Dag 6, 7 och 8 - lite tatuering oxå

Fredag och sista dagen. Lönen hade dukt upp så det var till att plocka ut pengar som man kunde spendera. Molnen låg tjocka över Kreta och då är det ju perfekt att shoppa och äta kakor. Så det var precis vad vi gjorde! Eftersom vi är sjukt dåliga på att handla åt oss själva, och för att vi handlat för nästan 2000 kr på taxfree till resan hem så gick nästan alla pengar åt till att köpa presenter till alla som tagit hand om katterna där hemma. Till pappa hittade vi ett intressant vin med nakna tanter på (konst ni vet), och till mamma och Svempa plockade vi upp en flaska formad som en naken karl med dicken i vädret, sånt där som bara turister köper. Den ska stå i deras  bar nere i källaren för att störa Svempas manlighet när han står och blandar drinkar till sina gubbkompisar. Syster och Henrik brukar inte vilja ha presenter så vi köpte en badhandduk till Noel istället, med blixt McQueen på. Coolt.
Och till sist till våran underbara vän och tatuerare Stina, som hjälpte till när syster fyllde år och som är så snäll jämt plockade vi upp ett svindyrt set med bläckhållare, bläck och en kalligrafipenna med fjäder som jag hoppas att hon vill ha i sin studio eller använda till någonting speciellt (det är väl skitsamma att den var svindyr, men jag hoppas att det innebär att det var kvalitetsprylar och inget turistskit).
Den misshandlade tjejen visade sig framåt eftermiddan när hon skjutsade sin pojkvän på moppen. Tydligen hade hon inte fått nog med stryk utan bestämde sig för att stanna kvar hos honom för att få lite till nästa gång. Det är synd om folk ibland.

Sista kvällen spenderades återigen på Diogenes där vi käkade sniglar, jomen.

Spännande upplevelse. Sin vana trogen avslutades middagen med en massa efterrätter, bland annat vaniljglass. Det var en bra restaurang måste jag säga. :D
Sen packades det och fixades för att enkelt och smärtfritt komma iväg nästa morgon.

Lördagsmorgonen påbörjades med en kopp kaffe i solen på balkongen och en liten promenad på stranden. Ett antal timmar senare satt vi i bilen med Johanna och Martin påväg från Stockholm till Norrköping för att checka in på hotell Strand. Väl där kom vi inte in eftersom det inte fanns någon personal fastän Johanna ringt och fått lovat att där skulle finnas folk. När vi väl kom in fanns där inte heller någon nyckel som vi fått lovat. Och inte hade vi något dubbelrum heller utan en prinsess-säng att dela på eftersom de avbokat vårt rum trots att Johanna två gånger ringt för att se att allt var ok onnan vi kom dit. Underbart. Till sist var iaf allt ordnat och vi drog iväg till folkets park där Thomas skulle tävla i bästa färg på svenska tatueringsmässan 2009 i Norrköping.
Han och Stina vann. Grattis.


Sen åts det lite på en pub innan Thomas och Martin drock sin tillbaka i respektive rum. Jag och Johanna insåg att det fanns nästan 14 liter vin i vårt bagage och visste bättre än att slösa tiden med att sova. Så i "salogen" hittade vi en stero med klassisk musik och där satt vi sedan och löste världsproblemen. Sämre kan man ha det.
 Beundrar lampa i taket. Såklart.

Söndagen spenderades på mässan. Thomas blev tatuerad i många timmar och vi såg en blekfet fakir som sprang runt naken på scenen med en raket i röven. Det är underhållning på hög nivå, men vi skrattade gott såklart.
Väl hemma möttes vi av fyra kelsjuka katter och i två nätter har jag nu fått sova med tre av dem på mig. Mysigt, men det kan vara lite jobbigt med tanke på att en av dem vägen över 6 kg. Phu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback