Lite semster- dag 0, 1 och 2

Grekland, Kreta, Platanias, hotell Melinas. Varför inte? En vecka, två personer, 4500 kr. Det kan jag leva med.
I lördags började dagen med arbete, eller så mycket jobb som nu blir gjort på mitt jobb. Sen drog vi iväg till Arlanda och spenderade våra sista timmar med att äta nachochips och dricka öl på O´learys innan planet for iväg till Greklandet. Inte så mycket att säga om det. Sen var det som vanigt dags för den fina bussresan till hotellet och den förväntan som det innebär med ospecad destination. Bakom oss satt ett nitiskt par från Dalarna som spenderade timmen till att klaga. På allt man kan komma på att klaga om:
"Naae, duue kommär vi uut i skooägän! Huur låångt ska vi ååkaa ägäntligän? Finns dä nån bankomaat? Vad varmt dä dää! Huuer kööö dom ägäntligän? Håppas dä finns pool."
En liten tjej kräktes i mittgången.
Hur kommer det sig att man alltid hamnar på det sista hotellet som bussen stannar vid, och hur kommer det sig att man alltid åker förbi en massa stora, flådiga hotellkomplex och sen när det är dags att stiga av vid det hottel, vars namn finns skriven på den lilla lappen man får vid landning, så är det enda man ser en träkåk, en bunker eller.... ingenting? Så var det även i detta fall och vi klav av bussen och möttes av en mörk gränd mellan två hus. "Ner där och sen till vänster" sa reseledaren. Jahaja, tack för den. Vi var en hel hög som skulle dit, så man behövde iaf inte vara rädd för att bli överfallen. Så kom vi fram och det visade sig vara ett riktigt fint hotell och vi blev ännu mer positivt överraskade när vi klev in i vårt hotellrum. Eller lägenhet kanske man ska säga. Etagelägenhet till och med. Två sovrum, två toaletter och två balkonger. Och ett kök. Och en spraltrappa för att binda ihop alltsammans.


Eftersom vi dök upp mitt i natten så kom vi alltså fram på söndagen och dag ett spenderades som den första dagen på semstestern brukar: ta sig upp ur sängen, leta reda på ett supermarket som man an handra frukost på, ta, smörka med solkräm till förbannelse, läsa på stranden, köpa macka, sova lite middag, läsa lite till och dricka vin å balkongen, och sen ut och käka på restaurang. Ofta när man är på solsemester brukar man få en liten shot av någonting inhemskt och hemmastampat efter maten, men inte i Platanias. Nej nej, där får man en liten flaska med raki fter maten, som innehåller minst fyra shots. Huvva. Thomas, som inte riktigt är van vid det där med att dricka alls, fnittrade sig tillbaka till hotellet och direkt ner i sängen. Dag två var en kopia på dag ett. Fint väder, ingen tid att passa, inga måsten och inga bekymmer. Förtuom att köpa solglasögon, och det är inte så svårt att hitta om man säger så.

Kvällen var lite jobbig då jag åt alldeles för mycket mat och mat som inte var bra. Fårkorv och sånt. Bläääk. Så magen stod som en spärrballong och jag kunde inte alls sova. Tydligen så smittade jag Thomas för kl 5 på morgonen klev vi sonika upp ur sängen och ut på stranden för att kolla på soluppgången istället och efter en timmes promenad kändes det bättre i både kropp och själ.
 Platanias strand kl 05.12

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback