Gryningspyromanen får igen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4314605.ab

För det första: jag hoppas verkligen att han är skyldig till det han anklagas för. Jag hoppas att det ÄR han som smyger omkring i Simrishamn och Ystad och sätter eld på hus, kyrkor och sommarstugor, för om det inte är det så har en oskyldig person blivit mycket illa behandlad av det samhälle som ska skydda honom.
Men av allt att döma så är det utan tvekan gryningspyromanen som är gryningspyromanen. Som likt en vessla stryker runt och letar efter byggnader att förstöra, människor drömmar att bränna upp. Minnen, ägodelar, presenter och bilder från folk sedan länge försvunna, ögonblick som aldrig kommer åter. Bara bränna och förstöra trä som en gång huggits och behandlats av riktiga arbetarhänder i en tid mer enkel än den vi fått lov att leva i.
Så nu har gryningspyromanens offer fått en liten hämd, en mycket mycket liten och smutsig hämd. De har gjort det han gjort: bränt ner hans fasta pukt i världen. Men denna punkt hade kunnat vara andras punkt: denna punkt har de själva fått betala bara för att sen bränna ner den när fel person får lov att bo i den.
Rätt eller fel?
Vem är jag att döma? Bara synd att rättsystemet inte kan sköta det åt folket i Ystad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback