frustration

Jag äter för lite. För första gången i mitt liv så är mitt problem att jag måste äta mer, men jag klarar inte av det. Med tanke på hur mycket och hur hårt jag tränar måste jag få i mig betydligt mer kalorier och äta fler gånger varje dag, men till och med de dagar då jag känner mig nöjd med hur jag ätit så inser jag, om jag tar mig en funderare, att jag ätit på tok för lite. Så vad är problemet?

 

För det första: att äta kolhydrater. Min nemesis. Jag vill inte äta kolhydrater, de är onda och de gör en illa. Det är iaf det man fått inpressat i skallen i många många år, och nu plötsligt så är detta fel?! Nu SKA jag tydligen äta kolhydrater? Meeen, så som alla som någonsin haft en tillstymmelse till ätproblem vet, så är det förbannat skrämmande och svårt att lägga ner de hårt hållna tyglarna, för då finner man sig snart där i soffan, när man är ensam hemma, med en kastrull med snabbmakaroner med smör, bara slafsar i sig som en utsvulten. Eller mariekex med centimetertjockt lager ost, 8 skivor limpa med sylt, eller något annat helt galet dåligt för kroppen.

För det andra: att äta ofta. Hur fan ska man klara av att äta sex ggr om dagen?! Jag har svårt att äta ens tre gånger. Jag kan kämpa i korta omgångar och då kanske jag lyckas, men snart är jag tillbaka i samma lunk igen. För saken är ju att även om jag inte äter speciellt mycket så blir jag mätt och då glömmer jag bort att äta. Till och med proterinpulver har jag svårt att få i mig, bara för att jag glömmer bort det.

För det tredje: fett eller inte fett? Jag vet vad alla säger: man måste få i sig nyttigt fett från till exempel fet fisk, avokado och nötter. Det är ju en sån där "sanning" som man känner till.
Och jag måste få i mig fler kalorier per dag, betydligt fler än vad jag får i mig nu. Då kommer en och säger: skippa alla lightprodukter, det är skadligt! Få i dig fett från alla håll och kanter, det behöver du! Å sen kommer den andra och säger: lättkesella, lättfil, lättkeso, ta bort äggulorna, ät magert kött! Fett är dåligt!!! Och i mitten står jag, som redan äter för lite och som blev överlycklig när jag "bara" skulle skippa kolhydraterna och mao fick äta KAVIAR för första gången på år och dar, och fattar ingenting. Om man tränar styrketräning måste man få i sig massor med kalorier, men om man ska få i sig det genom att äta äggvitor och rökt kalkon lär man ju få äta hela jävla dagarna, och det vill jag ju inte! Äta är tråkigt.

Så... Plö.