Bantningstips från aftonbladet.

Gud vad jag älskar att sitta och läsa bantningstipsen som finns på viktklubb eller kropp&hälsa på aftonbladets hemsida. Det är så bra så kallade "expertråd" som de kommer med, sånt där som ingen som någonsin haft viktproblem tänkt på tidigare! Nej nej, tjockisar kan ju inte tänka, så det är ju bra att de talar om för alla oss knubbisar att det är bra att äta frukost, eller att man ska undvika kakor och bullar till fikat. Eller när de kommer med "nyttiga recept" där de har minskat kalorierna i gamla godingar som lasagne genom att ha en mer fettsnål köttfärs, mjölk och ost! DET hade nog ingen tänkt innan! Att man kan köpa en mager ost och hälla på lasagnen???? Och sen så finns det ibland EXTRA magra tips för den som går in ännu hårdare: Man kan använda bara minimjölk och en ännu magrare ost! Weee!
Och visste ni förrästen att man ska undvika panerad, stekt eller friterad mat, försöka hålla nere portionsstorlekarna och äta mycket sallad när man äter lunch ute? Eller att det är bra att röra på sig ibland, typ ta trappan istället för hissen eller leka med sina barn emellanåt? Eller att det är mindre fett i lätta produkter, men ibland mer socker? Att juice innehåller mycket kalorier? Han man någon gång haft viktproblem så har man redan hört detta till leda! "Ät frukost, undvik fett, undvik snabba kolhydrater, ät avocado, lax och nötter, rör på dig, styrketräna, hoppa av bussen en station före, ta trappen, promenrea, ta cykeln!" Ja, vi vet det. Men om man är som jag då? Som vet allt och gör allt men som ändå jämt och ständigt bär runt på 5 - 10 kg extra? Som vill kunna leva ett normalt liv och inte behöva tänka på vad som åker in i truten varje jäkla minut av dagen, för att det genast sätter sig på putmagen? Vad är våra tips?
Och mina absoluta aftonbladet-favoriter: "tips" som säger "gå ner i vikt utan att träna!" "Ät vad du vill, bli smal!", "Du behöver inte träna, fokusera på vardagsmotion", "vågen ljuger, du är smalare än vad du tror!" "Njut av kakor och mat - utan att gå upp i vikt!" eller "tänk dig smal". Ja, låt alla stackare som kämpar tro att det räcker med att leka lite i trädgåren med barnen emellanåt för att gå ner i vikt. Säg åt dem att bara för att  vågen står på "tjockis" så betyder det ingenting, man kan vara smal ändå, UTAN ATT VETA OM DET! "Sluta färga håret, du kan vara brunett utan att det syns!" Jaha, vad bra?
Det suger kraftigt, men det som gäller är "ät mindre, träna mer - och gå ner i vikt". Man kan debattera i år och dar om hur man ska göra på bäst sätt, men det är inte vsårare än så. Ät mindre, träna mer.
Nu ska jag gå ut med hunden innan jag går till gymmet.
Tjipp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback