Äntligen någon som reagerar ang. Engla.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/engla/article2279259.ab

Tack och bock för att någon äntligen reagerar på den otroliga skandal som ägt rum framför nästan på hela Sverige! En galen karl har sprungit omkring och förgripit sig på tjejer, misshandlat flickor och mördat en kvinna och ett barn och ingen reagerar på det otroliga i att polisen har haft flera chanser att stoppa honom, men ingenting gjort. Ingen säger något åt det faktum att de fått tips om en man som passar in helt och fullt på beskrivningarna av gärningsmannen i fallet Pernilla, som dessutom är dömd sedan tidigare för sexuella våldsbrott mot kvinnor, men valt att inte ta in hinom för att göra ett DNA-test. När det kom till fallet med Haga-mannen testade man hur många personer som hellst, så så svårt kan det ju inte vara att ta in några fler miisstänkta i Pernilla-fallet... Men det kanske inte fanns tillräckligt samhälleligt tryck för det? Man kan snacka skit om media hur mycket man vill, men sanningen är ju att de fall som får mycket medialt utrymme tycks utredas mer noga. Hur fan kan de ha struntat i att kolla upp en person som 1:Passar in på signalementet. 2: Arbetar med samma sak som de misstänker att gärningsmannen arbetar med. 3:Är dömd för liknande brott sedan tidigare...???
Och så sitter de och säger "det var ju synd"... typ. SYND? En 10-årig flicka har blivit mördad för att utredarna inte gjort sitt jobb trots att privatpersoner reagerat? Ska man kalla det för "synd" eller ett "beklagligt misstag"? Det är en förbannad skandal! Folk borde protestera, skrika, vara upprörda!
"Det är ju ett beklagligt misstag"....
Fy fan!


Tillägg:
Polisen gjorde stora fel även i fallet Hagamannen, det är riktigt som jag nu blivit påmind om. Anledningen till att jag tog upp detta som exempel är att jag vet att man i detta fall gjorde många, många DNA-test på grunder som var svagare än de som fanns för att testa Anders Eklund. Att man flera gången lyckades överse denna person är förskräckligt, och en 10-åring hade kunnat vara i livet idag om man tagt sig tiden att göra ett DNA-test på en tunnhårig, överviktig lastbilschaufför med kriminell bakgrund. Haga-mannen hann aldrig döda någon, vilket han utan tvekan till sist hade lyckats med om man inte fått tag på honom när man gjorde.
Och jag är fortfarande lika upprörd över att inte fler reagerar! Man går i strejk för att man får för dåligt OB-tillägg, men i det här fallet rycker man lite på axlarna och tycker att "alla kan begå misstag". Inte när en 10-åring fick ligga död på en skogsväg i en vecka när man fått tips om gärningsmannen flera år innan han begick detta brott!
Skandal, skandal, skandal!

Kommentarer
Postat av: Yvonne Domeij

OBS. Polisen gjorde liknande missar när det gäller Hagamannen. Man hade tips som man inte följde upp och en kvinna miste nästan livet pga detta vid en sällsynt brutal våldtäkt.
Anders Eklund hade ertappats med damtrosor i damernas omklädningsrum och fick pga det ett öknamn. Niklas Lindgren kallades för Hagamannen på sin arbetsplats långt innan han greps. Omvärlden verkar ha behov av att förminska och skämta bort sexuellt avvikande beteende. Gör inte det! Tala klarspråk!
Min egen förövare, doktorn på barnavårdsnåmnden, var känd av oräkneliga kollegor, som alla höll tyst och lät det pågå..
Utredningen hos Socialstyrelsen, S2006:5, Utredning om vanvård i den sociala barnavården, är hemligstämplad till år 2050.
Min bok Trasdocka (Ordfront 2006) finns i pocket och på bibliotek


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback