Snöret och Kotte önskar...

...en trevlig första advent!




Första advent!

Jag har spenderat 30 h (än så länge) på jobbet den här helgen. Jag skriver på världens minsta dator och det kräver koncentration. Jag har druckit alkoholfri glögg med chilismak och ätit pepparkaksdammsugare (du menar arraksrulle?) och nu ska jag läsa i outsiders igen och hoppas att jag kommer någon vart. Hej hej!

Sanna ord om en LillFrida

Jag vet inte riktigt hur jag kom att tänka på det, men helt plötsligt så ekade ett par meninger som en gammal lärare sa till mig, genom mit huvud. Om jag inte minns fel så hade en tidigare lärare sagt ungefär samma sak, och det var nog därför som jag reagerade när den här personen sa det igen. Han sa ungefär:
"Du vill gärna ge sken av att ha mindre koll än vad du egentligen har. Jag tror att du kan betydligt mycket mer än vad du vill att folk ska tro"
Och det är nog så, även om jag kanske inte är helt medveten om det själv alla gånger.
För nån vecka sen sa en vän till mig: " Du är ganska svår att förstå. Man måste liksom olista ut en massa saker som du inte säger rakt ut. Exempelvis så tror jag att du är väldigt duktig i köket men du låtsas om att du inte har nån koll och håller på att retar mig och kallar mig för hemmafru"
Och ja, jag är väl egentligen ganska duktig i köket. Jag fixar och grejar och är inte rädd att testa nya saker. Jag är dessutom ganska duktig i skolan och jag kan sy, klippa hår, skriva och en massa andra saker som jag inte låter folk veta. Jag tror att jag inte vill att folk ska tro att jag är jätteduktigt och sen se att jag inte är det, och istället så låtsas jag som att jag inte kan alls. Eller låtsas och låtsas, jag har inget behov av att låta folk veta om en massa saker som jag kan, om det dessutom inte intresserar mig speciellt mycket. Som mina sykunskaper: Ja, jag kan sy. När jag känner behovet av att göra det så kan jag lätt slänga ihop nått, exempelvis klänningen som min systar hade på mitt bröllop. Men jag har ingen lust att sitta och fålla upp folks byxor, vilket man får göra om man går runt och berättar om hur duktig man är på att sy. Jag kan svängs ihop en trerätters middag utan större problem, men jag vill laga mat när jag vill, jag har ingen som hellst lust att "ta med den där jättegoda pajen som du brukar göra när du kommer förbi på fredag", vilket man får göra om man målar upp sig som en mästerkock. Jag kan inte fejka, så jag gör bara sånt som jag vill, när jag vill det eller när jag verkligen måste.
Dessutom är det alltid bra att slå från underläge.

Mammakväll

 Igår åkte jag ut till Skultuna för att hälsa på min mamma. Det var en välplanerad kväll eftersom vi bägge två har späckade scheman. I och med att Patrick Swayze gick bort så sa vi att det var obligatoriskt med en dirty dancing-kväll med rödvin på tu man hand. Det är ju ett tag sen han gick bort, men så ser våra liv ut som sagt.
Med lite tur i ryggsäcken fick jag skjuts ut med Svempa och lillebror och när vi kom fram stod mamma som vanligt vid spisen. Det blev kycklingsallad med mozarella och sen fick jag hjälpa mamma med "datan", dvs lägga in hennes väninnors mailadresser i kontaktlistan på hotmail.
Sen drack vi två flaskor vin, åt godis, tittade på dirty dancing och efterlyst och diskuterade mycket underliga saker som könsskillnader, träning och misshandel. Jag hade rätt hela tiden så klart. Kvällen avslutade jag och Thomas med donken när vi väl hade kommit hem. Jam jam. En mycket bra kväll med andra ord. Dessvärre dog mina axlar under kvällen och jag fick massera in tigerbalsam innan jag gick och lade mig, och nu har jag för jävla ont i vänster axel. Urk.

Gråa dagar....

http://www.youtube.com/watch?v=PV_zHIGaPdQ

Två dagar av bra träning efter en slapp helg. Två gråa dagar och idag är Thomas borta och ska jag inte heller jobba. Det innebär att jag sitter i soffan ensam med mina katter och tråka, vilket knappast ger en ökad energinivå. I morgon ska jag åka hem till mamma och äta, kolla på dirty dancing och gråta över en flaska rödvin och nästa helg blir det den obligatoriska pepparkaksbakarkvällen OCH julbord med jobbet! Weee!
Så gråa dagar kanske är på väg bort. Men just nu... är det ganska grått..

Hehe...

Sen igår morse har jag gått ner nästan 2 kg. Hur kan man samla på sig så mycket vätska? Underligt.


Tjokk!

Innan helgen kände jag mig så smal och spinkig att jag nästan blev lite orolig. Nu efter helgen, som varit kantad av alkohol, snask och skräpmat känner jag mig som ett hängbuksvin. Jag är den enda människa jag känner som kan gå upp 2,5 kg på en helg. Jag vet att dom snart är borta igen, men det är ju helt sjukt?
Nu blir det gymmet och sen får vi nog se över våra helgrutiner, för så här kan jag inte ha det. Och över jul så lär det ju inte bli bättre. Tvi fan.


Skål och godnatt

Tack för en trevlig fest allihopa! Många pojkar blev det, men det tycker vi om! Tjejer gillar vi så klart oxå, men det är lite underskott på den varan i vår lilla flock. Mycket trevligt snack, massa kattgosande, en hel del öl och många nya och gamla vänner sammanfattar gårdagen.

 Emma försöker vara sexig.

 Kusins kompis, kusin, make, makes kompis, min kompis. Kopulering kan uppstå någonstans i denna ekvation.

 Satanssvåger.

....och min kusin fick tag på kameran....

Marisa, Franklind och Johanna :D

 Och så han som jag är gift med... Ja...


Till Virre...

....men du är ett undantag, vi kan ligga när du vill.... :D

Tröga sexfixerade karlar.

Eller egentligen är det jag som är trög. Jag är en flörting människa, mot nästan alla omkring mig. Det var en av anledningarna till att Thomas föll för mig från början: under rätt omständigheter kan jag charma varenda kotte jag möter och jag är naturligt flörtig och "sexuell". Han älskar att jag är så och det har aldrig varit ett problem för oss. MEN! Jag glömmer ständigt bort att killar år så förbannat svältfödda på flörtande att så fort en tjej ler mot dem med glittrande ögon så antar dom att det betyder att hon vill ha sex. Jag trodde i min enfalld att det skulle äldras i och med att alla vet att jag är gift med den bästa mannen i världen, mitt livs kärlek, men icke. Varför skulle jag vilja ligga med någon annan när jag har allt jag behövar hemma? Vargör skulle mitt flörtiga sätt vara mer riktat mot dig än vad det är mot alla andra jag flörtar med: tanen i affären, alkisen på gatan, mina tjejkompisar, killen i garderoben på konserten, vakten på tunnelbanan, servitören på restaurangen? Varför skulle just du vara annorlunda?
Så alla som läser: JAG FÖNSTERSHOPPAR! Jag är inte ute efter någonting, jag bara beundrar utsikten. Ni får gärna kika på min nya sportbil oxå, men jag tänker inte bjuda med er på en tur, den enda som sitter i mitt pasagerarsäte är min make.

Bröd; a lovestory.

Om jag kunde så skulle jag ta mig fram genom livets upp- och nedgångar genom att enbart äta mackor. Hårt bröd, mjukt bröd, vitt bröd, mörkt bröd, grovt eller ljust, bullar eller limpor, varmt, rostat eller naturellt, alla former av bröd är välkommet ner i min mage. Surdegsbröd med smör och kaviar (ja, både och ska det vara!), hårt bröd med ost, rostat bröd med sylt, limpa med leverpastej och inlagd gurka, grillat bröd med salami och brie, macka, macka, macka!!! Rostad macka när smöret smälter, med lite apelsinmarmelad och några skivor ost som precis hinner bli lite smält i kanterna, macka med skivat ägg och flingsalt.... Mmmmmmm.... Jam jam! Lyckan vore om jag bara levde på älskade, fantastiska mackor!




Men... Så kommer ju "mennet". Jag kan inte kontrollera mig och bara ta EN macka, jag vill ha alla! Och många olika pålägg ska det vara, och mycket av dem också. Finns det bröd hemma äter jag ingenting annat. En riktigt bra smörgås slår vilket gourmetmiddag som hellst i Fridas värld, så bröd är allt som äts om det finns tillgängligt. Så jag blir tjock. Magen blir arg. Humöret svajar. Det blir.... obra helt enkelt. Så det som nått fått lov att ske är att alöt bröd är bannlyst här hos familjen Ednatt. Det får inte komma bröd i någon form över denna tröskel.
*suck*
Jag vill....

Gaaaaah! SUR!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: diskussionen om läkares pålitlighet kommer jag och min man att ha till döds dagar. Vi kommer aldrig att finna en medelväg. Jag tycker att han är så satans naiv och han tycker tydligen att jag är det drygaste som finns på denna jord. Denna gång handlar diskussionen om nålar och tatueringar. Han har en läkare som menar att han kanske inte kan få akupunktur eftersom han är så tatuerad och denna slutsats har läkaren dragit utifrån att kvinnor med tatuering i svanken inte kan få epidural. Själv vet jag en hel del tjejer som fått epidural fastän de har en tatuering i svanken. Visst kan vi argumentera för att det oftast går att leta reda på en tatueringsfri del av huden att sticka i, men vad jag har förstått så finns det inte som hellst bevis för att det är farligt att sticka nålen genom tatueringen egentligen. En del säger att det är farligt, andra säger att det är en galet idiotisk myt. Det verkar som att man hellst inte gör det bara för att man inte vill riskera nått som kanske skulle kunna vara farligt eftersom man sticker rakt in i ryggraden, och där vill man inte få in någonting som kan skapa en infektion. Jag köper det argumentet, det är alltid dumt att riskera nått även om jag tycker att det är sjukt att sjukvården sprider skräck fastän det inte finns några bevis för att det faktiskt förhåller sig på det sättet. Men hur som hellst så sticker man ju INTE akupunkturnålen in i ryggraden? Så hur denna läkare kan stå och säga sånna saker gör mig förbannad. Läkare måste fatta att det de säger om kroppen uppfattas av många (inte av mig) som absoluta sanningar och det kan inte bara slänga ord omkring sig. Bajshuve, bajshuve!
Och DU är drygast i världen!


Dum jag e....

Idag insåg jag (igen) hur dum jag är mot mig själv. Jag tränar och dietar och tar hand om mig själv för att må bra, men så stor jag framför spegeln och klagar på mig själv. antingen blir jag sur för att jag inte får tillräckliga reslutat eller för att de resultat jag får är "fel". "Jag vill inte ha muskler här,  jag vill inte ha muskler där". Nähe?
Jag tycker hela tiden att det borde ha hänt mer bara för att jag har tränat i ett år. Jag tycker att alla andra får massor med resultat medan jag bara står och stampar med min bautaröv och dallermage.

Men så insåg jag idag att om man tänker på hur dålig form jag var i när jag började träna för ett år sen så har jag ju kommit jättelångt! Jag hade 8 kg för mycket fett på kroppen, ingen kondition, jag var förvisso ganska stark för att aldrig ha tränat i mitt liv, men det var ju ingen muskelmassa att tala om, ingen erfarenhet och ingen teknik. Jag har på det här året byggt upp en riktigt bra kondition, jag är stark, har gått ner 6 kg i vikt och lagt på mig en hel del muskler, förlorat mer än 10 cm i midjan (har bara mätt de senaste 2 månaderna) och framför allt skaffat mig en rutin där träning och bra kosthållning är en del av min vardag. Det ska jag väl ändå vara stolt över?!
Jag har ju verkligen kämpat på under det dryga år som gått och jag fortsätter kämpa på! LillFridan är ju skitduktig!


Jag skulle ju....

...sätta igång med att plugga idag. Men det går sådär. Dessutom måste jag gå till posten. Jag vill inteeeeee idag! Gymmet har höjt priset och om jag inte får studenrabatt så har jag inte råd att fortsätta träna där. Fy fan vad det suger.

Positivt är dock att jag ska få gå på Winnerbäck med jobbet och det tycker jag om. Snart har vi fest och förhoppningsvis kommer folk vara intresserade av att faktiskt komma. Nu måste jag köpa pepparkaksformar. Plööööö

Favoritdjur?

Haha, jag fick frågan om vilket mitt favoritdjur är. Om det nu har undgått någon så ska jag nu förklara:
























Cindy-lugg. Igen.

Jag blir inte av med den. Kort lugg, lång lugg, rak lugg, sned lugg, V-lugg, smutsig lugg eller skitig lugg. Cindy förföljer mig.


Mmmm...

.... om jag hade Pinks kropp hade jag gått naken för jämnan. Jag hade sett det som min skyldighet mot omvärlden att låta så många som  möjligt njuta av denna skönhet., Det var nog så hon tänkte när hon satte på sig kroppsstrumpan med glitter på väsentligheterna.

Varför? (pattar)

Hur kommer det sig att jag bara svettas under min vänstra patte när jag tränar? Är jag snedkörtlad? Har jag en varmpatte och en kallpatte? Kanske har jag en hängpatte och en knattepatte? Den ena kanske studsar mer än den andra och genererar mer värme, mao en fnattig patte? Eller så är den högra en fattig patte?



Mysterier,  mysterier....

P!NK, P!NK, P!NK!!!!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/live/article6102851.ab

Nu är jag hemma igen från Stockholm där jag har ätit pizza, druckit vin, varit på konsert och skrattat massor med Maria. Först och främst så har vi några nya favoriter: "Aj... Aj... AJAJ!!! Tack för hjälpen!" och " Dy får ente driiika på túnnel-baanan". Otroligt roligt!!

Och! Pink.... Vilken kvinna, vilken kvinna. Hon är duktig, kaxig, intelligent och SÅ JÄVLA SNYGG!!!! Om jag kunde se ut som henne så skulle jag nog.... stanna hemma om dagarna och spegla mig. Den kroppen, som dessutom var iklädd väldigt lite kläder, var nått av det snyggaste jag sett i hela mitt liv. Men jag och Maria konstaterade snart att vi lätt kunde få jobb som hennes body-dubble om vi bara.... tränade som fullständiga idioter i några år, lever på enbart vatten och äggvita och sen hyvlar av lite höfter. Så snart så!




Favorit i repris

Bara för att jag blir så glad :)





Tuppjuck

Jag skulle köpa en tidning idag för att ha något att läsa på crossen. Det var ett misstag. I en kvart stod jag där och förfärades över hur stenhårt vi blir inklämda i små rutor framför allt utifrån vårt kön och vår ålder och de där jävla tidningarna är som en karta över hur vi förväntas vara! Kvinno-hyllan, mans-hyllan och där emellan barn-och tonåringshyllan. Kvinnohyllan med en massa idiotiska "tjejtidningar" med rubriker om hur vi ska förändra oss själva och hur vi ska förändra våra män. Modetidningar och storbystade blondiner. Inredningtidningar. Gravid-tidningar. Matlagningstidningar. Och en massa "må bra" tidningar som ska få oss att stressa ner efter att vi fått veta att vi ska förändra oss till att vara blonda storbystade glamourtjejer som blir gravida när vi lagar mat och inreder våra hem. Manshyllan med herrtidningar med lite reportage om taknikprylar och manliga kändisar i ropet. Tatueringstidningar. Jakt. Vetenskap och intellektuella tidningar. Fitness och muskler. Och bland dessa manstidngintar finner man även min babiel: Misstänkt. Mord och våldsbrott hör tydligen oxå till manligheten. Så medan fruakrna står där i sitt snyggt inredda kök med sitt anti-stress tank så är karlarna ute med sina grabbiga polare ocg jagar, tatuerar sig och skaffar stora muskler eller bygger på en dator och slår ner folk. Det är en värld jag vill leva i. Och anna ungdomstidningar för tjejer som upomuntrar till tital hjärndödhet orkar jag knappt gå in på, jag blir så upprörd. Men nej nej, genus är inte socialt skapat, nej nej.

Efterlysning

Om någon känner någon som tycker att det är kul att prata med folk, blanda drinkar, få en och annan gratis öl och umgås med underligt folk en hel kväll bakom en bardisk kan ju skrika till.

Fredag...?

Fan, jag har inte ens koll på vilken dag det är. Jag tror att det är fredag idag, min dator talar om för mig att så är fallet. Detta innebär att jag ska jobba en sväng i morgon, 10.30-16.00. Efter det så kommer jag att få äta skräpmat och dricka vin för första gången på 5 veckor. Det är fortfarande 2 kg kvar till målvikten, så jag ska vara lite försiktig, men man måste få leva också. Det innebär också att jag kommer få besök i morgon av Marisa på kaffe, och senare Jenny och Stelios på drinkar. Vilket i förlängningen alltså innebär att jag borde börja städa.

Igår blev jag medbjuden att åka och kolla på Pink på tisdag och jag blev jätteglad. Så på tisdag drar jag till sthlm och går på konsert, dricker vin har har det bara bra. Inte fel någonstans. Igår vad även Svempa och lillebror förbi och snickrade ihop vår fina säng. Och så fick jag veta att min mamma ger bort sin jättefina långkofta från Indiska till mig. Jag blir så glad :D


Viktresa....

 Först


 Sen


 Nu!

5 veckor, 10 cm mindre i midjan, 5 kg lättare på vågen. Självklart är jag ännu inte nöjd, men resan fortsätter.

New experience....

I natt vaknade jag upp strax efter 2 och insåg att jag hade så galet ont i magen. Det var hungersmärtor som hette duga, värre än jag någondin varit med om förut. Jag försökte komma på om det var något som var fel, om jag hade fått magkatarr eller om jag helt enkelt hade ångest. Men nej, jag var bara helt enkelt sjukt hungrig. Hungrigare än jag någonsin varit i hela mitt liv. Jag låg kvar och funderade ett tag, sen gick jag upp och drack ett glas mjölk, tänkte att det kanske kunde räcka. Men det fortsatte att värka i magen, trodde jag skulle bli tokig. Till sist gick jag upp igen och proppade i mig en banan och sen fick jag sova igen.
Detta har ALDRIG någonsin hänt mig! Jag har ALDRIG ätit på nätterna och aldrig vaknat av hunger, någonsin. Nu funderar jag på om jag ska ta och köpa hem sloow protein som man kan dricka på kvällen, men å andra sidan kommer jag nog inte träna två gånger och gå ut och promenera i nästan två timmar på en och samma dag igen. Det var inte nice, och jag undviker gärna den smärtan igen.

Livet leker!

Idag känns livet riktigt bra även om hösten är ruskig och dum mot mig. Efter den här dieten kan jag se mig i spegeln och vara riktigt nöjd. Jag är en liten människa, men när jag dessutom är sådär knubbig ser jag ut som.... en boll. Jag ser ännu kortare ut och man vet inte vad som är upp och ner. Urk. Men nu kommer jag i mina kläder igen (förutom jeansen med tumstorl 26 (!!!!) men dem kommer jag nog aldrig i igen).
Förutom det så har det kännts lite skumt eftersom jag är van vid att vi hela tiden hittar på saker och åker till olika ställen. Men nu har vi haft en period på ett par månader då vi inte gjort nått speciellt och det har inte heller varit någonting planerat fram till jul, och jag har kännt mig som världens tråkigaste människa. Men snart är det fest här hemma, sen blir det pepparkaksbakning i början av dec. Däremellan ska vi försöka umgås med lite vänner, jag ska anstränga mig för att faktiskt se till att ta mig ner på stan och dricka kaffe, bjuda hem folk på en fika eller en drink, se till att blir bättre på att hälsa på och umgås med folk när jag är ledig.
Pengar har också varit jäkligt jobbigt ett tag, men även det börjar lösa sig. Jag har fått fler timmar på jobbet och eftersom vi inte har hittat på lika mycket saker att göra så har vi kunnat spara och nu är vi tillbaka igen på banan!
Jag har gjort min första laserbehandling på benen, så till sommaren kanske jag för första gången kan gå i kjol utan att behöva raka benen varenda jävla morgon (orka??).

Tillägg: Å så ska vi till skåne i slutet av december och bo på en ekologisk går och äta ett helt ekologiskt julbord ochjagskabaravräkaiminalltjagkommeråt!!!

Och!!! Jag har tatueringstid 17:de april och ska då göra klart min rygg. Jag fick en lördag, tack Stina, och det är en vecka som Thomas jobbar kväll på. Så det vi får göra är att vi åker efter att Thomas slutat jobbet på fredagkvällen och åka till Jönköping och övernatta där. Äta lite hotellfrukost på lördag morgon och sen direkt till Ystad och bli fin. *MYS!*
Allt ljusnar. Jag sa ju det! ;)