Nostalgia fick sin förklaring.

Det visade sig snabbt att det fanns ett mycket bra skäl till att min nostalgi attackerade mig just idag. Idag är dagen då jag bröt samman, då den jag var förut dog och en annan uppstod.

Under en period av ett år dog tre unga killar i min omgivning, tre killar som inte ens fick uppleva sin 25-årsdag och i två av fallen, inte ens sin 20-årsdag. Det var som att en del av mig dog med dem, delen som var ung och odödlig. Jag blev rädd, överbeskyddande, försiktig, orolig. Jag tappade lite av glädjen och jag tappade kraften att släppa in människor, för rädd för att förlora dem. En del förstod inte, och tyvärr dem som jag behövde allra mest just då. De hade kanske för ont själva?
Idag för 6 år sen försvann någon som valde att själv inte leva längre. Hur det drabbade mig hade nog ingen kunnat veta, allra minst jag själv. Hur mycket det berodde på situationen, på honom, på mig, på timingen, på, världen, livet, på allt, får jag nog aldrig veta. Allt jag vet är att i ett halvår efteråt kunde jag börja gråta när som hellst, hur som hellst, i vilken situation som hellst, utan någon tydlig förklaring. I ett års tid kunde ljust, lockigt hår få mig att bryta samman och mina ben att vika sig under mig. I tre års tid kunde jag inte köra förbi Mariaberget utan att vilja kräkas. I fyra år kunde jag drabbas av ångestattacker och fullständigt bryta samman och gråta så jag kved, min kropp förvandlades till ett krampande, hulkande paket med en orolig och storögd Fjant bedvid sig. Och i sex års tid kommer höstens röda löv med en nostalgiknäpp som ett brev på posten.

Jag slutade gråta oförklarligt. Ljust hår är numera bara ljust hår. Jag kan köra förbi berget utan att bli illamående, och jag förgås inte längre av ångest... Men höstens löv kryper fortfarande in under skinnet på mig och allting som spökar slår över mig med höstvinden. Alla människor som utgjorde mitt liv på den tiden, all förvirring och skit som var min vardag. Hon och han, han och hon, den och det... Alla kommer tillbaka och sätter sig i bröstet som en för stor tugga kanelbulle.

Det ger sig. Och det blir lite lättare för varje år. Till sist kanske jag kan leva en höst i nuet istället för 2004.

http://www.youtube.com/watch?v=XD1cxSE25ck

Nostalgia....

Det är så enkelt att finna dig nu, världen har krympt till ett musklick. Det dras ut mer och mer och numera kommer attackerna mer sällan och vem vet, kanske de en dag försvinner helt. Det har trots allt gått fyra år sen jag slapp dig, så om fyra år till kanske jag inte längre minns dig alls. En underlig känsla det där, att ha älskat någon så ofantligt och hatat mins lika hårt. Och efter en stund inse att jag aldrig kände dig alls. Du har fyllt mitt hjärta och krossat detsamma, men när man skrapar på ytan så lät du mig aldrig ens se ditt. Underligt hur vännskap kan förstöras.

Vi var fantastiska för varandra emellanåt. Och vi var förödande ibland. Och jag beskyller inte enbart dig, absolut inte. Men jag tycker inte heller om dig längre. Jag ser inte kärlek i dina ögon längre. Jag ser bara överlägsenhet, jag ser någon som ser ner på den som finner lycka i höstlöven, för de är inte glamourösa och kan inte analyseras, hängas upp, diskuteras, bli en del av ens privata galleri. Jag har mina vildingar och mina slitna jägarsockor, min kärlek och mina drömmar; lika sköra som höstlöv. Men allt du ser är någon som "nöjt sig", är det inte så?
Jag tror inte ens att jag saknar dig längre. Jag tror att du mest är ett kvarvarande skavsår som minner om hur sanslöst illa du gjorde mig. Om hur du tog mina osäkerheter och gnuggade dem i ansiktet på mig och fick mig att känna att ingeting hos mig var bra nog. Ingenting jag gjorde var bra nog.

Kanske var det precis vad jag gjorde mot dig. Antagligen kommer jag aldrig att få veta.

Tills vi ses igen, kära nostalgiattack: sov gott.

5 års kärlek!

Igår firade vi 5 år, och det firades med en middag på Frank. Vi har hört mycket bra om den restaurangen, men aldrig riktigt fått tummen ur, men för den här speciella dagen ville vi har något annat än Varda. Så vi gick dit och möttes av de helsköna grabbarna som liksom lunkade runt i den lilla lokalen och småpratade och fick en att känna som att man var hemma i nåns vardagsrum snarare än i en restaurang.
Vi tog mod till oss, efter att ha frågat lite om varifrån de fått sitt kätt och om djuren varit schysst behandlade, att testa på Frank rules, dvs en meny med vinpaket som vi själva inte valde. Å herre jävlar vad bra det var!
Lite förbubbel för att komma i stämning. Två förrätter, tre fräscha med fisk och skaldjur (sötpotatis"taco", pilgrimsusslor och fisksoppa) och en carpachio med fårost som Thomas fick behålla själv, och fina viner till. Kalv med svamp och en tryffelpolenta som var så gott att det knullade i mun helt jävla enkelt. Och efterrätten... Pha!! Jag tycker INTE om lakrits, men fick en så hysterisk god efterrätt med viol och lakrits som jag höll på att smälla av, pga. Kärleksfull fru som jag är gav jag dock bort hälften till Thomas och slurpade i mig hand fräscha hallon- och persikodessert.

Men hej och hå vad gott det var! Så i framtiden måste vi nog gå dit och äta minst en gång i månaden. Jag säger bara det: Ack ack, det är så man blir religiös!


fy fan

Jag undrar hur mycket katthår och damm jag egentligen har i den här lägenheten?!
Säkerligen minst en svart plastsäck full. Tänk så jävla äckligt?
Jag har dammsugit, dammat, torkat och skrubbat. Men det tar aldrig slut!

Snuskigt!

Jävla

massa barn på gymmet, springade, fnittrande, skrikande, BARN!
För i helvete! Om ni har nått på gymmet ni ska göra, som att medverka i funky kidz, jamen gör det då. Men spring ta mig fan inte inne i gymmet och härja och ha er! *gruff*

Och så fick jag se catfight på nära håll. Städerskan (17-årig, surmulen sak) rök ihop med en motionär som inte uppskattade att få maskinen tvättad när hon fortfarande sprang på den. Känslorna svallar mellan svetta och vattenflaskor! Tjoho!

Val, val, val...

Jaha.

Jag är skräckblandat förtjust över hur det gick för SD. Jag tycker att deras politik är skit, de verkar inte ha någon koll på någonting och jag är förfärad över att så många människor röstade på dem, eftersom det visar att folk har en främlingsfientlighet som kan bli farlig.
Men å andra sidan är jag nöjd över att politiker, medier, antirasistgrupper och andra motståndare fick en knäpp på näsan och fick se att demokrati inte är någonting som finns bara när man själv vill det. Demokrati är INTE att man går ihop och bestämmer vilka som får tala och vilka som skall tigas ihjäl. Demokrati skall vara en princip och jämlikhet där folket får bestämma och den stora gruppen bestämmer vem som får vara med och bestämma och vem som inte får det. Jag tror att det hade sett annorlunda ut om man inte gjort så stor sak av det. Det är ju trots allt inte smarta tjejer och killar som utgör SD.

Helgens bravader!

I fredags morse (om det ens får kallas det) kl 04.oo åkte vi iväg mot Skånelandet för att ägna oss åt moraliskt förfall av normalgraden. Thomas var först ut och resultatet kan beskådas nedan:



Vi sov återigen på Our House, och denna gång i deras vandrarhemsvåning, som var högst upp i huset och skitmysigt. Påminde mig och mitt rum jag bodde i när jag var liten med trälister och hakar på fönstren, ett litet vint badrum med rolig tapet och knarriga golv. Passade oss perfekt.
Dock hade Regementet bytt ägare så pizzan var långt ifrån sveriges godaste, vilket vi utnämde den till på den tiden då vår bostadsadress var Strindbergs V 9, Ystad. Besviken var bara förnamnet.
Lördag, och jag gav mig ut på djupt vatten. Jag har alltid sagt att underarmen är förbjuden mark för tatueringsmaskinen, och jag tycker fortfarande att man ska tänka sig för innan man tatuerar sig där, just för att det syns så väl och det signalerar en himla massa saker som man inte alltid kanske vill att folk ska tro om en. Men det finns en bra anledning till att jag till slut gav med mig och lät Stina utöva sin konst på mig, och denna anledning heter argt Snöre och manifesterar sig på detta vis:



Så här såg det alltså ut i lördags hos Stina på eyescream tattoo i Ystad:



...och nu är jag en okammad tatuerad liten arg människa som kommer få gå runt i långärmat om jag skall få ett anständigt arbete i den här fördomsfulla världen! Ack och ve!

Men fy fan så fint det blev!!!

Låt mig vara barnlös om jag vill!

http://blogg.yourlife.nu/skugges-business/2010/08/28/leva-utan-barn-for-att-hinna-med-vad/
http://blogg.aftonbladet.se/fotbollsfrun/2010/08/jag-hakar-pa-linda

Varför blir ni så jäkla förbannade? Lena Andersson skriver om att vi lever i ett samhälle där pressen att skaffa barn är så stor att vi inte ser några andra alternativ, trots att det inte längre är speciellt logiskt eller nödvändigt att ha en massa biologiska barn, och trots att de flesta föräldrar sen mest verkar tycka att det är en börda att vara förälder. Hon tycker att det borde vara enklare att välja själv, att vi borde bli medvetana om att man faktiskt kan leva utan barn och att samhälle och politik borde öppna upp för alternativen. Varför stör detta er så otroligt mycket, varför tar ni detta personligt? Är det för att ni själva känner att det kanske finns ett socialt tryck som ni inte kunnat stå emot? Är det för att ni tar det som ett personligt påhopp för att ni själva ser er som just dåliga föräldrar för att ni kanske hellre vill göra andra saker än byta blöjor och leka med leksakståg? Lena Andersson skriver inte att ni kommer bittert ångra era barn, att ni har förstört era liv eller att ni är pissiga morsor, hon har inte sagt ett ord om er. Hon säger bara att man måste bli medveten om att samhället är byggt på ett förlegat behov av att yngla av sig, i en värld där det inte finns plats för fler människor och där vår strävan efter individuell bekräftelse står ivägen för att kunna uppfostra våra barn på ett bra sätt. Och att vi trots det går runt som zombies utan att tänka tanken att det finns alternativ. För i helvete, vad ger det er rätten att säga att man kommer ångra sig bittert och bli övergivna och förstörda som gamla?
Det är NI som är riktigt jävla kärringar, inte hon.

Ord från en fritänkande och intelligent kvinna:

http://www.dn.se/ledare/kolumner/liv-eller-smabarnsliv-1.1160875

Eleganten från vidderna och Snilleblixten Sixten....

....var ute och körde bil en dag.

Det här är resultatet:














Jaha....

Kände ni er lyckade i morse?


Pizza-delivery guy är tillbaka!

idag var det ta mig fan ett riktigt gökbo i hallongrottan.
Jag hade smugit mig in i friviktsrummet för att leka lite med skivstången när jag såg att Dån-Johan, en tjock, flintskallig gammal gubbe som tror att han är skitbiffig och 25 (med världens fetaste guldkejda runt halsen), låg och tränade triceps med en skivstång (vilken förvisso bara vägde 30 kg, men såg stor och tung ut!). Jag tycker inte att Dån-Johan är nån speciellt trevlig typ, men han sköter sitt så då sköter jag mitt. Men när jag står där och tränar axlar i godan ro så kommer pizza-delivery guy in i friviktsummet och då vet man att det är kört att få nån form av träningsro. Han stånkar och han stönar, han stånkar, nästan skriker, slänger med vikterna och för en jävla massa liv. Då kommer Dån-Johan gående och muttrar. Pizza-delivery guy står och hoggar alla skivstänger, låter och härjar i sin egen värld med lurarna i öronen. Dån-Johan, den coola farbrorn, vet att pizzakillen inte hör honom så han spänner ut bröstet när han hämtar vikterna en meter ifrån mig och muttrar: "Men håll käften så din jävla idiot"
Jag står där och försöker lyfta skivstången över huvudet, men kan kappt hålla mig för skratt. Pizzakillen stånkar. Dån-Johan muttrar och lyfter nån enorm vikt som inte väger nått. Pizzakillen kastar sin skivstång. Dån-Johan blänger och spänner ut gubbmagen. Underbart!


sömn!

Nu har jag varit hemma i en vecka och sömnen har återvänt! Det krävdes dock fyra lediga nätter innan jag sov en hel natt och "bara" vaknade av normala saker som att Thomas snarkde eller katterna härjade. Så jäkla skönt att känna att man kan gå och lägga sig och vet att man kommer att somna inom en snar framtid och inte heller hålla på att vakna igen och igen och sova på en fjäder.

Ikväll ska jag tillbaka till jobbet och jag hoppas att det ska gå bra. Önska mig lycka till!

Tjokkträna.

Jag börjar träna igen efter ett litet sommaruppehåll. Och går UPP i vikt?
Pyttsan!

Insomnia.

Nu har det gått ungefär två veckor sen jag slutade sova om nätterna. Jag har inte haft några problem med mina arbetstider förut, men helt plötsligt slutade jag sova. Kom hem från jobbet vid 2.30 och kan fortfarande inte sova. Ligger och glor i taket. Vänder på mig. Försöker sova. Glor lite till. Suckar. Vänder på mig. Somnar nån gång vid 4 och försökert trots det att komma upp i god tid för att inte vända på dygnet. Det fungerar inte, nästa kväll ligger jag där igen och glor. Är hängig hela dagen men när kvällen kommer räcker inte tröttheten till.

Dagebs gymbesök blev sista spiken i kistan. Gjorde två övningar innan jag insåg att jag inte svettades - jag kallsvettades. Blev yr, höll på att fara i baken. Svettades som en gris, fastän jag bara varit där i 40 min. Körde försiktigt hem och lyckades ta mig in i duschen, men efter det la jag mig raklång i sängen och kom inte på upp på nästan två timmar. Jag låg där och stirrade upp i taket och kände för att bara bryta ihop.

Nu har jag sjukskrivit mig över helgen, bytt sängkläder, vädrat ur sovrummet, tänt avslappnade olja. Jag ska lägga mig i badet, ta ett par valerina och kanske till och med testa spikmattan. Nu MÅSTE jag väl ändå få sova?