Fjollungar!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4296351.ab
Med risk för att låta som en gammal kärring och kanske också få andras åsikter slängda på mig så måste jag få utbrotta mig lite:
Vad fan är det för fel på folk idag? Ska man inte tåla någonting? Man blir "utbränd" på sitt första sommarjobb, lägger in sig på psyket när första pojk-/flickvännen gör slut och man anmäler sin skola för att de frågade barnen vilka de hellst vill gå i samma klass med?? Hur fan ska de klara livet när de inte ens klarar av att alla inte vill vara allas bästis? Är det inte respektfullt av vuxna att låta barn ha en åsikt? Nej, då måste man skärpa tonen så att ingen blir "kräääänkt". Under hela livet kommer man att få utstå sådant som man ser som orättvist så det gäller att välja sina fajter och få lite skinn på näsan! Man kan för fan inte springa till tidningar åt höger och vänster så fort någonting inte går precis som man själv vill.
För ett par år sedan åkte en kille i Västerås fast för att han åkte cross på trotoaren, full och med en passagerare. Istället för att acceptera att det han gjort var dumt så anmälde hans mamma poliserna för misshandel, de kontaktade VLT och aftonbladet och påstod att han blivit slagen och fått vara utan sina mediciner som han behövde för sina mycket allvarliga sjukdomar. Jag råkade arbeta mitt emot hans hem och hela grannskapet vet mycket väl att han har kört både bli och cross olagligt under lång tid, inte alls har de sjukdomarna han påstod och att hans kära mamma är mycket glad i att få uppmärksamhet av alla de slag. Men det är ju bra att han inte behöver ta ansvar för sina handlingar och d¨inte heller behöver ta ansvar för dem. Istället kan han skylla på att polisen "kräääänkte" honom, ojojoj....
Lärare är så jävla rädda för att "kränka" någon att de knapp vågar säga till stökiga elever och istället flyttar hela klasser från en skola till en annan bara för att få den utbildning de har rätt till. Förskollärare är så rädda för att "krääänka" barnens föräldrar att de sällan eller aldrig anmäler misstanke om dåliga förhållanden i hemmet. Och nu ska man vara rädd för att "kräääänka" någon så att barnen inte längre får ha åsikter om vem de hellst vill gå i samma klass med och vem de hellst vill slippa? När jag gick i lågstadiet (för sisådär 17 år sen) fick jag samma fråga, precis som alla andra i den skolan och det var aldrig  några problem. Vi fick säga vilka två vi villa gå med och vilja vi inte kom så bra överens med, så sattes klasserna ihop på bästa sätt, helt smärtfritt och utan att någon blev "krääääänkt". Men det är klart, idag kan man fan inte ens fisa utan att någon känner sig utpekad, hånad, utbränd eller kränkt. Fan, skaffa lite skinn på näsan och ryck upp er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback