Höst.

Jag har kommit fram till att även om jag blir lite deppig när solen försvinner, så tror jag att jag är mer förtjust i hösten än i sommaren.
Missförstå mig inte, jag älskar sommaren med sol och bad, solbränna och grill i trädgården. Men allvarligt talat, hur mycket av det hinner man egentligen med på en sommar? Sol och bad blir det ju nästan bara när man åker bort till något varmt land, och det kan man göra både på våren, vintern och på hösten. Och grilla i trädgården... det kan man faktiskt göra på hösten också. Dock så innebär hösten att man inte känner sig skyldig när man väljer att ta ett varmt bad, gå till gymmet, sitta inne och njuta av en god middag eller en bra film istället för att sitta ute och "njuta av vädret". Man kan gå en promenad i kvällsmörkret, man kan dricka the med filt och tända ljus, man kan åka iväg och njuta av varandras sällskap istället för att vara tvungen att strutta runt i badkläder på nån knögglig strand.

Jag tror jag ska njuta av den här hösten. Mmmm!


Åter på gymmet!

Efter ett litet sommaruppehåll är träningen åter igång på fullt blås. Under tiden som jag varit borta har de bytt ut alla maskiner mot nya, häftiga... *suck*
Mina gamla bra crossar har de bytt mot älg-crossar som gör att benen far omkring i alla möjliga och omöjliga banor: när det ena knäet hänger förvirrat någonstans rakt under motsatt skinka svävar det andra knät strax ovanför närmaste öra. Om man dessutom är en relativt kort individ - som jag - blir detta en mycket intressant upplevelse. Och det sätt de har möblerat om är inte heller speciellt imponerande, men jag vänjer mig säkert.
Hur som hellst, jag är tillbaka. Magen ska få stryk och mullet som jag samlat på mig ska bort.
Snart blir jag fiiiin, så fiiin!

Kräftor i Skogaholm!

Vi blev bjudna (eller bjöd in oss) på kräftskiva hos Stinas päron i Skogaholm. Thomas var trasig och när vi kom dit lekte de lekar, vilket är nått av det värsta jag vet. Så det började kanske lite fel för oss, och Stina kände inte igen den något stela och obekväma LillFridan som stod lite tys i ett hörn och såg ut som att hon hade tandvärk. Men när väl den obekväma delen av dagen var avslutad så var det desto trevligare, så de är förlåtna för lekarna! ;)


Thomas var nöjd även om det var lite svårt att skala kräftor utan fungerande händer. Men han klarar alltid av att fixa mat!



Jag var mest nöjd och glad av att få dricka vin istället för att spränga ballonger eller paddla kanot.




Stina mördar. Stör henne inte.



Och när folk var fulla så kom geväret fram. Alltid en bra idé tycker jag!





Och i solnedgången åkte vi hem genom den rosa natten!

kalaskväll!

ikväll blir det middag och drinkar med Marisa!

Det blir filodegsrullar med fetaost, aubergine och köttfärs med sallad. Till det serverar LillFridan en australiensisk Pinot Noir från tamar ridge estates (Devils Corner).

GOTT!

Sytanten!

Jag fick i uppdrag av mina pojkvänner att sy kläder till ett medeltidabröllop de var bjudna till. Så jag gjordet!

Resultat:


Narrjävlen



Horbocksmannen



Maries kläder har nån annan gjort :)

Jag tar tillbaka....

....allt snäll jag någonson skrivit om Johanna Nilsson. Hon är i själva verket en bajskorv.

Hälmannen

Ja, justde....

Har fått i uppdrag att prata lite om nått äckligt som hände på semestern:

När vi sitter på after beachen och håller på att glo på folk så ser jag hur Johannas ansikte får en grönaktig ton. Hon lutar sig fram och väser: "Kolla på tjockisen, han har SKITÄCKLIGA hälar!". Men när jag vände mig om var han borta, så jag ryckte lite på axlarna. Lite torra hälar är väl inte så farligt, Johanna är bara lite mesig, resonerade jag.
Lite senare på kvällen rycker hon tag i min tröja och säger åt mig att kolla bakom mig. Där står han igen, hälmannen. Och på hans fötters baksidor finns det absolut äckligaste jag någonsin sett i fotväg. Tjocka, elefantliknande hudslamsor täcker hans hälar, prydda med smutssvarta, djupa sprickor som det ser ut som någonting levande skulle kunna krypa ut ur när som hellst. Jag kräktyes lite i munnen innan jag vände mig mot Johanna: "Var du tvungen att visa mig det där? Jag kommer ha mardrömmar i en vecka!"
Hon skrattade gott och var ypperligt nöjd med sig själv. Äckel.

Konsekvenser av regelbrott!!

På torsdagen regnade det. Och regnade, regnade och regnade, regnade och regnade.



DVD var paj.
Och det regnade och regnade och regnade.



Korv och makaroner, promenad i regnet, fixa nu DVD, pizza. Och REGN.

Fredagen var inte mycket bättre:

Det regnade. Och regnade, regnade. Shopping på sportshopen.
Och regn.

BRYT ALDRIG MOT REGLERNA!

Karlarna våra dök upp framåt 20.00 och då satt vi på MaCri och lyssnade på Mange.



Magne rockade på, så som han alltid gör!



När vi sen kom hem (genom regnet) började jag känna att jag hade ont i munnen. Jag tänkte inte så mycket mer på det utan vi gock och lade oss och allt var frid och fröjd.
Kl fem på morgonen vaknade jag med en hysterisk tandvärk. Jag gick in i badrummet för att kolla och min visdomstand var ingen vacker syn. Jag låter er fantasi reda ut det.
Johanna kollade upp ur sin sömn och såg en kallsvettig liten Frida sitta i sängen, kramande en kudde och skaknde som ett asplöv, med mascaran rinnande nedför kinderna. Jag kan säga att det INTE var en av mina bästa stunder här i livet.
Som tur är har jag en smärtmedicin-junkie i familjen, så efter att ha gått på en liten promenad för att skingra tankarna tog jag en av Thomas tabletter och fick till slut sova några timmar. När jag sen vaknade var det inte speciellt kul att leva. Efter en kort sväg till kungsklyftan ("det var här dom spela´in RÅÅÅÅNJA!") så gick jag och dog. Och jag började inte leva innan det var dags att gå till Grebys där jag fick äta soppa... *suck*
Vilken avslutning på semestern, va?



Johanna ser skeptiskt på Thomas....





Jaaa....
Det blev en jävligt dålig avslutning på en bra semester. Allt för att vi drack skumpa i solsken istället för i regnet...
Nu äter jag penicillin... Och tandläkarbesöket kostade 700 kr. Piss.

Lita mer semester do....

Tisdagen var en riktigt fin dag och vi tog oss ner till Krossekär som sig bör, promenerade bland sjöbodarna och krabbtinorna, hoppade på stenarna och gjorde allt sånt där som reglerna kräver. Dagens läger slogs upp på en klippa precis bakom Sövalls camping. Solen sken, fisken låg i kylväskan, krabbhinken var med... Livet var bra helt enkelt.


Jag jobbade hårt på fräknarna, Johanna låg under en handduk och klagade på att det var kallt. Där satte hon ribban för resten av semestern kan man säga.



Vi fick sällskap av töntiga dotterns päron, Annika i sin sexigaste solhatt och med det obligatoriska skissblocket som fylldes med amerikanska tanter och förvridna utomjordingar. Det var tydligen jag och Johanna, men det vill jag ha bevis på innan jag tror det!



Jag fick hoppa ner i böljan den blå och för en stund vara 7 år gammal igen och skvätta vatten och brottas med min pappa. Min pappa är min gubbhjälte för alltid!



Förra året lärde jag Johanna att fiska krabbor så i år fick hon i sin tur lära Annika, och jag tror att de hade riktigt roligt även om vi fick lite blickar från campingen. Jaja, krabbfiske må vara en aktivitet för barn, men vi är vuxna nog att vara barnsliga, så det så!



Och när man har fiskat krabbor måste man ha krabbrace på klipporna, sån är regeln!



Planen var senare att vi skulle gå på after beachen en sväng, äta lunch och dricka lite vin, lyssna på trubaduren och sen gå vidare... Det blev inte riktigt så, men det kan vi återkomma till om en stund...

Maten var ingen höjdare i år (över lag har mat och service varit ovandligt dåligt), men happy hour uppskattas av både mig och Johanna så det gick ingen nöd på oss.



Farbror i fönstret:


Nu gjorde vi dessutom ett ödersdigert misstag: Vi bröt mot reglerna! Och här Annika, är anledningen till att man ALDRIG bryter mot reglerna: man vet aldrig vad som kommer att ske! Hur som hellst så köpte vi in skumpa, trots att det inte regnade.


Och vi nöjde oss inte med EN flaska....



Vi köpte TVÅ!



Nog för att vi fick fina kommentarer från trubaduren och av efterkommande band (Kort i rocken), och vi gillar ju uppmärksamhet... MEN... Jag återkommer till konsekvensen av att dricka skumpa när det inte regnar.

Farbror i fönstret har fått en kompis:


Några bord från vårt satt sunny-standup gänget och Johanna fick stjärnfeber och kunde inte slita blicken från Måns Möller, Soran Ismail, Özz Nûjen och framför allt inte från Hasse Brontén. Özz är liten och hårig och när han gick förbi tror jag att jag fick ett krulligt svart hårtstrå i mitt champagneglas. Nåväl.



Det visade sig att de skulle uppträda på kvällen så när det började dra ihop sig klev vi ut från det inhängnade området och upp på klipporna bakom och tjuvsåg showen. Vi kom därifrån nån gång mitt i natten, så vår plan om middag gick i stöpet.



Johanna ramlade på klippan och satte standarden återigen.

Till sist:


Grebbestadssemestern! (en bit av den iaf)

Vi stack iväg kl 05.30 för att slippa husvagnar och vägarbeten och det gick smidigt att komma fram hela vägen till Grebbestad. När vi väl kom fram så blev det sedvanligt frukost i backen trots att vi inte var speciellt hungriga. Pappa och Annika dök upp och vi fick gå igenom reglerna med henne, något vi fick göra flera gånger under veckan. Nybörjare.
En av reglerna: semestern inleds med pyamas och vin, vad man än har tänkt göra senare (hmm, utom möjligtvis om man ska köra bil.... Men det får man inte göra!)



På Johannas begäran blev det senare MaCris räkfrossa men eftersom det var söndag och regnade var det inte tätt mellan gästerna även om det tjockade på sig lite när "Tåmas" började spela.
Ännu en viktig regel: Om det regnar får man dricka skumpa.





Dagen efter åkte vi iväg med pappa och hans tant till Strömstad eftersom vädret var lite tråkigt. Regel nummer tre: man skall äta fisk och skaldjur när man är på västkusten. Nästan hela tiden iaf ;)
Så det blev kallrökt lax på en mysig liten restaurang vid hamnen.

Att det inte går att ta vettiga kort på pappa har jag vetat länge, men nu lyckades även Annika se ut som en mupp. Töntiga familjen på semester!



Och töntiga familjens dotter:



Utflyktsmål:


Det blev ett glas vin i trädgården hos pappa och Annika och där fick jag ett av mina behov stillat:



Så klart är ett av de viktigatse besluten på semestern var man ska äta middag någonstans, så detta är inget enkelt belsut. Johanna ville att vi skulle klättra upp på berget över Grebbestad och softa lite innan det blev dags för middag och det tyckte jag var en ypperlig idé. Så vi tog med oss varsinn cider och satte oss och såg på en av de mest magnifika utsikter i detta land (där är himlen lite nämre för mig)







Och sen återkom frågan om restaurang: Vi försökte till att börja med på Cajutan, men när det enda jag ville ha på menyn var slut blev jag grinig och vi gick vidare. Till slut hamnade vi på Grebys som brukar vara hur bra som hellst. Den här gången var det inte lika bra som tidigare. Servetrisen tyckte "det är väl bara att sätta sig nånstans" och sen slängde hon två menyer på bordet. När vi hade beställt så kollade jag upp pch då satt min pappa två bord bort. Han frågade sin servetris om de kunde byta bort och sätta sig vid vårt bord istället men det fick de tydligen inte för det skulle "ställa till det i beställningarna". Då tog Johanna saken i egna händer och ryckte tag i VÅR servetris och frågade med sin lenaste stämma om vi kunde få byta bord, och det tyckte hon gick bra. Pappas servetris var sur resten av kvällen, men vi tyckte det hela var ganska roligt.






Men matet var bra, vinet var gott och sällspaet var glatt så det blev en riktigt fin kväll trots allt, och solen satte upp en av sina bästa shower för oss, här förevigad i glaset till restaurang Grebys:




Hmmm, och till slut, så klart, en fin bild på Johanna:



(annars blir hon så jävla sur)


Födelsedag (bättre sent..)

Thomas fyllde år för ett tag sen och det var vi så klart tvungna att fira. Men eftersom jag är en lat stackare har jag inte stoppat in bilderna i burkan förrän nu, men nu kan ni njuta!



Födelsedagsbarnet tyckte att kvällen var ett prefket födelsedagskalas helt i hans smak: ett fåtal bra vänner, tårta, grill, öl och bakelser. Han var så glad att han såg ut som ett mongo:



Han var så glad att han bestämde sig för att visa korven:



De goda vännerna älskade hans tilltag!

...spreciellt Johanna som var helt paralyserad av den vackra korven och dess glans....


Välkommen hem...

..till kattpiss i väskan och på tvätten, kattkräks på mattan, trasig vas, kattsand i sängen, tandvärk har jag oxå....


Bildbevis från semestern kommer.