LillFridans 2009


2009 började med nyårsfirande med Johanna och Martin.

Vi var i skåne 1 gång - på karlaby Kro där vi fick massage, god mat, hela bassängen till oss själva och massa mys.


I samma veva var vi på invigningen av Stinas nya studio med Virre och Jocke och drack en massa champagne!




Vi hade en lite annorlunda alla hjärtnas dag. Vi kökade snask och blev fulla (eller iaf jag och Johanna). En mycket trevlig kväll med mycket goda vänner!



Under året har jag spenderat mycket tid med Zippen och det har varit jättefint och jag hoppas att han har det bra där han är nu. Saknar dig korven!




Jag har varit 1 gång i London, träffat Lizzie och ätit massa pubmat och shoppat!





Pingis flyttade in hos oss efter att jag i födelsedagspresent fått tillåtelse att köpa en "lillasyster" till de tre tidigare inneboende tissarna hos familjen Eldnatt. Töööööt!



Jag har blivit utskälld i tvättstugan....



....och fått nya tapeter och golv i hallen



Vi har varit i skåne 2 gånger - på Ystads saltsjöbad där jag fick ansiktsbehandling och massa god mat och drinkar.


....och bott på our hose mitt emot vår gamla lägenhet.


och på mormor Anitas place i ett sånt hus jag själv vill äga.


Och ryggen har blivit uppdaterad.



Vi har varit på Kreta och sloat och badat i två veckor.


...och lurat med Johanna och Martin till Norrköping, bott på hotell och varit på tatueringsmässa:



Kalasat och haft det bra i Surahammar hos Nicke och Marisa



Jag har även varit lite sjuk....

....och Thomas lite krullig.



Snöret har åkt till doktorn en himla massa gånger för att få reda på varför han ständigt är hungrig och äter precis allt han får tag på (utom räkor). Han har fått göra ultraljud, gastroskopi, blodprov, avföringsprov, ätit medicin flera gånger... Men tydligen är det inget fel på honom... Nåväl.



Jag har varit i London 2 gånger - andra gången med mitt jobb. Jättemysigt, skittrevligt och jag gör gärna om det!



Jag har även varit i Skåne 3 gånger - denna gång i stugan där det grillats och druckits vin med Stina.



Jag plockade med mig Johanna till grebbestad - hur kul som hellst!


Sol och bad, krabbfiske, vin, nässprut och Thomas födelsedag! Yey!



Jag har varit i skåne 4 gånger: vi var på landet och gosade med katter och påfåglar och passade på att äta pizza från pizzeria regement. Den bästa pizzan i sverige - eller en utav dem iaf!




Vi passade på att spendera lite tid med Stina och Fredrik aka lillebror Baldwin.



...och uppdaterat ryggen.



Jag har varit i skåne 5 gånger: ensam denna gång. Jag fick en extra vecka ledigt utan Thomas och då bestämde jag mig för att roa mig själv och det gjorde jag bra. Jag bodde i min källare, läste, drack vin , träffade vännerna och hade det bara mysigt.



Jag har varit i Skåne 6 gånger: på vinslott med min älskade man.




...med en himla massa vin!!

Och en väldigt trevlig vistelse på Hotell Virre i Simrishamn som bjöd på trerätters och en massa gotte!


Och vi har varit på tatueringsmässa i stockholm där Stina fick fina priser, bla för det hon klottrat på min makes ben. Grattis!



Jag har varit i sSkåne 7 gånger: spenderade nästan 3 veckor i stugan med våra älskade katter.


....och så klart så lurade jag dit Johanna så att vi kunde dricka vin. :D

....Martin fick också följa med.


Vi passade på att åka till border shop och inhandlade lite gottigott!



Slängde ihop en liten tjejfest....



...eftersom jag missade systers födelsedag. Grattis!



Sen hade vi en liten hemmafest för första gången på ett år och det var trevligt. Både nya och gamla ansikten: kul!


Snöret önskade God Lucia i sin tomtedräkt.



Och Thomas gör det han gör bäst :D



Och för sjätte året i rad hade vi pepparkaksbak, för första gången utan david K, men så är livet emellanåt. Det blev ändå en jättefin saloon!





Jag har varit i Skåne 8 gånger: på ängavallens gårdshotell!



Vi tog en sväng in till Ystad och bjöds på glögg i studion av snälla Stina...



och sen blev det ekologiskt julbord för hela slanten!




Och plötsligt var det jul!


Nu är det nyårsafton och det ska bära iväg till sthlm för att se på raketer!
Systrarna tyll och bröderna slut, mat, vin och förhoppningsvis skratt.

GOTT NYTT ÅR!!





Till sist en på minnelse om det viktigaste av allt:























KÄRLEK!!!!


Återkomsten

Min svacka är värre än vad jag trott. Rödvin, pizza, chips, choklad, ALLT bara slukas här hemma. Min kropp reagerar sprecis som den ska och jag går omkring i ett ständigt moln av... Ja. Inte rosendoft iaf. Jag försöker tappert att åtminståne äta riktig mat och inte bara leva på chips och andligt förfall och jag är säker på att det kommer ge sig efter morgondagen: Nytt år, nya tag.
Jag har tröttnat så in i helvete på att stå på crossen så jag har beslutat mig för att korta ner den dagliga crossen och istället lägga in ett extra crosspass utan styrketräning en gång i veckan. Plus minus noll med andra ord, alla nöjda och alla glada utom förhoppningsvis min långsamt återvändade putmage som jag har att tacka julen (och min bristade moral) för.


Pappan och Fanti!








Pappa upp i dagen.... :)

Dagen då det brast.

Igår satt jag i soffan och grät ögonen ur mig. Jag var så arg att jag inte alls visste vart jag skulle ta vägen och det slutade som sagt med sammanbrott. Men det är i stunder som dem som man upptäcker att det finns människor som faktiskt bryr sig. Jag fick inbjudningar till fem olika personer och två till erbjöd sig att komma förbi och umgås. Jag antog erbjudandena om hemkörning. Henrik dök förbi och fikade och jag fick skrika av mig lite om mänsklighetens förfall. Sen kom Johanna och drack vin och när Thomas kom hem åkte vi hem till syster och fick en baileys. Så till sist visade det sig att det blev en ganska så bra juldag trots allt. :)
Och jag fick vinterchoklad! :D

Då så....

Kameran fick inte följa med på julafton, så det finns inga bildbevis. Men jag är ganska säker på att den ägde rum ändå.
Här hemma bidde det ingen gran i år, eftersom en liten Pingis antagligen hade rivit ner den snabbare än den kommit upp. Tänk dig, ett helt träd fullt med glitter och kulor och leksaker som man måste dra ner! Weehoo! det räcker gott med att hon sprungit runt med mina julsockor i munnen hela julen, eller snarare en utav de små bollarna som sitter en bit upp på sockan i ett bestämt grepp och själva sockan släpandes efter. Så kan man göra om man är en liten katt!

Istället blev det den gamla glittergranen från Ikea som fick vara stand-in och det var ett jobb den trivs med. Vårat enga lilla paketberg blev ganska så stort, men så har vi många familjer också.



Det var en ganska så sedvanlig jul, så det finns väl inte så mycket att säga om den. Jag fick en julkapp som borde utnämnas till årets julklapp och jag blev jätteglad!



AAAAWWWWWWWWW!!
:D


Gud Jul!

Igår var vi ett litet gäng tappra krigare som inväntade julafton här i vardagsrummet. Det bakades godis och knådades marsipanfigurer, dracks glögg och tittades på julfilm. Sen blev det hembakt bröd, gröt och mer julfilm och utan att vi behövde vänta så var kl 00 och det var julafton!
Nu sitter jag i soffan och väntar på att Thomas ska behaga kliva upp, och sen bär det av till mamma för mig, Thomas och Snöret.

Julmys i Skåneland!

Utanför Vellinge finns ett gårdshotell som är helt ekologiskt och som vunnit många priser, både för sitt arbete för att ta hand om sina djur och sina odlingar, men öven för sin goda mat. Dit tog vi oss i fredags och när vi kom fram möttes vi av den snöigaste vintern som Skåne varit med om på länge. Marshallerna var tända, granarna ljusbeklädda och i recpetionen möttes vi av glögg och julmatsdoft.



Inne på rummet väntade en liten karaff med dessertvin och två handgjorde chokladpraliner och den skönaste sängen jag sovit i på länge. I skåne tycks det dessutom vara allämn praksis med duntäcken på hotell och b&b, så jag fick sova som ett barn.



På lördagsmorgonen bar det iväg till Ystad i snöyran. Tanken var att vi skulle ta oss till Simrishamn, men när vi for igenom snötunneln som kallas E65 så insåg vi att det inte var någon bra idé. I tatueringsstudion bjöds det på glögg och mysfaktorn var på topp.



På kvällen var det det berömda ekologiska julbordet som väntade. Ett litet utdrag om vad som bjuds, från ängavallens hemsida: 

Laxromsgravad sill, vitlökssill, citrongrässill, branteviksill, ananassill, enbärssill, chilisill, currysill med äpple/majrova, senapssill, pestosill, saffranssill, löksill, granatäpplesill, sillsallad, gubbröra, tomatsill, kallrökt lax, inkokt lax, dillgravad lax, citron/ limemarinerad lax, Zivs fransk/skånska laxroulad, varmrökt lax, dill-& senapssås, sauce vert, pepparrotsvisp, regnbågsromsås, dillmajonnäs, cumberlandsås, remouladsås, rostbiff, bokspånsrökt, ryggfilé, gravad ryggfilé med madeira/apelsin, gravad kalvryggfilé med portvin, kallrökt kalvytterlår, pastrami, lammfiol, sprängd Sejerö-gås, sockersaltad julskinka, lättrökt julskinka, julleverkorv med russin, grov leverpastej, finmalen leverpastej, kokt tryfferad leverpastej, cognacspaté, grönpepparpaté, vitlökspaté, oxpaté med champinjoner/madeiravin, viltpaté, jordärtskockspannacotta, kokta grisfötter, saltrulle, pressylta, kallrökt grönpepparkorv, kallrökt salamikubbe, kallrökt cognacskorv, kallrökt vitlökskorv, potatisgratäng, Janssons frestelse, blodkorv med russin och bacon, julkorv, symfoni på fyra wurstar, köttbullar, prinskorvar, kanelkotlett, kardemummamarinerat, revbensspjäll, grönsaksomelett, två olika vegetariska rätter, rödkål, brunkål, rimmad oxbringa, ratatouille, grov senap, sötstark senap, apelsin & saffranssenap, fransk senap, mild senap, pickles, saltgurka, rödbetor, rårörda lingon, mimosasallad, rödbetssallad, waldorfsallad, kavring, vörtbröd, surt & grovt fullkornsbröd, kumminknäcke. ris à la Malta, saftsås, vaniljgrädde, hallonmylta, mandelmusslor, klenor, brownie, kransekage, finska pinnar, drömmar, chokladkaka, korintkaka, pepparkaka, hasselnöt/chokladkaka, mandelkaka, julkaka, knäck, ischoklad, chokladbollar, plommomnougat, aprikosnougat, nougatrulle, mintpraliner, marsipangrisar, jultryffel, pärontryffel, passionsfruktstryffel och fikonbullar. 

Tråkigt.





Nej, jag gör mig inte till. Jag ser faktiskt ut så när jag tittar på min man, pinsamt men sant.





Grisar, får och kossor rumlade runt i snön utanför hotellet. Det bökades i snön, lektes,  undersöktes och visades upp för galna turister med kamera. Ska man äta kött ska man i alla fall vara säker på att det man äter mådde bra när det levde. Ångest smakar illa.



Och bilresorna var en fröjd för ögat!




Jobba på, jobba på!

Idag gick jag upp 05.30, och det var ett bra tag sen sist kan jag säga. Men å andra sidan är det nog det enda jobbiga jag gjort idag på mitt arbete. Vi har varit i skolan och jag har fått se lite teaterrepetitioner, kollat på tidigare inspelningar och ätit godis. Sen var det dags för världens längsta håltimme, så vad gör man? Man går hem till LillFridan, gosar med katterna, dricker thé och myser med film från 1935. Vad fint :D
Dessutom har vi klätt oss tomtigt dagen till ära, eftersom det är skolavslutning idag på carlforsska.





Det är så jooooobbigt!

Jag vill inte, jag orkar inte, jag har ingen lust, ingen energi, inget pepp. Jag vill inte gå till gymmet, jag vill inte laga mat, jag vill inte någonting. Jag vill bara sitta här och dricka glögg. Och knappt det!
Vad ska jag göra?
Jag är så himla nära målet, och jag VÄGRAR ge upp! Men jag fick hoppa in och jobba extra en massa den här veckan och jag pallar inte med allt annat samtidigt som jag jobbar 10 - 12 - 15 h på ett dygn!
Jag kanske ska döpa den här veckan till "vilo-vecka" och sen återkomma med fulla krafter efter helgen. Kanske är det att skjuta sig i foten, men jag vet inte riktigt vad jag annars ska göra?!

Periodaren!

Det har varit en tuff vecka när det kommer till träning och mat. Jag är periodare när det gäller det mesta, och när det kommer till kroppsfixering är det just det som har räddat mig många gånger. Perioder av självsvält eller galna matregler går alltid över, liksom perioder av fullständig lättja. Självklart innebär det att jag är en pendlare, men jag har adrig blivit sjuk, aldrig för smal eller för tjock, aldrig slutat äta och aldrig hetsätit. När det börjar gå för långt över gränsen har jag gått in i en annan period och försökt hitta jämvikt.
Nu har jag under en ganska lång period tränat 4 ggr i veckan och ätit nyttigt med en snaskdag i veckan. Jag har skurit ner pasaintaget till ett minimum, ätit vegetariskt, mycker proteiner, lite fett, massor med grönsaker osv. Men sista veckan har spärren slagit in: min kropp vill in i en ny period. Men jag tror att just det här är bra för mig: jag äter bra och regelbundet, jag känner hunger för första gången på många år, min mage är i balans och suget efter skräp har varit som, bortblåst. Men det verkar inte fungera ändå, nu vill hjärnan ställa om till nästan sak och det som står på tur är lättjan. Strunta i gymmet, äta kakor och mackor, bara sitta i soffan och dega och fullständigt flyta ut som en tallrik kräm!
Jag ska motarbeta det: ska ta mig igenom. Jag måste det, för jag har till sist funnit balansen jag har letat efter! Jag kanske behöver lite pepp och hjälp dock...

Skåååååne!

På fredag (alternativt torsdag) bär det av till Skåååneland där vi ska äta julbord och ha det mys och pys och gulligull. Förhoppningsvis så vill våra vänner träffa oss också, men dessvärre blir det en väldigt kort visit den här gången. Och Stina! Vi behöver inte tatuera oss varje gång vi hälsar på ;) Vi vill faktiskt bara träffa er ibland oxå :)

Träningsberoende?

Jag har varit helt deppig och trökig i ett par dagar, träningslusten har varit död och jag har inte haft energi att göra nått. Pepparkakor, mackor och glögg har förtärts och kaos har uppstått, jag har varit trött och less. När träningslusten går ner och jag skiter i att gå till gymmet så blir jag inte heller hungrig utan gå rtillbaka i gamla vanor där jag kommer på skitsent att jag inte ätit på hela dagen och blir tvungen att slänga i mig vad än som finns i närheten och går snabbt. Det blir en ond cirkel som man måste slå sig ur innan det gått för långt och jag sitter där med mina rumprötter och ruttnat bort. Så igår var det bara att bita i det sura äpplet, förbjuda allt dåligt, äta massa bra och ta mig till gymmet vare sig jag ville det eller inte. Och när jag sen låg i gästsängen på jobbet, nytränad, nyduschad under en tjock filt i skenet från avdentsstjärnan insåg jag hur otroligt bra jag mådde, både i kroppen och i knoppen. Och... kom på att jag nog MÅSTE träna för att må bra, ha en aptit och för att vara tillfreds... Jag blir nog bland annat tvungen att lägga in ett träningspass under helgen för att inte gå ner mig på grund av för lång vila. Inse vad detta gör med min självbild??? Fröken soffpotatis har blivit fru gymträning, och jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop de två i hjärnan. LillFridan har dött... Landssorg!

Datasnöret!







Jag har hört talas om "data-mus", men det här är ju löjligt...


FilmSnöre!









"Den här filmen var skitbra!"

Jag önskar...

...att man kunde ha så där mycket massa mys hela tiden med sina vänner. Att man kunmde få träffa alla mycket oftare och bara softa och kolla på film och äta nått litet och ha bara... soft. Men alla är så himla upptagna, VI är så himla upptagna och allting bara rullar på i ett sånt tempo att man aldrig hinner med! Blä och urk! Då blir till och med myskvällar ett krav som man måste uppfylla och myset blir påtvingat och skratten forsherade. Jag tycker att allt borde vara enklare. Juh.

Årets pepparkaksbakning!

Jag tackar för en fantastiskt rolig och mysig kväll med mina underbara vänner! Jag älskar er!
Sedvanligt blev det mass glögg, ihopknåpande av ett pepparkakshus av valfritt slag, en massa pepparkakor av vanligt och mer vulgärt slag och sen avslutades kvällen med en ny tradition: julgröt, skinkmacka och chokladkaka till nightmare before christmas.
Bildbevis!


















Prins Kotte....



Hemma hos oss har katterna det bättre än människofolket, börjar jag misstänka.

Nu är det december!!

Nu är mina bittra emopunkare påpälsade inför julen, och detta sker endast när det verkligen är december. Skitsamma när första advent må vara, det måste vara december! När tiden är inne smyger jag ut i trappen och klär på dem sina julkostymer, ger dem lite glitter och sin julkula och då veeeeeet man att snaaaaaart är det juuuul!!




Doftolja med jul-lukt!

Mitt bästa köp! *älska*


Inte försvar...

...påpekar enbart ett uppenbart faktafel. Winnerbäck är välkänd att vara ytterst privat, många ser det till och med som ett tecken på självgodhet. Om man då säger att han inte har integritet så har man helt enkelt FEL. Sen om man tycker att hans musik suger eller är bra, det får man tycka som man vill.

Det däringa livet....

Häromdagen råkade jag titta på förlossningskliniken när jag var på gymmet. I detta avsnitt så handlade det ganska mycket om två läkare som var far och son och som jobbade tillsammans med att förlösa barn. Sonen pratade om hur häftigt det skulle vara om hans son i sin tur skulle vilja läsa till läkare så att de två en dag skulle kunna jobba tillsammans. "Men i så fall får kan inte ta något sabbatsår, för jag kommer vara unegfär 60 när han går ut från medicinskolan, haha". Så fick man se bilder när han umgicks med sina barn och sin pappa, han talade om livet och om framtiden osv...
Så avslutar de avsnittet med att berätta att den yngre läkaren, dvs sonen, hade stannat på motorvägen för att hjälpa ett par som fått punktering, en mötande bil hade fått sladd och mejat ner honom och han dog direkt.
Och så var det med de planerna och alla framtidsdrömmer som han bara förutsatt att han skulle kunna uppfylla. Så var det att se sina barn växa upp och leva tills de gick ut medicinskolan. Han fick inte ens leva till 40. Det kan gå så jävla snabbt och allt är så satans godtyckligt. Det räcker med en sekunds obetänksamhet, ett misstag, en person som inte är snäll eller en stunds dålig tajming så får man inte finnas längre. Och för någon människa är man det viktigaste som finns i världen och det betyder allt att just du finns. När man inte gör det längre då...? Finns det någon mening? Finns det nån "större plan" för allt, där det ingår att folk ska bli påkörda och inte finnas längre? Jag kan bli så arg när jag tänker på hur godtyckligt livet är. Rättvisa finns inte och garantier finns inte. Vi bara förutsätter en massa saker och hoppas på att det blir som vi tror. Och vi blir helt handfallna när det inte blir så, för vi har aldrig ens tänkt tanken på att allt plötsligt en dag kan vara över...


Idiot!!!

Ett muppo kläckte ur sig idag att Lars Winnerbäck är värdelös, rödhårig, fet och saknar integritet. Och rödhårig är han ju faktiskt. Förutom det tycker jag att det var ett fruktansvärt idiotiskt påstående, och vare sig man gillar hans musik eller ej så är det inte så svårt att inse idiotin: värdelös? Nja, en av sveriges mest populära musiker faktiskt. Fet? Fullt normalviktig. Och saknar integritet....? Eeeeeeeeeh.....
vad jag vet så är det inte Winnerbäck som talar ut i Hänt extra om Bonde-Suzanne eller gör reklam för NetonNets GPS-vägbeskrivningar, knullar i Paradise hotell, dansar i Lets dance, sjunger i singning bee - celeb, medverkar i nyhetsmorgon, går på middag med Kattis Ahlshammar i direktsändning, är med i juryn i lilla melodifestivalen, bantar i du är vad du äter, bloggar om sina X och konkurrenter, plastikopererar sig i tv, hoppar i soffan i nått pratprogram... Han om någon har väl integritet???
Men smartskaftet som uttalade sig kanske menade "morot". Hon verkar ju inte så smart.

Snart!

Nu har jag ett (1!!!) kilo kvar till min målvikt och jag är ypperligt nöjd. Efter att ha stått och stampat på ungefär samma plats i sex veckor så är jag nu på gång igen. Det som krävdes var proteinpulver, och så *poff* så ramlade ett kilo på en vecka. Så i helgen får jag lov att ta det lite försiktigt med mat och vin så att jag inte går upp 2,5 kg på en helg igen. Ja, det är mest vätska, men allt stannar ju upp för att stabliliseras i en hel vecka efteråt. Känns ganska bortkastat.
Ikväll ska jag iaf kika på Winnerbäck med J *weee*, och i helgen blir det massa mys på en massa olika vis. Nu: Zippen, sen gymmet. Phu.

Vinternatten...

...känns inte så vintrig när man kan gå ut till bilen utan jacka mitt i natten utan att frysa. Det där med snö har jag gett upp för länge sen och jag är förvisso ganska glad över att det inte är så kallt efetrsom jag får ont av kyla. Men det här är väl ändå att ta i? Det kan väl ändå närma sig nollgradigt när det är december? (nu är det december, har varit det i ca en timme)
Jag har ändå gjort mitt bästa med att försöka få lite julstämning här hemma och det är ganska enkelt med tanke på att det är rött och guld i mest hela lägenheten. Julgardiner och lite ljusstakar och sånt så är det massa mysigt här hemma  nu. I morgon ska emopunkarna på dörren få sina tomtekläder, sen kan jag börja vaka in julen.
Jag ska försöka sova lite nu...
Nassinass