag har varit ledig. Vi har inte varit hemma tillsammans en hel helg sen jag började jobba hos J tror jag, över ett år sen alltså.
Vad har vi då gjort på denna värdefulla helg än så länge? Jag har slagit rekord på en dumt spel på facebook... Vi har kollat på tre skräckfilmer, varav två var skitdåliga. Vi har ätit dietmat och igår kalasade vi på vindruvor och idag festade vi loss på räkor och vitlöksdip. Vi har målat sängstommen med lasyr och förhoppningsvis kan vi sätta ihop skiten snart, vi har ju bara varit tillbaka i Västerås i strax över ett år nu.
I morgon ska jag försöka ta mig till morfar och hälsa på, honom har jag inte heller sett på evigheter. Plugga borde komma in där någonstans, men om jag kan undvika det så gör jag det. Tyvär.

What´s wrong?

Fan... Jag är inte deppig, men jag har ingen lust att göra någonting. Jag vill inte plugga, jag vill inte träna, jag vill inte äta, jag vill... Jag vill knappt resa mig ur soffan. Jag har ingen lust med nått! Jag fryser och är slö och den stora drömmen är att hämta täcket, lägga mig i soffan och bara ligga där och glo på tv:n hela dagen. Jag vill inte träffa folk, jag vill inte gå ut, vill inte hitta på någonting. Om jag ver deppig så skulle jag veta att det var en höstsvacka, men det är det inte heller.
Så har jag en massa "måsten" som dessutom träner sig på och irriterar som gör att jag vill göra ännu mindre. Nu ska jag börja med att betala lite råkninger, för konstigt nog tycker jag att det är ganska kul... Jag vet....


Ja....?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5998450.ab

Detta är ingen glädjens dag, det är en självklarhetens dag. Om några år kommer vi att säga: "Homosexuella fick inte gifta sin i svenska kyrkan förrän 2009!" Vi kommer skämmas för att utvecklingen är så seg och att vi åsidosätter folk - fortfarande! - för deras sexuella läggning eller vad annat vi nu kan använda oss av för att framställa oss själva som lite bättre. Ta vilken annan jävla grupp som hellst i samhället och åsidosätt dem på samma vis: "Ska verkligen rullstolsbundna/mörkhyade/städare/rödhåriga få adoptera? Tänk vad synd det kommer bli om barnen som har handikappade föräldrar, dom kan ju bli mobbade i skolan". "Det känns inte helt ok att låta korta människor i kyrkan för i bibeln står det att Gud föredrar de som är långa".... HAHA, idiotiskt.

Kryp tillbaka under stenen du kom ifrån.

För Frida hon e tlöööött!

Idag har jag egentligen jättemycket att göra, men jag har ingen som hellst energi att göra det. I natt kom jag hem strax efter 01.30 och det är inte alltid så lätt att somna på en gång, så somnade kanske 02.30. Men upp 9 ändå för att få nån form av rytm, och nu sitter jag här och glor lite frågande framför mig. Jag är galet beroende av min sömn. Jag måste ha 8h, hellst ännu mer. Sova is the shit! Och inte får jag dricka kaffe heller eftersom detoxen fortfarande gäller även om jag nu äter fisk och kyckling. Typiskt... M¨ste hinna laga mat oxå! Plööööö!!!

Jaha, nu ska jag väl sätta igång att städa då.
Tjipp...

Sverigedemokraterna....

Först och främst: Jag HATAR sverigedemokraterna. Och jag kan inte förstå att folk är så jävla dumma att de röstar på dem. Förutom att de har en jävlligt tråkig människosyn så har de ju dessutom ingen koll på politik och hur man skulle kunna styra ett samhälle. Att de vill minska invandringen och få större frihet att utvisa folk som redan är här, det är ju ganska uppenbart. Men sen då? Hur ska vi ordna allt med skatter, omsorg, skola, offentlig sektor i stort, företagande, ägande av företag, miljöproblematik, jämställdhetsarbete, arbetslöshetsåtgärder osv osv osv? Jag är feminist, men jag skulle inte rösta på feministiskt initiativ ändå för jag anser att det finns många frågor i samhället som behöver expertis och att en enda fråga inte får överskugga alla andra. (jag hatar nog folk som röstar på piratpartiet ännu mer, men dem har jag redan spottat på, jävla bönder).

MEN: och här kommer det jag egentligen vill klaga på här.
MEN!
Hur i helvete kan alla andra partier (ihop med media) aktivt arbeta för att "få bort" SD från den politiska arenan? Är det inte en demokrati vi lever i där folket ska få bestämma hur landet ska styras? Flest röster, mest makt, är det inte så det är sagt? Hur i helvete kan vi då acceptera att sveriedemokraterna blir utmobbade på det sätt som de blir? De har lika stor rätt som alla andra att uttala sig och göra sin röst hörd och föra fram sin politik? Kan vi bara sitta och titta på när politiker och media försöker utrota ett parti som enbart har den position de har för att folk faktiskt röstar på dem? Det är ju vi, folket, som ger dem vårt förtroende och då måste alla andra acceptera det, i den demokratoska anda vårt land sägs befinna sig i?? Vi behöver inte förmyndare som talar om för oss: "Visst, ni får göra som ni vill, men väljer ni fel så ändrar vi på spelreglerna så att det ändå blir som vi vill till sist". det är väl inte demokratiskt?

Som sagt, jag hatar partiets politik och jag tycker att det är sanslöst att de har fått så många väljare spm de har. Men det är viktigare, i min värld, att folk får göra sin röst hörd och att andra tar detta på allvar än att SD får lite handlingsutrymme i politiken. (Dessutom skönter de sina uppdrag så jävla dåligt att det kommer bli svårt för dem att få igenom sina reformer även om de får chansen. Haha!)

I trygghetsnarkomanernas land....

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5984666.ab

Om man VET att vagnjävel har en ovana att tippa och att den är instabil, då kanske det inte är så intelligent att låta barnet sitta i den när man inte håller i den eller är i dess direkta närhet? Och det känns ännu mindre intelligent att dessutom skita i att spänna fast barnet om man vet att barnet är rörligt och kan sätta sig upp och flytta omkring tyngdpunkten i denn vagn som man vet är instabil. Och denna intellinegskvot verkar ju inte heller höjas när man sedan skyller på försäljaren av vagnen när barnet, som är rörligt och har en egen vilja, har fått sitta i vagnen, som man vet är instabil, ensam och utan sele på ett avstånd från en föräldre som gör det omöjligt att hinna ta tag i vagnen om den skulle tippa. Idiot. Det kanske inte är så jävla smart att förlita sig på att saker ska ta hand om din unge åt dig? Om det finns en risk att vagnen välter så kanske du själv måste ta lite ansvar för att detta inte ska ske?
Fan vad jag hatar människor.

December 2005....




Vad smal jag var!

Passa i min garderob...?

Då:



Nu:



Inte riktigt där ännu.... Men snart så!

Dag 14 *pust och stön*

Sallad, avocado, päron, pinjenötter och olivolja. Gick inte ner hur mycket jag än försökte.

Soppa på potatis, purjolök, vitlök och oregano. Det Smakade MAT!! Lycka!


Så... Två veckors slit och 4 kg mindre. Bra bra. Nu gäller det två veckor till med lite mindre strikta regler. Nu får vi äta fisk och fågel och ha SALT på maten. Men fortfarande är alkohol, kaffe, socker, vetemjöl och diverse tillsatser förbjudet. Det ska nog gå bra :D

Dag 13 - snart över!

Broccolisoppa: broccoli, dragon, salvia, alfa alfa groddar.

Rödgrön böngryta: lök, vitlök, morot, ingefära, krossade tomater, kidneybönor, gurkmeja, rosmarin, chilipeppar, ketshup.

Dag 12

Morots och mandelsoppa: löv, vitlök, morot, koriander, persilja, mandel. Mja...

Gryta med pumpa och bönor: svarta bönor, lök, morötter, purjolök, myskpumpa, endiver, gurkmeja, spiskummin, körvel.
Blä.




Jag fick ett mail....

Hitta en pojke som säger att du är vacker och inte att du är bra, som ringer upp dig även om du slängt på luren, som stannar uppe bara för att se dig sova. Vänta på pojken som kysser dig i pannan, som har lust att visa upp dig för hela världen om du så bara var iklädd en säck och som håller din hand inför sina vänner. Hitta honom som regelbundet påminner dig om hur mycket han älskar dig och om vilken tur han har som får vara med dig. Vänta på honom som säger till alla sina vänner: `Det är hon´.


Mäh.... Honom har jag ju redan!! :D



Bortgjord

Igår låsta vi ut ocss jag och J. Med rullstolen inne i huset.... Mja.... Det kändes sådär kan man säga. J fick spendera kvällen hemma hos kompis på en kontorsstol med hjul, jag fick vänta på att någon skulle komma hem och låsa upp dörren så att jag kunde hämta mina nycklar, min mat, min telefon, plånbok.... Nåja, jag hade iaf mina ben med mig.
Hehe, intressant kväll.

Dag 11

"grönsaksragu" med råris. Vitlkö, chilli, olja. Aubergine, zuccini, purjolök, krossade tomater, havregrädde, örter.

Rostade grönsaker: Paprika, tomat, lök, rödbeta, olja och rosmarin.

Nåja, jag lever.


Oprah....

...hade precis ett program om att man genom att äta väldigt få kalorier varje dag kan leva längre eftersom cellerna inte åldras på samma sätt som de normalt gör (ellerhurdetnuvar). Det var massa folk med som levde på frukt och grönsaker jämt och ständigt som förväntade sig att leva tills de var ca 125 år.
Då undrar jag: vad är poängen med att leva så länge om man inte får äta??? Inte få slänga sig över en rykande het pizza eller tugga i sig mitkrokantchoklad, inte långsamt dricka ett glas (ETT????) mustig cabernet sauvignon eller glupskt smaska i sig en fin, len panna cotta?? What´s the poinit?

Wehoo!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/internationell/frankrike/article5959173.ab


Hahahhahahhaaaa! RÄTT!
Man får inte vara dum mot folk för att de älskar. Man kan tycka illa om dem för att de hatar, men inte för att der älskar. Plö.

Barn - igen.

Jag blir så trött på att jag ska ses som konstig och opålitlig bara för att jag inte fattar grejen med föräldraskapet. Jag hatar inte barn, jag är inte hysterisk, galen eller agressiv. Jag fattar bara inte poängen med föräldraskapet och hysterin att yngla av sig. Jag ocg förstår framför allt inte varför en vuxen kvinna alltid ska idintifieras med moderskapet. Kan man inte vara en vuxen kvinna utan att vara mamma? Och alla stackars pappor då som blir inkörda i ett hörn någonstans och vars föräldraskap knappt nämns?

Varför är jag den som är dum i huvet bara för att jag inte gillar tanken på barn och inte tycker att föräldraskapet är målet i livet? Varför ska jag bli glad och hoppa och studsa av glädje när folk berättar att de ska ha/har fått barn när jag faktiskt inte tycker att det är speciellt roligt? Ok ok, jag är inte den bäste på att uttrycka mig politiskt korrekt och min käft glappar ganska ofta snabbare än min hjärna tänker, men jag har ALDRIG undvikit att umgås med någon för att den har barn. Jag har haft många barn i knät, jag har lekt med en massa ungar och jag har hållit ett vakande öga på barn till många vänner, och aldrig förändrat min syn på de vänner jag har som har skaffat barn! Men de som har barn undviker att umgås med oss som väljer att inte ha barn för vi "förstår inte" och vi "utvecklas ju inte åt samma håll" som vad dom gör. Nä, tacka fan för det. Vi som inte har barn tänker på oss själva och på vår omgivning, inte bara på en enda person som inte ens kan tacka för all energi som läggs på den. Det är så det ska vara när man har barn: man ska lägga nästan all energi på barnet, absolut. Men man kan inte förvänta sig att resten av världen skall göra det. Det föds en jäkla massa barn hela tiden och jag kan inte automatiskt tycka att just din unge är underbar, bara för att jag tycker att du är det.
Plötsligt så umgås de gamla vännerna bara med andra mammor (inte pappor), och glömmer helt bort att vi andra faktiskt existerar även om vi inte har nån unge på armen. Vi får inte bli gudmor, för vi har inga barn. Vi får inte följa med på stan och fika, för vi har inga barn. Vi får inte ens ett SMS, för vi har inga barn. Vi får inte bsök av våra föräldrar, för vi har inga barn. Vi får inte ekonomisk hjälp, för vi har inga barn.
Men det är vi som är dumma som inte förstår att barn är meningen med livet? Vi kanske till och med är onormala och oförståliga, inte riktiga kvinnor.

Det är ofta jag får höra negativa saker om äktenskapet och när fol får höra att jag är gift så kommer kommentaren "Jaha, grattis då, eller nått...". Men jag kan ju inte ta det personligt att folk inte förstår poängen med äktenskapet. Istället så får jag vara säker på att det var rätt för mig och sen låta folk tycka vad de vill. Men jag kan inte tycka så om föräldraskapet? Och jag MÅSTE tycka att ungar är skitintressant bara för att mina vänner har dem? Varför då? Thomas behöver ju inte gulla med dem, det är ingen som ser honom som poålitlig bara för att han inte fattar grejen med ungar, och han är ännu mer negativ till saken än vad jag är! Men han är man, så då är det ok att han inte "förstår". Men jag måste?? Varför??


Dag 10, ljus i tunneln

Vi vägrade äta broccoli- och blomkålssallad, så istället åt vi kokt rödbeta med stekt halloumi och en youghurtsås. Jamjam.

Quinoa med svampstroganoff: rödlök, vitlök, portabellasvamp, ostronskivling, champinjoner, sojamjölk. Jodå, det  var ok, men min aptit är inte den största just nu.

Igår, dag 9

...en lågpunkt. Jag höll på att dö. De senaste dagarna har jag gått ner 0,5 kg/dag. det säger väl en hel del om vad jag tycker om maten?

Raffransfrästa grönsaker: saffran, olja, lök, zuccini, sockerärtor, morot, paprika.

Rester, överbliven grönsakssoppa. Urk.


Kattplågarjäveln

http://www.bt.se/nyheter/kattplagare-domd-till-psykvard(1571645).gm

Jaha, de som fått sina katter (och hund) ihjälplågade får 6000 kr i skadestånd. Och vad ska de göra med de pengarna? 6000 kr är ett jävla hån mot den som älskar sitt djur. En katt lyssnar, finns där, älskar en villkorslöst. Det är ens bebis, ens bästis, ens gosgris, ens terapeut... 6000 kr? Det räcker inte till den yrkesmördare jag skulle ha anlitat....


Urk, dag 8

Idag vägrade jag äta fyllda paprikor med svamp och rödlök.
Istället åt jag fetaostsallad.

Nu ikväll glömde jag att äta. Kom på det för en halvtimme sen och petade i mig wok med ingefära, vitlök, sesamolja, morot, kålrot, purjolök och cashewnötter....

6 dagar kvar av den värsta tortyren....

Uppiggande muppbilder på miffot

....mammas speciella lilla barn...












Dag 7, igår

Sallad med *ehum* sallad, morot, rödlök, avokado, persilja, solrosfrön och dressing på olja och balsamvinäger. Det var faktiskt inte speciellt gott...

Sen var det på menyn Rårisgryta med råris, chilli, lök, vitlök, gröna ärtor, paprika, katrinplommon, hackade nötter och yougurt med honung. Jag vet inte varför den hette "gryta" men det gick iaf att äta.

Dag 6

Rester - auberginegratäng med fetaost.

Ugnsrostade grönsaker (morot, palsternacka, rödbeta) med stekt halloumi och dressing på yogurt och pepparrot. JAMJAM!!

"Trevlig mörderska det där..."

Utdrag ur "gäriningsmannen är en kvinna":

"Susanne sa flera gånger till en väninna att hon ville bli av med sin sambo. (...) Väninnan och hennes pojkvän tog själva på sig uppdraget, mot viss ersättning (...). Den aktuella kvällen såg Susanne till att sambon fick i sig ett läkemedel mot epeliepsi, något som hade en sövande effekt. Den rättsmedicinska undersökningen visade att sambon även fick i sig GHB och alkohol, en kombination som gjorde honom orörlig. Efter att sambon somnat i sin säng i det gemensamma sovrummet ringde Susanne efter grannen som i sin tur kontaktade de två andra. De kom över till huset på kvällen och grannen gick och hämtade en yxa som användes för att döda sambon. Parets barn fanns också i huset när mordet skedde och det är oklart av ett av barnen till och med såg delar av händelsen. Väninnans pojkvän slog ihjäl den djupt sovande sambon i sovrummet inför ögonen på Susanne och grannen. Susanne och väninnan torkade sedan upp blodet kring sängen och på väggen medan de två männen packade in offret i platspåsar.(...) Offret kördes sedan ut i skogen och lämnades under en gran vid en väg."

"Susanne" fick jag ensam åka och hämta på ststionen när jag tillfälligt jobbade på en anstalt. Hon är dubbelt så stor som mig, jag var 23 år och hade ingen som hellst utbildning i självförsvar.
Tur som fan att jag inte visste vem det var jag hämtade. Eller...?


Svenssonintriger....

...kom hem från jobbet 01.30 i natt. Svänger in på vår parkering och ser till min fasa att de där grannarna, dom som bara bor i huset ibland när det passar sig, återigen har ställt sin bil fullständigt ivägen så att jag får försöka trolla med knäna, dra in magen och med sicksackkörning försöka baxa in min bil mellan två stenstolpar, arslet på en fet silverfärgad kombi, en husvägg, en soptunna och ett elskåp. Efter mycket trixande kom jag in med bilnäsan, men gav mitt yttersta för att ställa mig så illa för de där grannara som jag bara kunde. Konstaterade att det är svårt att stå ivägen för någon när man har en nissan micra. Mumlade för mig själv, spottade mot tjockisbilen och hytte med näven upp mot rutan där de bor. Tvi vale! gruffade jag för mig själv. Så såg jag att det rörde sig innanför fönstret och jag flyr med svansen mellan benen, låser upp porten med supermannenfart och störtar in i lägenheten. Men dörren tryggt stängd och låst bakom mig öpnnar jag brevlådan och väser ut i trappen: "nästa gång tänker jag.... sparka på era däck!..." Ypperligt nöjd med mig själv går jag sen och lägger mig.
Där fick dom!

Dag fem, igår mao.

Linssoppa med saffran: morot, purjolök, potatis, vitlök, saffran, vatten, linser.

Sallad: vitkål, äpple, morot, russin, valnötter och youghurtdressing med senap.

Gick ner.


Jobbar hela helgen i princip. Hejdå.

Högskolemöte

Jag fick lov att markera att det är viktigt att berömma sina elever också, och inte bara kritisera det de har gjort. Efter det gick mötet riktigt bra och jag har kommit fram till en hel del matnyttigheter angående min uppsats. Nu handlar det bara om att läsa, skriva, läsa, skriva. Och det är ju... kul...

Nåväl, det ska väl gå. Nu ska jag snart till jobbet.

Dagen då det vände!

Råkosttallrik med örtyoughurt - skitäckligt! Rå och riven vitkål, rödbeta, morot, groddar, purjolök och youghurt med hackade örter i. Näst intill oätligt ta mig fan.

Kikärtsbiffar med granatäppelsallad:
1 burk kikärtor, 1 kokt potatis i matberedaren, blanda med ½ dl hackad salladslök, forma biffar och vänd i krossat linfrö, stek på medelvärme. Sallad på färs bladspenat och 1/4 granatäpple. (2 pers)
Och till det var det en skitäcklig sås på fryst spenat och mjuk soyaost som inte gick att äta.
Men det andra var gott!

Och idag kom jag över tröskeln och har mått SÅ bra och varit SÅ glad och bara studsat runt i min egen lilla värld. Körde 40 min på crossen på gymmet, trots att jag inte äter speciellt mycket. Jag är ypperligt nöjd med mig själv!
Weee!!

Detox dag tre

Mangosallad: mango, vitkål, groddar, rostade solroskärnor och ponjenötter, hackade torkade aprikoser, citronsaft och olivojla... Plö.

Gratäng på stekt aubergine, fetaost, stora vita bönor och tomatsås med lök, vitlök, balsamvinäger, färsk oregano och hela konserverade tomater.

På halv åtta hos mig, som dessutom är i Ystad (jag vill oxå åka hem!), åt de vit chokladmousse. Kuken.

Spöken från det förflutna

Det kommer en vänförfrågan från facebook. Med en liten hälsning.
Det låter kanske inte så komplicerat, bara en fråga om att tacka jag eller nej till att ha en viss person på sin kompislista som kan se vad du och dina vänner skriver och som kan kommentera ditt liv, dina bilder och så vidare. Problemet är att personen i fråga är någon som jag älskade extremt mycket och som var en väldigt stor del av mitt liv och en av de relationer som varit viktigast för mig under min tonnårstid.
Relationen blev galet infekterad, vi gjorde varandra illa, jag blev galet sårad och har arbetat länge med mig själv för att komma över allt som hände, men framför att komma över den jag blev under relationen med henne. Vi gjorde varandra illa, helt jävla enkelt. Jag blödde tills jag nästan dog, hon gick till synes därifrån oberörd. Så kommer det tre år senare en liten hälsning: "Länge sen."... Lite sådär lagom nonchalant.
Jag vet inte om hon skickade det med en grop i magen för att hon verkligen vill ha kontakt eller om hon bara skickade den i sann facebook-anda: "Henne kände jag en gång i tiden. Kompis!"
Jävla facebook. Jag visste att jag skulle fortsätta vägra.


Detox dag två

Varm quinoasallad med morötter, paprika, broccoli, sockerärtor, quinoa, vitlök och bladpersilja.

Grönsakssoppa på purjolök, morötter, potatis, solrosfrön och borlottibönor.

*kräk*

Tronar på minnen från forns stora dar´....







 

Tack Virre för de fina bilderna :)


Kopieraförbud- kopieraförbud

Bokjäveln fanns inte hos någon av affärerna. *gruffochmummel*
Så nu har jag varit och lånat den på stadsbiblioteket - något jag aldrig gjort förr. Men problemet kvarstår: jag skulle behöva ett eget exemplar av boken för att kunna anteckna och skriva i den, men det är förbjudet att kopiera hela böcker och den finns inte att få tag på, så jag KAN inte köpa den. Jaha?
Kopiatorna i skolan har de flyttat på, antagligen för att så många kopierade hela böcker. vad fan ska jag göra då? Ta kort på varje sida och spara som bilder i datorn? Haha, idiotiskt.
*suck*

Varför utsätter jag mig för detta??

Jag har inte börjar skriva på uppsatsen ännu. Jag har köpt böcker, lånat böcker, letat reda på och läst uppsatser, jag har funderat och tänkt, men jag har inte skrivit en enda rad ännu. Jag är en dålig, dålig, dålig människa. På fredag ska jag på möte, men jag har ingenting att säga: jag har ju som sagt inte gjort ett skit. Ångesten kryper på så smått. Varför gör jag detta mot mig själv?

Djävulskatt!!


Detox dag ett.

"Grekisk sallad" på salladskål, tomat, gurka, rödlök och 1/4 pak. fetaos, lite olivolja och svartpeppar...

Wok på råris, purjolök, paprika, sockerärtor, bambuskott, groddar, sesamolja, tamarisoya, cashewnötter och inte koriander och tofu för det är skitäckligt.

Jaha.... Dag ett känns helt ok.


Kanske det löser sig ändå?

Jag undviker att plugga. Jag vet hur mycket jag har framför mig att göra och jag ser inte fram emot det. Men jag vet ju samtidigt att det kommer inte att försvinna bara för att jag ignorerar det, och det blir en mycket obehaglig känsla i maggropen.
Det har hittills inte gått så bra heller att hitta allt jag måste ha i bokväg. Internet har strulat och skrivare fungerar inte, böcker är slutsålda och allt bara suger.
Men så tog jag mig ett litet ryck nu och gjorde ännu ett varv för att söka de böcker jag saknar och se på fan - jag hittade dem bägge två! Nu sitter jag förvisso och väntar på att bokaffären ska maila och säga att de int ehar boken i lager, men då har jag en backup där den också borde finnas!
Så nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag springa över vägen till högskolan och skriva ut några artiklar och kanske, kanske, kan jag komma igång sen.
Weee!

Snöretkändisen!!


http://vlt.se/lasarbilder/veckansbild/1.493498/1.493499/1.494387?pageNr=4#photoWrapperAnchor

Du onda, onda värld.

Igår gjorde jag något dumt. Jag satt i soffan och kände hur rötterna började växa ut ur röven på mig, genom mjukisbyxorna och vidare för att hänga sig fast i soffan jag satt i för att för alltid förstelna mig i den bakåtludande pensionärsställning jag för stunden (och en bra stund tidigare) befann mig i. Jag drabbades av panik och tillhörande tillfällig sinnesförvirring och bestämde mig för att - ge med på facebook!
Jag har syndat, jag har gått emot mina etiska principer och jag är en svag människa. Jag hoppas att universum förlåter mig för detta, men jag känner redan nu hur jag blir bestraffad. I morse började jag med en ny omgång av detox. Och det första som slår mig är: "jag är sugen på kaffe". Jag som aldrig dricker kaffe på morgonen och som egentligen inte tycker att det är speciellt gott. Och chips? Jag äter väl aldrig chips på morgonen? Jag äter precis soamma frukost som jag nästan alltid gör: Grönt thé och fil med frukt och nötter. Ändå så håller hela jag på att krevera och vill ha... salt?
Det här med att förbjuda sig själv en massa saker fungerar inte. Man blir knäpp. Jag ska sätta mig på fecebook ett tag och ventilera dessa problem tror jag. Skämta bara.

I am alive!

Som ni kan se på bilderna nedan så har det varit en annorlunda helg för Frida. Jag har blivit gammal och är inte van vid att härja runt som en fjortonåring. Det var en mycket trevlig och lyckad fredagkväll/surpriseparty/middagsbjudning och det var bra mat, kul sällskap och goda drinkar. Och shots...
Syster slumrade i traditionell Emma-anda och kom inte med ut, men vi andra tappra krigare stapplade vidare och dansade på blue moon. Jag träffade en Magnus Bentnér- kopia som inte hade tampongen i rätt öra, men man kan ju inte få allt. Plötsligt vaknade jag i min säng och var bakfull. Jag vet inte riktigt hur det gick till. Och till sist, kl 15.00 kom jag upp ur sängen och stapplande ut i soffan. Där satt jag sen. Sen gick jag tillbaka till sängen. Och här är jag nu. Kl 18.00 ska jag vara på jobbet. Det var den helgen.
Skål...

Nere för räkning...

 - idag.

Varför?


Gårdagen:




 födelsedagsbarn ett

 Födelsedagsbarn två

 Födelsedagsbarn tre

 Huuuuuu....



Gammalt kött!

Hur kommer det sig att det alltid är lika kul att stöta på gamla bitar kött när man ser snygg ut? Ska det egentligen spela någon roll? De flesta gamla göttbitar är ju just bara det: gammalt kött. Och man är inte ett dugg intresserad av att återgå till att umgås med det. Om man då dessutom som jag är mycket lyckligt gift med min egen lilla bajskorv så ska det ju verkligen inte spela någon som hellst roll vads köttet i fråga tycker eller tänker om en. Men ändå när man ser köttet komma gående så sänder man en extra tanke till hur man ser ut. "Ser jag ut som skit? Då gömmer jag mig", "Är jag snygg? Då sträcker jag på ryggen ocg hälsar med ett strålande leende". Om han då dessutom har fått en rejäl ölmage och en för taskig tatuering i nacken/bakhuvudet och har med sig en sliten och ofräsch brud så blir bara glädjen större.
Varför?
Det är väl något som sitter i bakhuvudet trots allt: "du ska fan vara medveten om vad du missar" fastän man inte alls vill gegga gammalt kött. Hmmm... Underligt.

Man får inte!

http://vlt.se/nyheter/hallstasura/1.580947

Tänk att komma hem och upptäcka att katten är stulen? Bebis borta... Och man har ingen aning om var den är eller vem som har den... Om den blev nappad för att någon ville ta med den hem till radhuset och barnen eller om inbrottstjuven inte kunde låta bli att ta katten för att leka Joel Ander.

När vi var på väg att packa oss iväg hem från Ystad så var plötsligt Pingis borta. Och min växande panik över att bebis var borta var inte att leka med. "Det ordnar sig, det ordnar sig, det måste ordna sig" var ramsan som rörde sig runt, runt i huvudet. Inget nummer i halsbandet, ingen id-märkning ännu, på andra sidan sverige än hemma, rävar, havet... "Det ordnar sig, det ordnar sig, det måste ordna sig".
Och lättnaden när hon hittades, precis innan rösten sprack mitt i ett lockrop... Bebis!

Så man får inte. Man får faktiskt inte.