Överspelat

Jag kan haka upp  mig på saker och ting. om sakerna och tingen har varit någonting som verkligen varit viktigt och värdefullt. Men på sista tiden har jag upptäckt att så många hakar upp sig på folk som saker som sedan läge är överspelat och som bara varit destruktivt redan när dte ägde rum.
En tjej som var mobbad i skolan som på senare år gått ner i vikt och fixat håret och blivit vad samhället anser vara "vacker"... Istället för att  njuta av vad hon själv gjort med sig själv och använda sitt liv till att till sist bli lycklig och må bra, spenderar hon sin tid med att leva om sin tonårstid. Ligga med så många som möjligt, hellt killar som gick i skolan samtidigt som henne, killar som en gång i tiden var "populära" men som idag är patetiska spillror av sig själva. Ordna fester och bjuda en massa personer som aldrig skulle ha pratat med henne i skolan. Som såg ner på henne och behandlade henn som skit. Dem svansar hon runt som om de vore kungligheter och visar upp sig själv som en skyltdocka. Gör ner sig. Förnedrar sig. Istället för att stå med  huvudet högt och se att hon ändå är bättre än dem som behandlade henne illa. Visa att hon gått vidare. Visa hur mycket bättre hon är än att låta dem röra henne. Hitta  någon som älskar henne, älska sig själv.... Istället fastnar hon i ett liv som för länge sedan är överspelat. En tid hon ändå aldrig kan få tillbaka.
En annan tjej som många år efter ett brustet hjärta tar upp kontakten med någon som en gång i tiden fick henne att gråta ögonen ur sig. Någon som inte ville ha henne. Var tillsammans med hennes vän istället för med henne, som inför alla påstod att han avskydde henne. Som inte kunde erkänna att han rört henne, kysst henne, haft hennen nära. Hon vill få visa för den gamla vännen att hon visst också kan få honom, få bekräftelse av honom att hon visst duger och kan få erkännas. Ger honom nya chanser efter att han har sumpat så många. Istället för att säga "Du kunde fått mig, men du sumpade det. Stort  misstag, synd för dig." Speciellt eftersom han bara blivit sämre som människa under åren som gått. Ingenting som är värt att satsa på. Hitta något annat som kan uppskatta dig för allt du är istället för att fastna i det överspelade. För det hon egentligen vill är att gå tillbaka i tiden och få ändra vad som hände 1999. Men det är 2009 nu och ditt liv är inte det hos en 14-åring längre, och han var inte värd det ens då. Jag lovar.

Gå vidare från det överspelade. Finn någon som kysser din panna när du sover. Som gömmer ditt favoritgodis i kylen så att du ska hitta den när du vaknar på dig lediga dag. Som älskar dig mer än sin gitarr. Som alltid får dig att känna dig som en prinsessa, till och med när du sitter med mjuktiskläder och skitigt hår i soffan. Som du litar på så mycket att du tror på honom mer än dig själv. Finn någonting sant och drunkna inte i en dröm om det som redan varit....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback