När livet är såhär...

Jag är bara trött, trött, så trött.
Jag är trött på alla människor som använder sig av andra för att själva få någon form av uppskattning, folk som använder gemensam tid som sin egen, folk som tar för sig utan att aldrig ge tillbaka.
Jag är trött på människor som fortsätter dunka huvudet i väggen utan att förstå att dörren aldrig kommer öppnas, eftersom det helt enkelt inte finns någon dörr att öppna.
Jag så trött på att de inte fattar att det bara är de själva som får ont av att dunka, dunka, dunka.
Det går inte att förändra andra, men man kan förändra sig själv och sin inställning till saker och ting. Man kan förändra hur man tänker, hur man agerar och hur man själv är, men aldrig någon annan.

Hur kan man inte förstå att ingen annan lider om man gör sig själv illa?
Varför kan ingen lära av andras misstag? Varför kan de aldrig ta andras ord på allvar utan istället måste de gå och göra samma misstag som gjorts gång på gång av så många andra.

1. Fungerar det inte så funderar det inte. Sluta försöka lösa saker som inte går att lösa, försök inte förändra det som inte går att förändra. Människor är de de är och ingen kan omvändas utan att mista för mycket av sig själv. Och fungerade det inte en gång så fungerar det antagligen inte nästa gång heller.
2. Häng inte upp dig på olyckor. Skit händer, och det går inte att göra någonting åt. Må dåligt en stund, och gå sen vidare. Det finns ingen anledning att fortsätta deppa ner sig för en sak - lös problemet istället. Det enda som händer när du gråter och deppar är att du bli rödögd och trött. När du gråtit klart har du fortfarande samma problem.
Går det att göra nått åt -  gör nått åt det.
Går det inte att göra nått åt - gå vidare.
3. Släpp personer som inte får dig att må bra. De kommer aldrig att kunna ge dig det du vill, hur mycket du än försöker. Det kommer inte spela någon roll hur du än vänder utochin på dig själv för att "duga", du kommer aldrig att räcka till. Släpp innan du hamnat för djupt i leran - att försöka duga är en drog det oxå.
4. Håll fast vid de personer som visar att de är värda din kärlek. Ställ upp på dem som ställer upp på dig. En bra vän har man inte råd att förlora även om man ibland kan strypa även den bäste av vänner.

Men jag antar att alla måste dunka klart huvet först...