tradera

har blivit ful som fifan!

Igår var vi i Skultuna och käkade kycklingsallad hos Johanna och Martin. Vi kom fram till att det måste grillas på fredag, så  så får det bli.
Det är för varmt för att träna och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag måste tvätta håret men orkar inte hoppa in i duschen för då måste jag smörja in tatueringen igen och det är ganska så svårt när man inte har någon som kan hjälpa en. Jag måste plocka upp tvätten, men jag vill inte klä på mig innan jag har bestämt mig för om jag ska ducha eller inte. Så jag sitter väl bara här och tycker syn om mig själv.
Allt för att tradera är så ful.

Nytatuerad, varm och störd av kåtvrål.



Här är det då ett bildbevis på att jag faktiskt tatuerat mig den här helgen. Jag läste på förpackningen till de smärtstillande jag petade i mig efteråt att det är en bieffekt att bli dåsig, yrslig och få ont i huvudet om man äter dem... Kanske ska låta bli nästa gång mao. Jag mådde inte helt ok och det är sällan jag haft så ont i huvudet i hela mitt liv. Tvi fan. Men fin blev jag och nästa gång tar vi andra axeln!



I lördags var det således Thomas tur och det blev bara färglägga som gällde. Tydligen ett förbaskat tråkigt jobb för Stina blev tvungen att ringa in sin väninna och hennes två rexkatter. Jag vill ha! Men eftersom katter är dåliga på att betala hyran får jag nog lov att behålla Thomas istället, fast det borde rymmas tre katter på den yta han upptar. Minst.

På kvällen  åkte vi till stugan vi så tacksamt fått låna av Stinas syster och där blev det lite grilla. Mums mums!
Thomas visar upp sina underbara dansmoves.....?



Höjdpunkt på kvällen: Stina utbrister "Här får du inte åka! Fitta på dig!" (dvs "flytta på dig" på vårt egna lilla språk). Det är bara det att Stina står med ryggen mot vägen och ser inte den näpna lilla farbror som kommer cyklande och som nästan cyklar av vägen när han får dessa ord slängda mot sig. När vi frustande informerar Stina om incindenten skämms hon så mycket att hon springer in och gömmer sig. Applåder!

 
Vi flyttar oss in för att kunna prata och dricka, och det är ju en underbar kombination av aktiviteter. Dock halkar vi in på genusdiskussionen vilket är det som ligger mig varmast om hjärtat och det blir något hetsigt. genusfrågan är min darlig och jag kan inte rå för att tillskriva alla som inte håller med mig hela världens jävlighet och känna det som att de spottar på min bebis. Nåväl, det hela slutade ändå med glada miner.



Morgonen efter åts det frukost i trädgården och det var väl det närmaste vi kom till semster. Så nära havet och såå fint väder, men ändå var det ingen tid till att sitta ner och sola. Och nytatuerad var man så inte kunde man bada heller. Sånt är livet.



Väl hemma möttes vi av en Pingis som börjat löpa och hon talade högt och ljudligt om för alla att hon känner sig konstig i kroppen. I morse stod hon utanför min sovrumsdörr och skrek. Jag hoppas att det går över snart?
Snöret hade haft det bra hos gemmelmoster även om han ätit hushållspapper och kräkts på mattan. Hon fick en flaska vin för besväret och var glad i hågen.

Skåååne

Ryggen blev det. Den lilla tatueringen på ryggen är på god väg att bli en ryggtavla, och inte är jag ledsen för det. Men det hände en väldigt underlig sak igår när jag var färdig för dagen, för den lilla jobbiga huvudvärken som molnande där jag låg på britsen förvandlades till en gaaalen värk som gick från tänderna hela vägen till bakhuvudet. Så när vi väl kommit på plats i stugan som fått låna så somnade jag som en gris och sen sov jag. Jag vakna till ibland och såg mig förvirrat omkring innan jag somnade igen. Omkring kl 20 vaknade jag igen och då fixade vi mat, och efter det kändes det något  bättre. Trots det somnade jag igen före 22 och sov hela natten. Det  var en mycket underlig upplevelse, och jag hoppas att jag slipper känna så igen. Nu är det Thomas som plågas, men han brukar inte reagera så mycket, kanske eftersom han är full med mediciner hela tiden. 

Snöret har kräkts i natt fick jag veta, men det är nog inte så farligt. Han är ju som han är så han kan mycket väl ha hittat nått dumt att äta. Nått som man inte ska äta... Jag får ta ett snack med veterinären igen snart och se om de kan koppa på varför han  är mindre hungrig bär han äter antibiotika... Konstig, konstig. 

Kör ihjäl ungjävlarna!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5429997.ab

Jag skulle vilja ta dessa ungar, spotta dem i ansiktet, prygla dem tills de gråter och sen kasta dem i en gödselbassäng och låta dem drunkna i avföring. Att göra ett oskyldigt djur illa, att misshandla och döda ett litet djur, någons bebis, är något av det fulaste man kan göra. En människa kan försvara sig, en människa kan ropa på hjälp, en människa kan ha gjort någonting som kan göra att de förtjänar att bli bryskt behandlad. Men en liten katt? Vad kan detta oskylda djur någonsin gjort för att förtjäna att bli plågad till döds av två uttråkade tjejer?

Min Fjant är inte "bara" en katt. Hon ligger på min arm på nätterna med sitt lilla huvud vilande i armvecket. Hon har en dov röst som hon använder enbart när hon vill tala om att hon behöver kela eller när hon pratar med fåglarna utanför fönstret. Hon har en ovandligt kort svans som hon brukar knorra ihop till en liten krumilur när hon kommer gående. Hon äter sin mat uppe på en bänk för att hon annars blir så nervös av de andra katterna och allt som händer runtomkring så hon inte kan koncentrera sig på maten. Hon äter inte de gröna ärtorna i Friskies kattmat. Hon gillar inte hundar eller barn men hon älskar att ligga i påsar och kartonger.
Min BusKotte är inte heller "bara" en vanlig katt. Han har en färg på ögonen som inte är gröna eller gula utan närmast orange. Han har en liten pussmun som gör att han ser stroppig ut när han kommer gående med sin långa, smala kattkropp. Han ligger ner och dricker sitt vatten som en diva. Han tycker om att fiska, men eftersom det enda vatten de har tillgång till är vattenskålarna så brukar han stoppa ner kattmat i vattnet och sitta och fiska dem. Han blir gärna kelad med, men bara av mig och bara på sina villkor. Han blir gärna kliad i nacken, men han tycker inte om att någon tar honom i ansiktet. Han pratar bara vid mycket speciella tillfällen och då är han mycket fåordig.
Snöret är allt annat än ordinär. Han brukar komma upp i sängen när jag jobbat sent och krypa in under täcket. Sen sjungar han mig till söms med huvudet på min arm och ryggen längs min mage och fötterna på mina lår. Han är ständigt hungrig och pratar ofta och gärna med gäll och klar stämma och han blir förnärmad om man inte lyssnar. Snörets favoritplats är innanför dörren på hallmattan, hellst med huvudet på (eller i) en sko där han hör precis vem som kommer eller går. När han är rinktigt hungrig på mornarna biter han i törna för att visa sitt missnöje, men bara lite fölrsiktigt över stortånaglen, för han skulle aldrig göra någon illa. Snöret är helt omedveten om sin storlek och tror att han är en liten, liten kisse fast han vägen 7 kg.
Till sist har vi Pingis, och ingen ska påstå att hon "bara" är en katt. Hon har ett blått och ett grönt öga och hon sjunger kvittrande och älskar att vara i knät och bli kelad med. Hon ser uppnosig ut när hon kommer stuttande med huvuder högt och med ett litet leende i mungipan. Hon är failjens minsting och utnyttjar det till max när hon ömsom putsar och ömsom biter de andra katterna som ständigt förlåter henne för hennes bus. Hon leker med allt hon kan komma över, men förstår sig inte på klösbrädan utan tar ut sin agression på hallmattan.

Om någon skulle få för sig att de har rätten att göra mina katter illa för sitt eget nöjes skull, så fan ta dem! Om de tror att de "bara" är djur som inget känner och inget förstår så ska de fan ta få se på omänsklig behandling. Mina bebisar är det bästa jag har här i världen och de har egna personligheter och egna viljor och det finns ingen som har rätten att sätta sig över det. Släng ungjävlarna på soptippen!

Snöret på äventyr

I kväll ska Snöret få åka till sin gammelmoster. Hans mamma (jag) har packat han nya, fina väska med matsäck, leksakshumlan Bumlan, medicin, sele, koppet och solskyddsfaktor 50. Om några timmar åker vi och lämnar av honom så att han har det bra i helgen när vi åker bort. Han tycker att det är jättespännande och visar sin nya väska stort intresse (det kan bero på att det ligger mat i den också, men man kan ju aldrig veta!).



De andra katterna kommer att få vara hemma med tillsyn från barnvakt och grannar eftersom de inte är problembarn och faktiskt kan lämnas ensamma med varsinn matskål utan att någon äter ihjäl sig.
Själv har jag gymmat, handlat, duschat och fikat med Jenny. Snart ska jag åka till moster och sen ska jag ner på stan för att INTE dricka öl (hur jävla svårt kan det vara att hitta nån som vill ta en simpel bärs i den här stan!?)

Halleluja...

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.489443


Ingen kommentar.

Räddaren i nöden

Efter att ha flytit runt i poolen på jobbet så fick jag rycka ut och rädda min kära Dahuvid ur sin olycka. Sin vana troden hade han låst in nycklarna i bilen och stod där sött på parkeringen med famnen full med hö när jag kom åkande i  min minibil. Så min kväll har ägnats åt att åka omkring till olika butiker för att hitta ett passande verktyg för att lirke upp en bildörr, men icke. David hade siktat in sig på att hitta en flugsmälla med stålhandtag, men något sådant fanns inte att finna. Till sist, efter mycket joxande och trixande så hivde jag in honom i bilen och tog med honom hem för att inventtar i husetas källare där det mesta finns att hitta. Och mycket riktigt, där fans vad han sökte och efter X antal timmars tråk så var bildörren öppen. Som tack blev jag bjuden på Birger Kung.
Nu har jag hängt tvätt och ska gå och sova. Så var den lediga kvällen till ände.
Natti natt.

Googlefolket

Det är kul att googla på folk och se vad man finner... Ibland blir man mer överraskad än annars.


Mamma


 Mammas sambo...


Syster


Pappa.....?

  Pappas särbo

 Thomas


Mig själv. (wtf??)


Min svåger... haum...

 Min fd. sambo... iofs ganska slående.


Jaa... Vad gör man inte på en ensam hemmakväll?

Hårt arbete....

På mitt jobb har jag under dagen:
* Druckit thé på verandan
* Suttit med fötterna i poolen och läst tidningen med ryggen mot en luftmadrass
* Kollat på tv
* Haft picknick i kvarnabackaparken i skultuna med J och Johanna och fått besök av min mamma.
* Lekt med Molly i ån



Så nu funderar jag på att vila upp mig  lite efter en tuff arbetsdag. Det är inte lätt att vara jag alla gånger.

Fi fan så bra det har gått på gymmet nu ett tag efter att det gått skitdåligt ett tag. Det hela vände lite i och med att någon talade om för mig att det är ok att "bara" träna i en halvtimme om man gör intervallträning på crosstrainern på nivå 14... Att de flesta bara klarar av det i några minuter. Nåväl.
Nu  har vi tränat innan jobbet och det har funkat så jäkla bra. Känns skönt att komma till jobbet och sätta sig och äta sin andra frukost för dagen :D

På fredag bär det av till skåneland för att införskaffa lite smärta. Jam jam!

OCH!

Jag har fått kattvakt till Snöret!
Han ska få bo hos min moster när jag åker och får ont i helgen. Jeeha!

Så varmt!

Jag har gymmat, jobbat, ätit glass och matat änder. 16 stycken galna andbebisar som attackerade min macka och tuggade mig på fingrarna i Wasaparken. Så sööööta!!!
Jag vill ha öl.
Och jag har ont i huvudet.

Jag måste gå och avlida nu.

freaky...

Dagen till ära stapplade vi ner på stan för att käka och hamnade på Bellmans uteservering i solen. Öl såg gott ut, men eftersom jag ska jobba snart igen så tog jag mig en cola och försökte stirra på den tills den blev till öl, vilket inte funkade så bra. Vi satt och mös i solgasset tills vår lila kramstund blev något ansträngd av en man som kom och satte sig bakom oss och började prata högljutt med sig själv om hur mycket pengar han hade, hur mycket makt han hade, something something om att barnen ska skyddas och something something att han skulle älska med Sabina och alla som försökae kasta  ut dem skulle han kast ut, something, something FBI och CIA, att han skulle få en staty rest över sig när han dör, att hans mamma har gjort för mycket för Västerås, something something att alla skulle supa, och så vidare. Till sist bad personalen honom gå och han gick mot sin cykel, funderade ett tag, gich till Bill och Bobs uteservering och blev visad till ett bord. Där började han prata om FBI och CIA och something something pengar och makt och att alla ska supa och ha kul och something something. Sen blev han artigt avvisad, varpå han gick till sin cykel, funderade lite, gick tillbaka och satte sig på Bill & Bob, blev avvisad, gick till sin cykel, funderade lite och gick sen tillbaka till bellman och ville beställa öl varpå han blev avvisad av två servetriser, en kock och en servitör som gått över från Bill & Bob för att verkligen se till att han försvann. Så han gick till sin cykel, funderade lite.... Sen tog han den till sist och åkte iväg.

Jaa... Det är inte lätt att få någon att prata med i Västerås...


Morgonen efter

Nu är det "Kom änglar" som ekar mellan väggarna, eftersom att den ekat i huvudet halva natten. Jag sitter och gör mig mentalt redo att åka till jobbet och det finns ingenting som kan skapa ett bra humör än ett Winnerbäck-moment i stillhet.
Vi lyckades få till en rikgit bra midsommarafton förutom att Thomas nacke protesterade över sin existens. Han satt stel som en totempåle och drack snällt sin cola där hemma hos mamma. Vi tog en kort sväng ut till Hallstahammar och dansjade till baby got back (Thomas dansade kanske inte så mycket), men var tvugna att åka hem igen ganska fort, det är ju arbetsdag idag för både honom och för mig.
Så nu sitter jag här... Och lyssnar på Kom Änglar... Och känner mig lite småmysig.

Glad, jävla midsommar!


1019






Jeffery Scott balanserar på gränsen mellan det  vackra och det hemska och ibland faller han över till den ena eller den adra sidan. Men då och då lyckas han finna en perfekt balans mellan det som enbart är tilldragande och det som känns fullständigt skrämmande och det är då gnistorna yr.
Underbart.

Så här kan man....

...också ligga och mysa...






...men jag vet inte om jag skulle rekommendera det.

Soffsurf å ordbajs

igår kväll dök det upp en ungrare på cykel som skulle sova hos oss. Haan surfade vår soffa som det heter, men som alla som någonsin varit hos oss vet, så får våra gäster inte sova på soffan utan i vårat pyttelilla, mysiga gästrum i skärgårdsstil. Ungraren visade sig vara en försynt idealist som frågade artigt om han fick låna duschen, om han fick ta tvål, om det var ok om han drack vatten, om han kunde hjälpa till... Senare visade det sig att han legat uppe och grubblat till klockan två eftersom jag argumenterat för att svenska staten enbart botar symptomen och inte problemet genom att exempelvis ha monopol på alkoholförsäljning. På morgonen diskade han sin tallrik och sina bestick tills jag talade om för honom att vi faktiskt har en diskmaskin, en uppfinning som verkade helt ny för honom. Han åt snällt sin frukost och sen gav han sig av, lika tyst och stillsamt som han dök upp.
Efter att han försvunnit ut ur mitt liv har jag ägnat mig åt att skriva på min uppsats som jag lovade min lärare skulle vara färdig den här veckan. Vi får väl se hur det blir med den saken, men jag hoppas i vilket  fall som hellst. Jag har svurit åt idiotiska uppmaningar och "tips" som jag fått från opponenter och examinator, men jag lär väl få ihop det till sist.
I natt bor Majjan i det marina rummet och jag har bäddat med änglasängkläder till hennes ära. Kanske lite ironi i baktanken, men det behöver vi ju inte nämna högt.
Jag ska eventuellt vara barnvakt åt en 10 månader gammal bebis på fredag... Oy vei.

Sniig...



På konsert!


Stora tuttar...

Idag....

....är jag irriterad på folk som tror att världen bara skall vika sig för deras nycker, som tror att allt de önskar skall severas till dem på silversked och att de inte skall behöva vika sig ifrån alla sina krav en tum, jag är irriterad på människor som aldrig behöver jobba för att få det de vill ha utan bara sträcker fram handen och tar det och sen aldrig visar ödmjukhet för det som erbjudits och jag är arg på folk som tror sig ha mer rätt till saker och ting än andra och aldrig behöver visa hänsyn för vad andra behöver eller vill ha!
Jag är sjukt pissed off!

Aldrig snö, annars så sant...

Det blev sommar för fröken Svår.
Det blev äntligen en paus i alla böcker och tentor.
Det blev fest i en studentkorridor.

Fröken Svår kastar skit på alla fulla studenter.
Fröken Svår är så konstigt yr.
Hon sitter och gungar på andra planeter,
medan mamma sitter hemma och syr.

Fröken Svår sover över hos en vän, som det heter.
"Fröken Svår är så stilig och smal,
klart hon har sina kval, men hon är helt normal."

Mamma är säkert nöjd.
Fröken Svår är så begåvad i metafysiken.
Hon hade femma i matte och slöjd.
Gör nu inte mamma besviken.

Fröken Svår är en sån bra kameleont.
I fem år, med snö, har hon smugit och ljugit.
Fröken Svår sysslar inte med sånt.
Nej, det är klart hon inte gör, det har ju mamma förbjudit.

Mamma sitter hemma och syr.
Tänk att dottern är ute på så roliga fester.
Hon är färdig med alla bestyr.
Allt är klart för deras årliga seglarsemester.

Fröken Svår har gömts i snö.
Hon var så konstigt slö och ville bara dö.

Men mamma är säkert nöjd.
Allting fungerar så bra i praktiken,
och livet är frid och fröjd.
Gör nu inte mamma besviken.

Fröken Svår gör små saker i smyg.
Där hemma sitter mamma och syr i sin lycka.
Nåt förljuget med alla frökens svårs betyg.
Nåt förljuget med poäng och förbud, kan man tycka.

Där fanns inga farliga snår.
Nej, det fanns aldrig några farliga troll, där i huset.
Bara mamma och fröken Svår.
Vem har egentligen fört vem bakom ljuset?

Mamma är säkert nöjd.
Solen går upp över huset och viken.
Båten är klar och förtöjd.
Gör nu inte mamma, Mamma, Mamma, Mamma, Mamma, Mamma


Konstigt ljus över slangar,
och dropp på kliniken.
Kanske blir semestern fördröjd.
Kanske blir mamma besviken.

Tihi, gjorde en Emma!

Såg en kille på gymmet som jag sneglat på ett tag. Han ser ut som någon, men jag  har inte kommit på vem, men så precis när han gick förbi mig igår så insåg jag vem det var och jag väste uppspelt till Thomas:
- Det är Jamie Oliver!!

fast.... jag väste inte så tyst som jag trodde....
Han kollade konstigt på mig ett tag efteråt....





Attans.

Me be heffaklump!

Jag vet inte vad jag gör för fel, men jag går inte ner i vikt trots att jag tränar och är duktig. Jag har dragit ner på muskelträningen och kör nästan bara kondition och förbränning tre till fyra gånger i veckan. Jag äter ok, jag är inte sådär galen och nitisk som jag kan vara, men jag äter helt ok ändå.
Och jag ser lite resultat, jag har blivit smalare runt midjan, den väääldigt väääääldigt höga midjan jag har. Men resten då? Nä. Vågen säger att jag är en flodko och byxan talar om för mig att jag är bred som en laggårdsdörr. Emellanåt hittar jag nån ny muskel som gör mig förvirrad. Och det i sig är ju ganska intressant för jag verker inte gilla muskler. Jag trodde jag skulle gilla att ha dem, men tydligen inte. Jag  vill inte ha stora, läskiga muskler på axlarna, jag gillar inte muskler på "vingarna" och jag tycker att det är jättefult med framträdande vadmuskler. Jag vet inte vad det är jag eftersträvar. Kanske bara ska återgå till tonårstidens vinnande koncept: äta väldigt lite och inte träna alls. Jävligt bra för hälsan... Nä.
Efter jobbet idag ska jag till gymmet igen och svettas på crosstrainern i en timme. Nästa vecka är det även då hårdkörning som gäller. Till sist så MÅSTE ju vågen tala om för mig att nått har hänt?Och nån gång MÅSTE jag väl komma i mina gamla byxor som ligger gömda längst bak i garderoben?
*Gaaah!*

Oanade resultat

I fredags tog pappas tants dotter studenten (hängde ni med?) så jag tog mig dit visade upp mig och mina nya skor. Ingen säger väl nej till gratis mat och vin? Tiden blev som vanligt knapp eftersom vi var tvungna att gå till gymmet först, så Zippen fick snällt följa med på kalas, vilket han inte hade någonting emot.
Så blev det skumpa, mat, tårta, vin osv. Min syster dök upp efter sin sminkkurs och käkade lite hon också och sen skjutsade hon hem mig och Zippen. Så fann jag mig själv ensam i soffan på en fredagskväll, lagom lullig och inte alls sugen på att gå och lägga mig. Så sökandet efter aktivitet tog sin början bland mina vänner. På något vis har alla över en natt blivit jättegamla och trötta (precis som jag) och ingen var speciellt sugen på någon form av fredagskvällsaktivitet. Förutom Dahuvid, honom kan man lita på! Så fler trackasseriar av syster ledde till att vi for iväg till rekylgatan för att se på två halvlulliga harådrockare när de spelade guitarrhero, mycket underhållande. Sen var tydligen planen att åka til Sigurdsgatan och kvällens höjdpunkt var när vi alla fyra satt i bilen och lyssnade på Britt-Eriks bamsesaga och sjöng med för fulla halsar. På sigurd brölades det av lokalband och jag fick se folk! Weeha, jag har inte varit ute på år och dar! Så plötsligt fann jag mig själv med en öl mitt i folkvimlet på sigurd, med min syster, mitt X, lite vänner och plötsligt även min make, istället för i soffan på äpplehålegatan. Sängen hägrade inte förrän efter 3 med magen fullproppad av donken och jag somnade med ett leende på läpparna.
Så det kan gå.

Spännande gymiakttagelser

Den gravida kvinnan såg vi på gymmet senast för några veckor sen med en mage större än Kirruna. Hon stod och lyfte vikter som jag aldrig skulle kunna rubba och såg ut som stålkvinnan.
Idag  var hon där igen och det såg ut som att hon helt sonika bara tagit av sig gravidmagen och vips var hon sig själv igen. Ingen liten putis, inte nått löst skinn.... Helt platt och smal som om ingen bott där inne. Och jag, som aldrig varit gravid en enda dag i mitt liv (vad jag vet iaf), ser ut som en flodko i jämförelse. Jag tränar och tränar och det enda som händer är att arslet blir större och större. För liten rumpa  har aldrig varit  mitt problem om man säger så, så det känns lite surt att jag fortfarande inte kommer i mina kjolar trots att jag tränat som ett as i över ett halvår. Men men, så kan det vara.
Idag var inte bara den gravida kvinnan där utan även pizza delivery guy och hans stackars kompis. PDG är ju inte den mest.... lågmälda och diskreta mannen i världen... kan man säga. Så stackars PDGs kompis fick utstå att ha sin 1,5 m långe vän stående bakom ryggen, tjutande "mer, bicep, mer bicep!" med samma inlevelse och ljudnivå som en fotbollshejarklack från göteborg, samtidigt som stackars kompis försökte lyfta vikter i samma klass som den vikt jag bär runt på.
I morgon blir det gymmet igen, för tredje gången denna  vecka. Nu SKA viktjävelen bort! Jag blir tokig!

Sumo och Mongo på äventyr



Att ta sig från Stansteds flygplats till ett hotell i centrala London kan ta tre timmar om man verkligen anstränger sig för att inte göra det enkelt för sig. När man väl kommer fram kan man springa runt kvarteret för att hitta en engelsk pub, till sist ge upp och käka på en italiensk restaurang á la hål i väggen bara för att på hemvägen upptäcka att  det låg en utmärkt engelsk pub runt hörnet. Hur som hellst, första kvällen spenderades i sängen med snask och the mentalist på tv. Det förtjänade vi efter att ha dött på planet ungefär 300 ggr var. Stenhård var sängfan oxå, men sånt får man ta.

När jag och Thomas sist var i London sprang vi runt runt i Soho och letade efter ett fik/restaurang vi varit på innan som heter Café Bohem. Det var omöjligt att hitta dit så till sist gav vi upp. Men när jag och J fick för oss att dag två ta oss till Soho och kika lite så praktiskt taget snubblade vi på fiket när vi gick omkring lite planlöst, så där parkerade vi oss och dack thé och åt frukt och kände oss fantastiskt kulturella.


Sen bar det av till oxford street och Hamleys. Tidigare har jag alltid sett mig själv som en fruktansvärt dålig kartläsare, men jag har nu insett att det antagligen beror på att Thomas är så förbaskat snabb att jag slutat försöka. Innan jag ens vet vart på kartan jag befinner mig så vet han redan exakt vart vi ska och hur vi tar oss dit. Men med två kartor över London på handen så gick det riktigt bra att knata omkring. Och på Hamleys gick det finfint med de fina hissarna de hade och vi hittade allt från jelly beans i 49826 olika färger till nazistdockor. Med oss hem hade vi en Albert.
På vägen hem till hotellet började dock turen vända. Jag följde den fina kartan J fått av sin mamma slaviskt och letade oss fram mellan parker och småvägar, men blev smått förvirrad när jag insåg att alla gatorna stämde överens med kartan, men det jag såg var inte det jag mindes. Efter att ha sprungit runt i cirklar några varv inser jag att det är fel gata som är inringad och att vårt hotell antagligen ligger någon  helt annanstans. jaha... Så det var bara att börja arbeta sig bakåt tills vi till sist fann oss själva tillbaka på rummet så vi kunde dumpa av Albert innan vi gav oss av igen.
Men vår tur vände inte den dagen kan man säga. Vi tog vårt pick och pack och knatade de tjugo minuterna det tog att gå till den närmaste handikappanpassade stationen, kings cross. Därifrån tänkte vi ta svart tunnelbana till waterloo och sen gå därifrån över bron till westminister, hoppa på tuben vidare till tower hill, knata upp till Commercial Street och softa en stund på ten bells pub, sen ta oss tillbaka till bank för att sen åka tillbaka till kings cross. Jag hade studerat tunnelbanekartan länge och väl för att hitta saker som var kul som inte skulle kosta massa pengar och som skulle vara lätt att ta sig till genom att åka från en handikappanpassad station till en annan för att slippa släpa J i trappor och i svåra tåg. Så kommer vi till Kings Cross och jag frågar bar aför säkerhets skull: kommer vi till northern line med rullstolen? vilket jag tog för givet att vi skulle  göra eftersom det var en handikappanpassad station.... "No, you´ll have to take the cirkle" Jahaja??!! Så istället för att bara åka rakt igenom stan och komma fram på nolltid måste vi åka ruuuuuuuuuuuuuunt hela skiten på cirkeln bara för att J råkar ha taskiga blan? Nåväl, vi gjorde om planen lite och åkte till Westiminister. Vi såg Big Ben, tog ett kort, gick över bron och så skulle vi ner på promenadstråket bredvid Themsen. Mmmmm.... Förutom att nån tyckte att det var en bra idé att se till att enda sättet man kan komma från bron och ner på promenadstråket var via en lång stentrappa.... Well.... Efter att ha sprungit runt och letat alternativ hivade jag henne över kanten och till sist, med lite hjälp av en artig engelsman, var vi nere. Att ta sig därifrån var lite enklare, fast vi fann oss själva förvillade av en lila uppochnervänd ko och en underlig minimarknad gömd bakom ett stort hus. Så tar vi oss till Waterloo station. Vi inser att klockan blivit lite mycket och att vi tyvärr kommer att  få stryka ten bells från vår lista och bara åka till Tower of London och sen tillbaka till päronen, som vi lovat äta Indiskt med på kvällen. Vi ser den fina hissen utanför stationen och jublar, för hissarna brukar annars vara väl gömda längst bak, längt in, längst ner, så vi ljublar fram bara för att finna den inlåst i galler, kedjor och stora hänglås. Ingen informaion, inget telefonnummer och ingen personal. och en enorm stentrappa upp till ingången. Jag suckade och så gav vi oss iväg till nästa station, Southwark. det var inte så enkelt att hitta dit som vi hoppats och när vi väl satt på tuben var det bara att åka direkt till hotellet. jaha? Det var ju en... kul utflykt. Saker  var den att vi hade förbaskat kul och det är  ju det som är huvdsaken. men samtidigt så tycker jag att det är förbaskat orättvist att vi bara hann göra en av de saker vi planerat att göra, bara för att J råkar ha hjul istället för skor.
Kvällen avslutas sen på ett sätt som för mig knappast var bättre än dagen för övringt. Jag gillar inte indisk mat men följde med för att vara a good sport. Åt lite av min mat, fick skäll av kyparen och fick ont i magen. ("If you do not like spicy, you should have orderd chicken tikka masala! This is a fine dish you are leaving!") Trevligt som 17 hade vi dock, fram tills kyparen lade sig i dvs. Rätt sällskap kan liva upp de mest misslyckade situationer.
Dagen efter brände vi pengar på camden market, käkade asiatisk buffé och blev flörtade med på en engelsk pub av en kille som hette Raz. Jag var nöjd.
Så bar det hemmåt. Familjen gökbo med passagerare tog sig fram över stadens gator och torg i regnet och med skygglapparna på. Ett plus med att resa med rullstol är att man ofta får gå före köer och får reserverade platser på planet, men när jag väl var hemma var jag så jävla trött i kropp och själ att jag hellst av allt skulle vilja ofinnas i en vecka. Men fy fan vad vi har garvat!

Heeeeeeemma!

Jag har ont i benen. Jag har fått en muskel på låret ovanför knät som är konstig. Jag har ont i ryggen. Jag är mör fanimig överallt. Nån gång, när jag blir president, ska jag plocka med mig politiker och stadsplanerare på en rullstolstrip genom en storstad och se hur kul de tycker att det är.
"Sååååja lilla politikern! Här kommer vi till en handikappanpassad tunnelbanestation och här skulle vi kunna ta den svarta linjen direkt till vårt mål, MEN det var någon som glömde bygga så att hissen går hela vägen ner så istället får vi lov att åka cirkeln runt hela stan istället! Och för att komma till rätt sida av terminalen måste vi åka upp med hissen, gå ur och över till andra sidan biljettkassan och sen ner med hissen igen för att sen springa till en tredje hiss och åka upp med den! Och här neranför bron finns det jättemånga roliga saker att se, men här har man satt en lååååång stentrappa så här kan vi inte gå! Men om vi går fyra kilometer i en halvcirkel så kommer vi till sist komma till andra sidan och däääär kan vi komma in seddu! Sen får vi ju gå tillbaka samma väg eftersom man inte kommer upp på andra sidan! Och titta häääääär vilken fin pub! men här kommer vi inte in för dörren är för smal! Jag hoppas att ni inte gillar kaffe för det finns inga toaletter som är stora nog här! det finns så klart en handikapptoalett här framme, men den har de lagt på andra våningen! Men så bra, här finns en hiss som man kan avända för att ta sig in i tunnelbanestationen, men den har de satt stängsel runt och stängt igen med kedjor och hänglås! Ingen information finns heller om hur man gör om man skulle behöva hjälp nu när hissen är anstängd! Så tokigt det kan bli! Och titta vad fina saker det finns på andra sidan vägen! Dit kan vi inte gå för det är tre decimeter höga trotoarkanter!!"

Världen är inte gjord för vissa människor helt enkelt.

Jag ska berätta mer om våra äventyr senare. Nu ska jag leta frukost.


Idag kl 15.00....

Tar jag mitt pick och pack, mitt jobb och mitt pass och drar till LONDON! Med en rullstol under armen och en pint i handen ska jag sen göra stan osäker. Vi ska shoppa loss på marknader och fika på prettofek i soho och allt annat sånt där som jag gjort massor med gånger förut. Vinnande koncept är icke att förglömma. Funderar även på att ta med J till The ten bells pub, som egentligen bara är känd för att Jack the Rippers offer brukade hålla till där. Men det kan vara en kul sak att göra trots allt. Fy fan vad jag kommer att få gå!

Igår skulle jag köpa en banan efter gymmet... Och så fanns det i affären en liten korg med en skylt: "Köp gärna oss. Det är inget fel på oss, vi är bara ensamma"... Aaaaww!!!
Jag var tvungen att köpa bananen... Man får inte göra så mot en soakey old donut som mig....

man...

... FÅR INTE DÖDA IGELKOTTAR!!!







...bara så ni vet....

Kämpa, kämpa, kämpa.... plö...

I natt låg jag vaken och lyssnade på min makes andetag. Han sov som en liten gris, men jag och Snöret låg sida vid sida och stirrade i taket. Så klart så somnade han till sist i ett rytmiskt hav av Snöretsång, men det överröstade inte grubblet. Och så fick jag plötsligt en uppenbarelse som slog mig hårt i bröstet. Jag är så förbannat trött på att ständigt kämpa! Hela mitt jävla liv har jag kämpat för det ena och det andra. Aldrig slappnat av, alltid jobbat för någonting, stort eller smått. Kämpat för allt ifrån att hitta det perfekta nagellacket till att överleva dagen när allt jag vill göra är att sluta andas. Kämpat för att bibehålla relationer, kämpat med min kropp, kämpat med mitt hem, kämpat med min personlighet, kämpat med ekonomin, skolan, jobbet, framtiden, bröllop, bostad, betyg... Gått upp fullständigt i att finna det finaste duschdraperiet. Kämpat ögonen ur mig för att orka uttrycka mig. För att komma över ett brustet hjärta eller släppa relationer som inte fungerar.
Jag kan inte göra saker och ting lagom. Jag jobbar livet ur mig för det jag för stunden håller på med.

Men jag är så förbannat trött på att kämpa hela jävla tiden. Jag vill slappna av för en gångs skull. Låta saker hända som de händer och falla som de faller.

Så nu ska jag börja kämpa för att sluta kämpa? fan fan fan....


London, London, here I come!

...again.

Har sutiit och ringat in tunnelbanestationer som är handikappanpassade. Det är inte så många i centrala London som är det tyvärr, så det är bara att hoppas på att det blir bra väder så vi får använda fötterna. Ska besöka diverse marknader och sådär, gå runt i Soho och sitta på diverse pubbar.
Jag tror att vi kommer ha förbaskat kul helt enkelt :)

Kanske den här?

Jag har hittat ett förslag på vad jag kan stoppa in i min uppsats:

Smärtan

Hon ger pärlor och blommor, hon ger sånger och drömmar,
hon ger oss tusen kyssar som alla äro tomma,
hon ger den enda kyssen som är verklig.
Hon ger oss våra sällsamma själar och besynnerliga tycken,
hon ger oss alla livets högsta vinster:
kärlek, ensamhet och dödens ansikte.

-Edith Södergran

Vad sägs?

Jag ska lägga ut länkar till bägge uppsatserna när väl den senaste kommer ut, så om ni är intresserade så håll ögat öppet. (tror den förra redan finns länkad, men jag fixa igen).

Sångtext?

När jag publicerade min förra C-uppsats valde jag att lägga in en sångstrof i början, mest för den konstnärliga frihetens skull. Uppsatsen hette "inifrån den svarta lacbubblan" och handlade om fetishklubbsdeltagares interaktion med varandra och med umvärlden. Det jag kom fram till var att det uppstod en motsägelse i och med att samtidigt ville bli accepterade av sin omväld, OCH separera sig från, och gömma sig för, densamma. Så då tyckte jag att Goo goo dolls textrader:
"I don't want the world to see me,
cause i don't think that they'd understand
when everything's made to be broken,
I just want you to know who I am."
passade bra in i början av uppsatsen.

Nu är det dags att publicera nästa och den handlar om mmasochistern upplevelse av smärta och om hur smärta ibland inte är njutningens antites utan att de istället är i symbios med varandra. Och jag vill så gärna hitta nån text som jag kan lägga in även i denna uppsats, men jag har fått hjärnsläpp!
Det enda jag kommer på är Johnny Cash:
"I hurt myself today
To see if I still feel
I focus on the pain
The only thing that's real"
Men den passar inte. Men min hjärna vägrar gå vidare.

Jag måste ha nått ANNAT! En text, en dikt, ett citat.... *morr*!

HILFE!